utorok 18. februára 2020





     PIESKOVÁ JASKYŇA
       A VOĽBY NA SLOVENSKU V lome Kraľovany II. Sedimenty tu majú hrúbku 2,5 až 3 metre a sú uložené veľmi nekonzistentne a chaoticky

ŠOK! TUŠENÉ SA STÁVA REALITOU?

Na americké ambasádě ve Wu-chanu byly po její evakuaci údajne nalezeny zakopané boxy s biologicky nebezpečnými materiály. Ty teď zkoumají vojenští biologové. Bezpečnostní síly ČLR zakázaly další diplomatické mise USA v krajině!

Čínské ministerstvo zahraničních věcí oficiálně požádalo Spojené státy, aby vysvětlily, jak je možné, že kontejnery s biologicky nebezpečnými materiály byly nalezené pochované na evakuovaném generálním konzulátě ve Wu-chanu. Bezpečnostní sily ČLR zakázaly další diplomatické mise USA v krajině!

 Přelidněnou, ekonomicky a vojensky silnou Čínu neporazí na 1. až 4. a 6. stupni řízení ( pro ty, kdo neznají zobecněné prostředky řízení : https://youtu.be/WEINJQ6wd0Q).  Vždyť sankce, cla a další ekonomické donucovací nástroje nefungují a vojensky nemají žádnou šanci. Jediné co zbývá na přelidněnou Čínu a podobné státy jsou chemické a biologické zbraně, tedy agrese na 5. prioritě řízení ( biologická ).


Oficiální vyhlášení ministerstva zahraničních věcí Číny uvedlo, že kontejnery byly  nalezené 30. ledna, potom, co byl evakuovaný generální konzulát USA ve Wu-chanu v souvislosti s vypuknutím nového viru. Vyhledávaní se  uskutečnilo po tom, co Čínská zpravodajská služba přinesla „nezpochybnitelné materiály“, jejichž obsah  nebyl dosud zveřejněný.  „Když  pokusy získat komentáře k oficiálním a uzavřeným kanálům v průběhu několika dní nevedly k jasným odpovědím, rozhodli jsme se přesunout tuto otázku na jinou úroveň a požadovat odpověď na veřejnosti“ oznámilo čínské ministerstvo zahraničních věcí.

Čína také začíná požadovat naléhavé zasedání Bezpečnostní rady OSN, uvedla zástupkyně ministerstva zahraničních věcí Číny Hua Chunying. 

Ministerstvo uvedlo, že bylo nalezeno celkem osm kontejnerů s biologicky nebezpečnými značkami. Agentura Xinhua News Agency zveřejnila svoji fotografii ve vojenském skladě v blízkosti konzulátu. Boxy byly zabalené do dvou vrstev plachty a zakopané na zahradě generálního konzulátu v hloubce jeden a půl metru. Jejich obsah nyní studují čínští vojenští biologové. Je známo, že Koronavirus je patentovaný v USA, Koronavirus vytvořil Bill Gates. Nyní je vlastník licence na vir The Pirbright Institute, sídle Surrey, England.
https://patents.google.com/patent/US7220852

Bill Gates předpovídal čínský Koronavirus už před rokem a tvrdil, že v prvních šesti měsících zabije 33 milionů lidí.
https://www.thesun.co.uk/news/10814760/bill-gates-predicted-coronavirus-simulation-33-million-die/
Licence z roku 2015 předložená institutem Pirbright Institute v Surrey v Anglii se týká rozvoje poškozeného druhu koronaviru, který lze případně použít jako očkování k zabránění nemoci dýchacího systému u ptáků a také různých jiných domácích zvířat. Nabyvatelem tohoto patentu byl vládou financovaný Pirbrightův institut z Velké Británie, což je součást světového farmaceutického kartelu.
Nutno připomenout i zásadní roli chemicko- farmaceutického kartelu ( tehdy sdruženého pod IG Farben a American IG ) v  rozpoutání Druhé světové války – viz.
http://svobodnenoviny.eu/evropskou-unii-zalozili-prominentni-naciste-a-kartely-ktere-vybudovaly-treti-risi/

nebo skandál americké zdravotnické lobby, která prováděla pokusy na občanech USA
https://www.idnes.cz/xman/styl/experiment-z-tuskegee-syfilitida.A171113_163223_xman-styl_fro .

Západní tajné služby a farmaceutický kartel tedy mají bohaté zkušenosti s nelegálními pokusy na lidech a válečnými agresemi proti jiným státům.

Tato zjištění vrhají jiné světlo na mnoho věcí, například zkreslování počtu nakažených ze strany Číny. Pokud by ČLR oznámila pravdu o počtu obětí, tak by oznámila úspěch americké operace a zcela by zkrachovala. Podle extrémních emisí oxidu siřičitého nad ohnisky epidemie, a některých dosud nepotvrzených informací, Čína denně spalovala v době největšího rozmachu epidemie v okolí Wu-chanu až 10 tisíc obětí viru. Pověstné čínské továrny ,, znečišťovatelky“ ve Wu-chanu stály, takže město nemohlo mít 100 krát větší emise než zbytek aktivní průmyslové Číny.

V tom případě Čína hraje o všechno. Ale USA zřejmě též, protože tohle si ČLR líbit rozhodně nenechá! Tohle je vyhlášení války.

Údaje ze začátku února ( červené=počet nakažených, žluté=počet podezření na nákazu, zelená=počet vyléčených a černá=počet mrtvých ). Vyberte si, kterým věřit! Na několik hodin totiž čínský telekomunikační gigant Tencent 1. února zveřejnil zcela jiná čísla o počtu obětí nemoci!
statunor

Na Čínu už byla spáchána sabotáž v r. 2016, kdy vláda oslabovala yuan a USA z toho měly masivní finanční ztráty. Tak s odstupem jednoho týdne „náhodně“ vybuchly továrny v Tianjine ( asi tak náhodně jako sibiřský plynovod s dodaným americkým zařízením v roce 1982 ). Válka tedy probíhá, ale nikoli ,, klasickým“ způsobem.

A teď si vezměte, že Americké výzkumné laboratoře se před několika lety pochválily, že se jim podařilo kompletně zmapovat celý genom nejvýznamnějších patogenních baktérií a virů na světe. Pod pojmem “zmapovat” se rozumí to, že vědí, jakou funkci má konkrétní gen v buňce a co se stane, pokud ho odstraní anebo přidají do jiné buňky. Zkombinujte si to s výše uvedeným a máme tu technologii, pomocí které si americká armáda dokáže poskládat útočný patogen doslova na objednávku ( lži o zbraních hromadného ničení jako záminka k napadení suverénního státu už nefrčí a na ČLR nemají konvenční kapacity ).

Tak co udělají američtí hoši?  Vezmou povrchové proteiny z chřipkového virusu, přidají útočné proteiny z HIV virusu, přidají gen na produkci nějakého toxinu, další gen na maskovaní před imunitním systémem, další gen na tvorbu náhodných mutací a “hurá”, máme tu novou pandemii…

Bude zajímavé sledovat v nejbližších dnech a týdnech reakci Číny a kroky jejích složek a představitelů. Usvědčit USA přímo by znamenalo jejich konec, ale kobyla v posledním tažení nejvíce kope a zbraně v rukou amerických geopolitiků jsou schopné zničit celý svět.

Nejspíše se bude postupovat ( zatím ) diplomaticky. Nezapomeňte, že jsou to fanatici, kteří věří, že ,,konají to nejlepší pro Ameriku“ a ta zase přeci nejlépe povede svět jako globální četník.

S nejlepším vědomím a svědomím 11. září 2001 stiskli zaměstnanci Secret Service ( tajné služby ) OST ( Office od secure transportation, tedy služba zajišťující převoz, uskladnění a manipulaci s civilními jadernými zařízeními, uranem a dalším ) tlačítka od naloží v základech WTC-1, WTC-2 i WTC-7… Jejich pracovníci byli na místě zadokumentováni 
( viz. například: https://m.youtube.com/watch?v=JyYms4J5s98 ).
To jen, abyste věděli s kým máme ,,tu čest“ ( mj. být v paktu NATO ).

Americký ministr: Koronavir, to je živá voda 
pro náš obchod!

DOKTOR SMRŤ Z USA

Trumpův ministr obchodu Wilbur Ross prohlásil, že americká ekonomika by mohla mít prospěch z ohniska viru v Číně, protože společnosti „přehodnocují své dodavatelské řetězce“, aby vyloučily riziko ohniska viru. (Foto: Wikimedia)

Stará moudrost se znovu naplní:
„Utrpení jednoho člověka je radostí druhého člověka“.
 Kdo by si mohl myslet, že virus propukne právě v Číně, když Trump vede obchodní válku proti Číně? Píše von Freeman na svém blogu Schall und Rauch a pokračuje v úvaze.
„Za prvé, srdce každého Američana musí bojovat o oběti koronavirusu. Nechci mluvit o obchodním vítězství díky velmi nešťastné, škodlivé nemoci. Faktem však je, že obchodní společnosti musí při posuzování dodavatelského řetězce zvážit ještě tuto  věc. A provést revizi dodavatelského řetězce," říká ministr.

ČISTÝ SATANIZMUS V PODANÍ USA!!
Vzkaz Číně: - Měli jste SARS, měli jste tam virus afrického moru prasat, teď tady máte další rizikový faktor, to lidé musí zvážit.
Myslím, že to pomůže zrychlit návrat pracovních míst do Severní Ameriky, některé do USA a některé do Mexika.
Navíc americký ministr Mike Pompeo právě označil Čínu největším nepřítelem Spojených států.
Ve čtvrtek na londýnské konferenci s britským ministrem zahraničí Dominicem Raabem řekl Pompeo, že „i když musíme být stále mimořádně ostražití ohledně teroristických výzev ... po celém světě ...
Čínská komunistická strana je centrální hrozba naší doby “.
Samozřejmě je to jen náhoda, ale nebylo by šikovným ďábelským plánem dostat do Číny virus, který by ochromil celou zemi a poškodil exportní ekonomiku?

Vypadá to, že celý svět bojkotuje Čínu a Amerika z toho těží.
Musí to být virus, který již nezpůsobuje příznaky chřipky, ale způsobuje tolik paniky, aby to vyděsilo co nejvíce lidí.

FAŠISTICKÉ USA MUSIA BYŤ OSÚDENÉ ZA GENOCÍDU VO SVETE

            Dôkaz výrazného krasovatenie vápancov a vápenných ílov ktoré tu vznikli mohutným podrvením vápencov na
            stykovej línii mezozoika chočského príkrovu vápencov a dolomitov spodného triasu  s jadrovou horninou granitoidov tatrika
             Peťo si dva týždne oddýchol od akcií tak že je čerstvý a plný energie.....

             Záber je z akcie zo 17 júla 2014 s Palom Herichom jaskyniarom pars exceláns

PIESKOVÁ JASKYŇA
V lome Krľovany II.

       Naše aktivity v lome Kralovany II v posledných rokoch trochu zastagnovali a prieskum sa zasekol v rôznych problémoch aj z titulu tých celospoločenských a pandemických i tých osobných.. Jaskyňa Ludmila dosiahla v roku 2020 horko ťažko alebo horkýže slíže dĺžku 272 m. V lomových stenách sme postupne za viac ako desaťročie popri prieskume Ludmily objavili zbytky ďalších 9 jaskýň, čím sa stala lokalita zaujímavá ani nie tak pre jaskyniarov ako pre zvedavcov a rôznych dobrodruhov, ktorí už niekoľkokrát násilne poškodili uzáver jaskyne Ludmila a dokonca poškodili aj jej krasovú výzdobu. S častými opravami uzáveru sme strávili privela nášho vzácneho času a akcií čo napokon ubralo na našich silách v prieskumných aktivitách na lokalite. Viacerí z nás už majú prieskumu v nebezpečných a fádnych stenách lomu plné zuby a pochopitelne lákajú ich i iné malebné Malofatranské dolinky a iné malofatranské diery. A jedna z posledných jaskýň pri ktorej sme tak trochu oddychovali a ulievali sa z aktívneho prieskumu okolo jaskyne Ludmila bola práve Piesková jaskyňa. Tu sme sa s chuťou opalovali a oddychovo leňošili pri jednoduchom lopatovaní na hromade piesku ako na veľkom pieskovisku..
       Ešte predtým ako sme na Pieskovú jaskyňu narazili sme si všimli už v roku 2011 pod cestou cez lom nápadný zoškrapovaný vápenný útes, ktorý sa nachádzal cca 70 m východne od malého jazera, nad bývalou skládkou podrveného dolomitického piesku. (Na obr. č. 2, ozačený ako bod - Š1) Celý tento blok vápenného ílu vysoký takmer 2 m s výraznými exhumovanými žľabovými škrapmy prechádzajúcimi do previsnutých kamenných hrotov, zácloniek až drapérií bol  napokon odštiepený a vcelku odtransportovaný a zužitkovaný tak ako všetko cenné a zaujímavé v tomto lome. Našťastie sme tento zoškrapovaný útes v dolomitických vápencoch v rokoch 2012- 2014 stihli zdokumentovať. Škrapový blok musel vzniknúť v sedimentami zanesenej dutine, ktorá bola odkrytá ťažbou a škrapy tak boli axhumované a sboli jasným dôkazom toho že wettersteinské dolomity  a dolomitické vápence v týchto miestach dobre krasovatejú. Prieskum sme tu však v rokoch 2012 až 2014 robiť nemohli preto že šlo o pracovisko lomu cez ktoré sme mali povolenie len prechádzať.
      Pod miestom odťaženého škrapu sme zakopali sondu až 12. 4. 2018 po tom ako bola po zosuve v lome zastavená ťažba.
      Odkrývacími prácami sme zisťili, že tu ide skutočne o väčšiu ílom a jemným až ultrajemným bielym tektonickým sedimentom minolitom zanesenú krasovú dutinu, ktorá bola čiastočne odťažená. V sedimente sme zaznamenali sludy a hrubozrnné granodioritové piesky, ktoré tu mohli naplaviť len vody ponárajúce sa do masívu z potoka z dolinky Suchie, alebo pochádzajú z blízkeho mynolitizovaného geologického stykového rozhrania medzi dolomitmi a jadrovou horninou pohoria čo je pravdepodobnejšie preto že na hrubšie potočné štrky sme v sedimentoch nenarazili.
       Po viacerých akciách sme sa na tomto mieste s ostatkami žľabovitých škrapov v roku 2018 prekopali sedimentami 6 metrov dopredu do masívu pod cestu, ktorá stúpa z lomu do dolinky Suchie. Postupne sme z dutiny  v roku 2018 vyťažili 8 kubíkov jemného sedimentu, usadenín a ťažkého lepkavého ílu podobajúceho sa plastelíne, ktorý sa nachádzal prevažne na dne priestoru. Odkryli sme 2 m vysoký portál dutiny zanesenej pieskovými sedimentmy a jemnými tektonickými ílmy. 1 meter širokú a 1,2 metra vysokú chodbu sme razili po dne priestoru v hutných pieskových usadeninách nevediac čo máme nad hlavou a po pravej či lavej strane. Všade bol piesok. len vpravo sme sa opeirali o oblú ohladenú stenu ktorá sa stáčala a smerovala na severozápad.  Dno chodby v zadnej časti mierne stúpalo do masívu.
       Išlo už prakticky o jaskyňu - desiatu jaskyňu v tomto lome. Zaujímavé boli aj niektoré odkryté morfologické prvky. Na zaoblenom vymletom dne chodby so zahĺbeným korytom sme narazili na velký vodou modelovaný skalný brit vysoký 40 cm (Žraločiu plutvu). V ilovitých sedimentoch nachádzame stále viac malých ploských až okrúhlych diskovitých konkrécií - malých bolidov vytvrdených piesčitých útvarov najväčší v priemere 4 cm a hrúbkou 2,5 cm,  ktoré vznikli rotáciou v plytkých vodách. Podobné ale väčšie pieskové konkrécie rôznych tvarov i v podobe bolidov s priemerom až 15 cm sme nachádzali pri prieskume aj v bahnistom polosifóne Kukurišovej jaskyne v Stratenci v roku 1982. Podobné ale väčšie bolidy nesporne prírodného charakteru považujú viacerí ufológovia za stopy po mimozemšťanoch preto že sa podobajú lietajúcim tanierom. Podobnými konkréciami sú aj pieskové gule napr. na Kysuciach v lome či na Islande
Dno chodby bolo vyliate piesčitími sintrovými doskami 2 až 3 cm hrubími ležiacimi na 10 cm hrubej vrstve lepkavého ílu, čo dokazovalo že priestor bol pôvodne dlhšiu dobu prázdny a bez množstva sedimentu
        Uloženie pieskou bolo chaotické ako by bol jemný piesok sypaný zo všetkých smerov. Vo vrstvách hrubých 2 metre sme nenachádzali žiadny ostrohranný materiál V kolmom reze pieskou na čelbe tesne nad dnom sme našli usadeniny s elipsovitým horizontálnym ivertikálnym uložením. Nevedeli sme si vysvetliť ako to tu mohlo vzniknúť. V 6 m vzdialenosti od vchodu sme našli na dne chodby silný nános čiernej pravdepodobne organickej hmoty ktorý na malej ploche cca 15x20 cm dosahoval hrúbku až 10 cm. Netušili sme o čo ide či o staré guáno alebo iný organický materál. Podobný materiál podobajúci sa sadziam sme nachádzali aj v jaskyni Ľudmila. Ako čierny mazut to tam steká po zasyintrovaných stenách v komíne nad Litvíkovým balvanom. Žiaľ nestihli sme zobrať vzorku, preto že počas zimných mesiacov v roku 2019 vykopanú chodbu zavalili pieskové sedimenty, ktoré sa vplivom presakujúcich vôd odlepili od stropu dutiny. 

V prvom polroku 2019  sme venovali intenzívnym kopačským prácam v Pieskovej jaskyni 10 akcií,  Po zime, na prvej akcii 31. marca /M. Piovarčiová, E. Piovarči/ ako som už uviedol vyšiie sme zistili, že sa z portálu vchodu zrútila časť výrazne zošrapovaného stropu a že do pieskových sedimentov kopaná, 6 metrov dlhá chodba, bola zavalená hromadou pieskového sedimentu, ktorý sa odlepil a zrútil zo stropov.  Zisťujeme, že po zime dolomitické vápence poriadne zvetrávajú, hlavne po tom, čo portál jaskyne stratil stabilitu odťažením sedimentu, gravitačne na mraze a vo vode veľmi rýchlo zvetráva. Na akciách 20. a 21. apríla /Peter  Kozoň, Mária  Piovarčiová, Eduard Pioavrči/ sme vyčistili portál vchodu a začali ťažiť zo stropov zrútený jemný sediment. Okrem vykopaných odvetraných blokov so škrapami sme pod portálom našli i spadnutý  cca 40 kg balvan, ktorý sa odlúpil zo stropu, kde bol prilepený len pieskom. Napriek riziku ktoré nám hrozilo sme pokračovali v prácach a v čistení prvých 4 m v jaskyni.

Na ďalších akciách, 4., 7., 8., a 12. mája, sme pravidelne ťahali z jaskyne vo dvojici Peter Kozoň, Eduard Piovarči po 30 až 33 prepraviek piesku. Vidíme 5 metrov dopredu a vzadu vpravo sa črtá prítokový koridor. Strop je pevný, len zľava hrozí zával vo forme ťažkých, jarnou vodou nasiaknutých pieskov a ílov. Sála odtiaľ chlad. Na vrchu stúpania závalu stena stropu padá nadol. Za horizontom  zrútenej pieskovej hromady  s jedným veľkým blokom  vypadnutým zo stropu priestor pokračuje do masívu 1 až 2 metre. Jaskyňa tak dosiahla dĺžku 8 metrov. Hoci je strop vpravo evidentne korodovaný vodou, nemáme odvahu sa tlačiť a plaziť popodeň, keďže nevieme s istotou  rozoznať či je 100 percentne pevný a či nám ešte niečo nemôže vypadnúť na chrbáty. Rozhodli sme sa že najskôr opatrne a potichu vyprázdnime priestor, ktorý sa pred nami otvára v šírke 2 až 3 metrov. Výška priestoru už presahuje 2 metre. Sedimenty sú tu usadené nekonzistentne ako keby boli sypané z viacerých miest zboku i z vrchu. Lepkavé ílovité nánosy sú celkom naspodku a vo vzdialenosti 6 metrov vo vnútry sme narazili na čiernu pravdepodobne organickú hmotu nahromadenú len miestami. Uvažovali sme o tom či nemôže ísť o guáno.

       V utorok 8. mája  počas práce s nádychom adrenalínu sa pri nás na ceste zastavuje pán Bohuš Hnilica jeden z obyvateľov Rieky. Pravidelne venči v lome vlčiaka Tarzana a už dlhšie sa poznáme a sme v kontakte. Porozprával nám o jednom veľkom komorovom odstrele v lome.  Dozvedeli sme sa, že keď v miestach nad veľkým jazerom prevádzali veľký komorový odstrel, do ktorého navážali danobit vo fúrikoch, museli sa pred tým odstrelom pootvárať obloky nielen v Rieke, ale aj v Kraľovanoch a samozrejme  celá Rieka bola vysťahovaná. Vtedy sa  stalo to, čo nikto zo strelmajstrov v lome nečakal. Tlak z komoráku im z veľkej časti unikol do podzemia a účinok odstrelu bol prekvapivo chabý.
       Odstrel sa konal v miestach kde dnes priteká do jazera  voda z vyvieračiek . Tak takúto správu sme doposial nezachytili a dozvedáme sa ju po prvý krát.
A práve v tých miestach nad vyvieračkami nám predpovedal nemenovaný senzibilný zdroj v roku 2015 najväčší podzemný priestor na lokalite, čo sme spočiatku považovali za málo pravdepodobné. Logiku to ale má aj kvôli tým vyvieračkám. Navyše práve severne od vyvieračiek  nepretržite naráža potok v Suchej dolinke už veky takmer kolmo na rozhranie medzi granitoidnými horninami a vápencami gutensteinského typu i wetersteiskými dolomitmi (stredný trias), zatiaľ čo iné ponory, ktoré vytvárali aj jaskyňu Ľudmilu sú postupným zarezávaním dolinky aktívnym tokom dávno opustené. Navyše sú tu vápencové horniny a dolomity v dôsledku polyfázového tektonického prepracovania a zvetrávania intenzívne alternované až na tektonický íl, prípadne mylonitizované a podrvené preto mohli invázne vody Suchého potoka veľmi razantne prenikať tektonicky výrazne postihnutými vápencovými horninami a rýchlo ich vyplavovať i rozpúšťať a preto smerom k jazeru mohli vybudovať i väčšie krasové priestory. Čo sa napokon potvrdzuje aj touto informáciou s nevydareným komorovým odstrelom, ktorého sila podľa strelmajstrov z veľkej časti unikla do krasových dutín. No a tu mi prichádza na um ďalší v tejto súvislosti veľmi zaujímavý príbeh.
        V roku 2012 si ďalší pamätník a zamestnanec lomu pán Piader z Turian v súvislosti s objavom veľkého krasového dómu popri ťažbe v lome v roku 1985(ťažba ho odkryla poblíž miesta kde sa dnes nachádza vchod do Ľudmily) spomenul ešte na jednu pozoruhodnú udalosť ktorá stojí práve v tejto súvislosti za zmienku.
Rovnako na úrovni krasových prameňov v oblasti medzi dnešnou nuda plážou a západným brehom jazera, samozrejme keď ešte žiadne jazero neexistovalo, narazila ťažba nad ním teda nad jazerom ktoré ešte neexistovalo, na niekoľko desiatok metrov hlboký priestor s veľkým podzemným jazerom! Keď odpálili strop tohoto priestoru ozval sa v zápätí desivý rachot ako keby sa do hĺbky rútil celý nákladný vlak a vodná triešť so vzduchom vyrazili do veľkej výšky ako mohutný  Yosemitský gejzír.
Ako tvrdil pamätník, muselo ísť o veľký a hlboký priestor s podzemným jazerom. Aj toto rozprávanie zamestnanca lomu svedčí to o tom, že v oblasti dnešných krasových prameňov smerom k Rieke musela existovať veľká jaskyňa. V neveľkej kryhe vápencov a dolomitov Chočského príkovu tu teda zrejme existoval skutočne zaujímavý krasový komplex.
       Som teda nútený teraz v tejto súvislosti vsunúť ďalšiu potrebnú  retrospektívu predchádzajúcich udalostí v prieskume niekoľko rokov dozadu. 
       Keď som  18. marca 2015 na základe podnetu senzibilného informačného zdroja preveroval a previedol po ceste z lomu do sedielka nad jazerom prieskum telestéziou, zistil som na 40 metrovom úseku  nad krasovými prameňmi, ktoré napájajú jazero, veľmi silný, výrazný a široký signál. Z tohto dôvodu sme tu plánovali uskutočniť aj geofyzikálne ERT meranie (Elektrická  relistivitná tomografia).
        Ale meranie cez Ostravskú vysokú školu sa nám už v roku 2015 uskutočniť nepodarilo, čo bola veľká škoda. No naši priatelia zo SOS Bird Life Slovakia sprostredkovali a zasponzorovali v roku 2015 na lokalite geofyzikálne meranie Bratislavskou firmou BHV Envirimental spol. s.r.o. Plánovali sa vtedy  dve merania, jedno na terase s vchodom do Ľudmily a druhé na spomínanom úseku cesty zo sedielka do lomu. Zaplatený sme však mali len jeden deň merania.  Vysokoškoláci z Ostravy dokázali v pohode za deň stihnúť aj 3 náročné merania. Preto sme dúfali, že to vyjde.  Meranie sa uskutočnilo  8. decembra 2015  a najskôr sme realizovali meranie na lomovej terase s vchodmi do najvýznamnejších jaskýň v lome (Ľudmily a Jaskyne udavačov) aj preto, že sme chceli zistiť v akej polohe k anomálii, ktorú sme tu už namerali  je naša prerážka v Jaskyni nad diamantovým vŕtaním. Meraný profil mal dĺžku 156 m.  Profil Jaskyne nad diamantovým vŕtaním však pozdĺžne meranie nezachytilo čo dokázalo, že profil merania prebieha kolmo na strmosť  lomovej steny, teda v našom prípade v 30 stupňovom náklone od kolmice smerom do masívu. Ale anomálie s predchádzajúceho merania boli potvrdené aj keď s podstatne menším odporom. Ak by meranie prebiehalo kolmo nadol muselo by zachytiť prierez chodbou jaskyne nad Diamantovým vŕtaním čo sa nestalo.
       Na tento profil však nemala firma dosť káblov a elektród  aby ho zmerala celý naraz,  preto sa meranie na dvakrát pretiahlo na celý deň a ďalší plánovaný profil nad vyvieračkami sa už nedal v ten deň zrealizovať. Čo bolo aj vzhľadom na to, čo sme sa práve dozvedeli o veľkom komorovom odstrele od pána Hnilicu veľkou škodou.  Dnes je takmer nemožné sa k obdobnému meraniu znovu dostať. Nieto vôle, nieto sponzorov ani peňazí.  Všetky tie predchádzajúce merania boli možné len vďaka tomu,  že sa bojovalo proti povrchovému úžinovému variantu diaľnice a mali sme dobré kontakty s  RNDr. Ondrejom Turským doktorandom vysokej školy v Ostrave, ktorý nám po zmene profesionálneho pôsobiska resp. zamestnania už nemohol pomôcť.
       Navyše, pri veľkom zosuve v lome v marci 2013 vznikla v oblasti bodu NDS 640 vo výške cca 490 m n. m. asi 150 metrov severovýchodne od Pieskovej jaskyne  výrazná poklesová zóna, ktorú sme dokumentovali 23. apríla 2013. Táto poklesová zóna bola 4 metre hlboká, 6 až 10 metrov široká a minimálne 30 až 40 m dlhá a jednoznačne dokazovala, že v dôsledku bočných tlakov zosuvu sa  tu zrútil veľký krasový priestor.  A to  len 50 metrov  od miest nad krasovými vyvieračkami, kde som telestéziou, na základe informácii od senzibilného zdroja o najväčšom krasovom priestore na lokalite,  zaznamenal  18. marca 2015 mimoriadne silné anomálie.
      Takže keď  to všetko zhrnieme museli v masíve nad vyvieračkami existovať a pravdepodobne  ešte existujú veľké priestory. Samozrejme je otázne, do akej miery boli tieto priestory ťažbou a komorovými odstrelmi poničené.   Ale to, že tam boli, dokazuje nielen rozprávanie pána Hnilicu o veľkom komorovom odstrele, ale aj výpoveď pána Piadera o veľkom odstrelenom priestore s podzemným jazerom. No dokazujú to aj výkopové práce v Pieskovej jaskyni, ktoré odkryli  pomerne veľký zasedimentovaný krasový priestor resp.chodbu, smerujúcu do masívu pod zosuvom. I samotná veľká poklesová zóna v oblasti bodu NDS 640, ktorá vznikla náhle počas zosuvu v apríli 2013 svedčí o tom že sa tu zrútila veľká krasová dutina. A to všetko poukazuje na značné skrasovatenie dolomitických vápencov práve v tejto časti lomu. 
       Na akcii 20.mája máme už z  jaskyne vytransportovaných viac ako  4 kubíky materiálu  a zisťujeme, že priestor prítokovej chodby je naozaj veľký s oválnym nepravidelným profilom širokým aj viac ako 3 metre a vysokým 2 až 2,5 metra. Tento priestor, rozhodne väčšieho charakteru ako priestory v Ľudmile, smeruje šikmo do masívu na severoseverovýchod.  Našli sme však aj jeho pokračovanie smerujúce do hĺbky 4 m južne od portálu.  Vzhľadom na intenzívne povrchové gravitačné zvetrávanie v lome, som sa obával, že portál, ktorý sme otvorili, nemusí vydržať dlho bez zmeny , aj vzhľadom na pretrvavajúce daždivé počasie, tak ako sa to deje všade v tomto lome. Už po zime sa začal portál vchodu gravitačne rozpadať a to neveštilo nič dobrého.
       A skutočne, 1. júna 2019 počas rutinnej obhliadky uzáveru jaskyne Ľudmila  /Maria Piovarčiová Eduard Piovarči/ nachádzame portál Pieskovej jaskyne zrútený a rozlámaný do veľkých blokov, ktoré sa zosunuli do priestoru, ktorý sme v pieskoch vykopali. Dažde trvajúce viac ako týždeň  vyjarčili nielen cestu nad jaskyňou, ale prívalová voda stekala z cesty aj priamo do jaskyne.  Stekala po  zapieskovaných poruchách medzi blokmi a zvetraný portál, ktorý sa nachádzal 5 metrov pod cestou, doslova destabilizovala.  Ak by sme aj chceli zosunuté  bloky odstrániť , ohrozili by sme už cestu nad jaskyňou, ktorou  miestny urbár zváža z dolinky Suchie na ťažkých nákladných autách drevo.  Z Pieskovej jaskyne sme vyťažili celkom viac ako 12 kubíkov materiálu a odrazu šlus. Zrútenie portálu Pieskovej jaskyne dokazuje, aké je prostredie v lome nestabilné a práca v ňom riskantná a neistá. Peťo Kozoň mi ešte dlho vyčítal ako nehorázne som tu riskoval ľudské životy. 
        Začatkom roku 2020 prišla ponuka jednej z Bratislavských univerzít odobrať vzorky sedimentov z pieskovej jaskyne a pomocou novej metódy datovania určiť ich vek. Odber vzoriek sa všek neuskutočnil v dôsledku covidových jarných karantén. 
V lete 2020 zisťujeme že Firma ktorá v lome ťažila sa občas do lomu vracia a na jar vydolovala priestor priamo pred a pod zruteným portálom tak že poničila protilahlé steny sedimentom zaneseného priestoru a odbagrovala aj časť sedimentov priamo od zrúteného portálu. Na niekoľkých akciách sme sa však pokúsili prevádzať prieskum do hĺbky pod portálom.

A tak nastal najvyšší čas si od lomu oddýchnuť a vyraziť na výpravu niekde k Stredomoriu.

 


Piesková jaskyňa sa stala dôkazom toho že kras bol aj v tejto časti lomu značne vyvynutý a hlboké prepadlisko v zosuve pod bodom NDS 640 bolo zapríčinené najpravdepodobnejšie zrútením väčšieho jaskynného priestoru. Piesková jaskyňa je toho zdá sa jednoznačným dôkazom.
       Kusy zoškrapovanej horniny dolomitických vápancov a vápencových ílov nachádzame napokon všade v oblasti pod bodom NDS 640. Sekvencie dolomitického rauvakizovaného vápenca tu prechádzajú vo fáciách do špecifického hustého až huboviteho kaverózneho prekrasovatenia až do anastomózne rozptílených dutín i plôch a dierových dobre vyvynitých škrapov (Poloha na obr. č, 2, bod - Š3). Skrasovatenie je všade doprevádzané hnedými až červenými ílmi a pieskami. Odťažené škrapy radi zbierajú miestni obyvatelia do skaliek a záhradok ako vzácne dekórum. Veľké skrasovatené blkoky sa odvážajú na nákladiakoch k podobnému zužitkovaniu.  

Je podivné že autori vyššie citovanej správy tvrdia že v mieste veľkej poklesovej zóny sa nachádzajú wettersteinske dolomity ktoré nejavia známky krasovatenia. Toto ich tvrdenie je ako dokazuje už nález Pieskovej jaskyne a značné zoškrapovanie horniny v bodoch Š2 a Š3 nepresné. Dolomitické vápence a vápenné íly tu javia naopak výrazne známky skrasovatenia čo je všade v teréne dobre pozorovateľné. (Foto.č.5,6,7,8.).

       Tiež tu boli vhodné hydrologické podmienky pre tvorbu krasových dutín. Do bielosivých vápencov a dolomitov tu presakoval Suchý potok ktorého vývery sme zaznamenali v západnej časti lomu, ktoré od päty lomovej steny na rozhraní dolomitov a vápencov stekali do malého jazera. Ďalší ešte výraznejší krasový prameň ústi do veľkého jazera priamo pod miestom zbortenia predpokladaných priestorov na miestach pred nudistickou plážou. Navyše, sú horniny na ložisku dolomitov a vápencov silne porušené vplyvom tektonických pochodov, ktoré prebiehali pri nasúvaní chočského príkrovu, a práve preto vody potoka v dolinke Suchie do karbonátových hornín ľahko prenikali.

(Počas zimných mesiacov v roku 2019 nami vykopanú chodbu zavalili pieskové sedimenty ktoré sa vplyvom presakujúcich vôd odlepili od stropu dutiny, ktorá ako sme zistil po zrútení dosahuje výšku až 3 metrov a zatiaľ zistená šírka priestoru činí niečo cez 2,5 metra. Tento priestor sme začali opatrne vyprázdňovať aby sme zistili jeho skutočnú veľkosť a smerovanie.
Pritom sme dovideli do vzdialenosti 8 m od portálu popod strop sme sa však neodvážili plaziť, preto že zo stropu sa zrútilo aj pár bločkov prilepených hore len pieskom. Chodba ale za pieskovým horizontom evidentne pokračovala do masívu.)

V prvom polroku 2019  sme venovali intenzívnym kopačským prácam v Pieskovej jaskyni 10 akcií,  Po zime, na prvej akcii 31. marca /M. Piovarčiová, E. Piovarči/ ako som už uviedol vyšiie sme zistili, že sa z portálu vchodu zrútila časť výrazne zošrapovaného stropu a že do pieskových sedimentov kopaná, 6 metrov dlhá chodba, bola zavalená hromadou pieskového sedimentu, ktorý sa odlepil a zrútil zo stropov.  Zisťujeme, že po zime dolomitické vápence poriadne zvetrávajú, hlavne po tom, čo portál jaskyne stratil stabilitu odťažením sedimentu, gravitačne na mraze a vo vode veľmi rýchlo zvetráva. Na akciách 20. a 21. apríla /Peter  Kozoň, Mária  Piovarčiová, Eduard Pioavrči/ sme vyčistili portál vchodu a začali ťažiť zo stropov zrútený jemný sediment. Okrem vykopaných odvetraných blokov so škrapami sme pod portálom našli i spadnutý  cca 40 kg balvan, ktorý sa odlúpil zo stropu, kde bol prilepený len pieskom. Napriek riziku ktoré nám hrozilo sme pokračovali v prácach a v čistení prvých 4 m v jaskyni .
       Na ďalších akciách, 4., 7., 8., a 12. mája, sme pravidelne ťahali z jaskyne vo dvojici Peter Kozoň, Eduard Piovarči po 30 až 33 prepraviek piesku. Vidíme 5 metrov dopredu a vzadu vpravo sa črtá prítokový koridor. Strop je pevný, len zľava hrozí zával vo forme ťažkých, jarnou vodou nasiaknutých pieskov a ílov. Sála odtiaľ chlad. Na vrchu stúpania závalu stena stropu padá nadol. Za horizontom  zrútenej pieskovej hromady  s jedným veľkým blokom  vypadnutým zo stropu priestor pokračuje do masívu 1 až 2 metre. Jaskyňa tak dosiahla dĺžku 8 metrov. Hoci je strop vpravo evidentne korodovaný vodou, nemáme odvahu sa tlačiť a plaziť popodeň, keďže nevieme s istotou  rozoznať či je 100 percentne pevný a či nám ešte niečo nemôže vypadnúť na chrbáty. Rozhodli sme sa že najskôr opatrne a potichu vyprázdnime priestor, ktorý sa pred nami otvára v šírke 2 až 3 metrov. Výška priestoru už presahuje 2 metre. Sedimenty sú tu usadené nekonzistentne ako keby boli sypané z viacerých miest zboku i z vrchu. Lepkavé ílovité nánosy sú celkom naspodku a vo vzdialenosti 6 metrov vo vnútry sme narazili na čiernu pravdepodobne organickú hmotu nahromadenú len miestami. Uvažovali sme o tom či nemôže ísť o guáno.
       V utorok 8. mája  počas práce s nádychom adrenalínu sa pri nás na ceste zastavuje pán Bohuš Hnilica jeden z obyvateľov Rieky. Pravidelne venči v lome vlčiaka Tarzana a už dlhšie sa poznáme a sme v kontakte. Porozprával nám o jednom veľkom komorovom odstrele v lome.  Dozvedeli sme sa, že keď v miestach nad veľkým jazerom prevádzali veľký komorový odstrel, do ktorého navážali danobit vo fúrikoch, museli sa pred tým odstrelom pootvárať obloky nielen v Rieke, ale aj v Kraľovanoch a samozrejme  celá Rieka bola vysťahovaná. Vtedy sa  stalo to, čo nikto zo strelmajstrov v lome nečakal. Tlak z komoráku im z veľkej časti unikol do podzemia a účinok odstrelu bol prekvapivo chabý.
       Odstrel sa konal v miestach kde dnes priteká do jazera  voda z vyvieračiek . Tak takúto správu sme doposial nezachytili a dozvedáme sa ju po prvý krát.
A práve v tých miestach nad vyvieračkami nám predpovedal nemenovaný senzibilný zdroj v roku 2015 najväčší podzemný priestor na lokalite, čo sme spočiatku považovali za málo pravdepodobné. Logiku to ale má aj kvôli tým vyvieračkám. Navyše práve severne od vyvieračiek  nepretržite naráža potok v Suchej dolinke už veky takmer kolmo na rozhranie medzi granitoidnými horninami a vápencami gutensteinského typu i wetersteiskými dolomitmi (stredný trias), zatiaľ čo iné ponory, ktoré vytvárali aj jaskyňu Ľudmilu sú postupným zarezávaním dolinky aktívnym tokom dávno opustené. Navyše sú tu vápencové horniny a dolomity v dôsledku polyfázového tektonického prepracovania a zvetrávania intenzívne alternované až na tektonický íl, prípadne mylonitizované a podrvené preto mohli invázne vody Suchého potoka veľmi razantne prenikať tektonicky výrazne postihnutými vápencovými horninami a rýchlo ich vyplavovať i rozpúšťať a preto smerom k jazeru mohli vybudovať i väčšie krasové priestory. Čo sa napokon potvrdzuje aj touto informáciou s nevydareným komorovým odstrelom, ktorého sila podľa strelmajstrov z veľkej časti unikla do krasových dutín. No a tu mi prichádza na um ďalší v tejto súvislosti veľmi zaujímavý príbeh.
        V roku 2012 si ďalší pamätník a zamestnanec lomu pán Piader z Turian v súvislosti s objavom veľkého krasového dómu popri ťažbe v lome v roku 1985(ťažba ho odkryla poblíž miesta kde sa dnes nachádza vchod do Ľudmily) spomenul ešte na jednu pozoruhodnú udalosť ktorá stojí práve v tejto súvislosti za zmienku.
Rovnako na úrovni krasových prameňov v oblasti medzi dnešnou nuda plážou a západným brehom jazera, samozrejme keď ešte žiadne jazero neexistovalo, narazila ťažba nad ním teda nad jazerom ktoré ešte neexistovalo, na niekoľko desiatok metrov hlboký priestor s veľkým podzemným jazerom! Keď odpálili strop tohoto priestoru ozval sa v zápätí desivý rachot ako keby sa do hĺbky rútil celý nákladný vlak a vodná triešť so vzduchom vyrazili do veľkej výšky ako mohutný  Yosemitský gejzír.
Ako tvrdil pamätník, muselo ísť o veľký a hlboký priestor s podzemným jazerom. Aj toto rozprávanie zamestnanca lomu svedčí to o tom, že v oblasti dnešných krasových prameňov smerom k Rieke musela existovať veľká jaskyňa. V neveľkej kryhe vápencov a dolomitov Chočského príkovu tu teda zrejme existoval skutočne zaujímavý krasový komplex.
 
       Som teda nútený teraz v tejto súvislosti vsunúť ešte jednu, ale potrebnú  retrospektívu predchádzajúcich udalostí v prieskume niekoľko rokov dozadu. 
       Keď som  18. marca 2015 na základe podnetu senzibilného informačného zdroja preveroval a previedol po ceste z lomu do sedielka nad jazerom prieskum telestéziou, zistil som na 40 metrovom úseku  nad krasovými prameňmi, ktoré napájajú jazero, veľmi silný, výrazný a široký signál. Z tohto dôvodu sme tu plánovali uskutočniť aj geofyzikálne ERT meranie (Elektrická  relistivitná tomografia).
        Ale meranie cez Ostravskú vysokú školu sa nám už v roku 2015 uskutočniť nepodarilo, čo bola veľká škoda. No naši priatelia zo SOS Bird Life Slovakia sprostredkovali a zasponzorovali v roku 2015 na lokalite geofyzikálne meranie Bratislavskou firmou BHV Envirimental spol. s.r.o. Plánovali sa vtedy  dve merania, jedno na terase s vchodom do Ľudmily a druhé na spomínanom úseku cesty zo sedielka do lomu. Zaplatený sme však mali len jeden deň merania.  Vysokoškoláci z Ostravy dokázali v pohode za deň stihnúť aj 3 náročné merania. Preto sme dúfali, že to vyjde.  Meranie sa uskutočnilo  8. decembra 2015  a najskôr sme realizovali meranie na lomovej terase s vchodmi do najvýznamnejších jaskýň v lome (Ľudmily a Jaskyne udavačov) aj preto, že sme chceli zistiť v akej polohe k anomálii, ktorú sme tu už namerali  je naša prerážka v Jaskyni nad diamantovým vŕtaním. Meraný profil mal dĺžku 156 m.  Profil Jaskyne nad diamantovým vŕtaním však pozdĺžne meranie nezachytilo čo dokázalo, že profil merania prebieha kolmo na strmosť  lomovej steny, teda v našom prípade v 30 stupňovom náklone od kolmice smerom do masívu. Ale anomálie s predchádzajúceho merania boli potvrdené aj keď s podstatne menším odporom.
       Na tento profil však nemala firma dosť káblov a elektród  aby ho zmerala celý naraz,  preto sa meranie na dvakrát pretiahlo na celý deň a ďalší plánovaný profil nad vyvieračkami sa už nedal v ten deň zrealizovať. Čo bolo aj vzhľadom na to, čo sme sa práve dozvedeli o veľkom komorovom odstrele od pána Hnilicu veľkou škodou.  Dnes je takmer nemožné sa k obdobnému meraniu znovu dostať. Nieto vôle, nieto sponzorov ani peňazí.  Všetky tie predchádzajúce merania boli možné len vďaka tomu,  že sa bojovalo proti povrchovému úžinovému variantu diaľnice a mali sme dobré kontakty s  RNDr. Ondrejom Turským doktorandom vysokej školy v Ostrave, ktorý nám po zmene profesionálneho pôsobiska resp. zamestnania už nemohol pomôcť.
       Navyše, pri veľkom zosuve v lome v marci 2013 vznikla v oblasti bodu NDS 640 vo výške cca 490 m n. m. asi 150 metrov severovýchodne od Pieskovej jaskyne  výrazná poklesová zóna, ktorú sme dokumentovali 23. apríla 2013. Táto poklesová zóna bola 4 metre hlboká, 6 až 10 metrov široká a minimálne 30 až 40 m dlhá a jednoznačne dokazovala, že v dôsledku bočných tlakov zosuvu sa  tu zrútil veľký krasový priestor.  A to  len 50 metrov  od miest nad krasovými vyvieračkami, kde som telestéziou, na základe informácii od senzibilného zdroja o najväčšom krasovom priestore na lokalite,  zaznamenal  18. marca 2015 mimoriadne silné anomálie.
      Takže keď  to všetko zhrnieme museli v masíve nad vyvieračkami existovať a pravdepodobne  ešte existujú veľké priestory. Samozrejme je otázne, do akej miery boli tieto priestory ťažbou a komorovými odstrelmi poničené.   Ale to, že tam boli, dokazuje nielen rozprávanie pána Hnilicu o veľkom komorovom odstrele, ale aj výpoveď pána Piadera o veľkom odstrelenom priestore s podzemným jazerom. No dokazujú to aj výkopové práce v Pieskovej jaskyni, ktoré odkryli  pomerne veľký zasedimentovaný krasový priestor resp.chodbu, smerujúcu do masívu pod zosuvom. I samotná veľká poklesová zóna v oblasti bodu NDS 640, ktorá vznikla náhle počas zosuvu v apríli 2013 svedčí o tom že sa tu zrútila veľká krasová dutina. A to všetko poukazuje na značné skrasovatenie dolomitických vápencov práve v tejto časti lomu. 
       Na akcii 20.mája máme už z  jaskyne vytransportovaných viac ako  4 kubíky materiálu  a zisťujeme, že priestor prítokovej chodby je naozaj veľký s oválnym nepravidelným profilom širokým aj viac ako 3 metre a vysokým 2 až 2,5 metra. Tento priestor, rozhodne väčšieho charakteru ako priestory v Ľudmile, smeruje šikmo do masívu na severoseverovýchod.  Našli sme však aj jeho pokračovanie smerujúce do hĺbky 4 m južne od portálu.  Vzhľadom na intenzívne povrchové gravitačné zvetrávanie v lome, som sa obával, že portál, ktorý sme otvorili, nemusí vydržať dlho bez zmeny , aj vzhľadom na pretrvavajúce daždivé počasie, tak ako sa to deje všade v tomto lome. Už po zime sa začal portál vchodu gravitačne rozpadať a to neveštilo nič dobrého.
       A skutočne, 1. júna 2019 počas rutinnej obhliadky uzáveru jaskyne Ľudmila  /Maria Piovarčiová Eduard Piovarči/ nachádzame portál Pieskovej jaskyne zrútený a rozlámaný do veľkých blokov, ktoré sa zosunuli do priestoru, ktorý sme v pieskoch vykopali. Dažde trvajúce viac ako týždeň  vyjarčili nielen cestu nad jaskyňou, ale prívalová voda stekala z cesty aj priamo do jaskyne.  Stekala po  zapieskovaných poruchách medzi blokmi a zvetraný portál, ktorý sa nachádzal 5 metrov pod cestou, doslova destabilizovala.  Ak by sme aj chceli zosunuté  bloky odstrániť , ohrozili by sme už cestu nad jaskyňou, ktorou  miestny urbár zváža z dolinky Suchie na ťažkých nákladných autách drevo.  Z Pieskovej jaskyne sme vyťažili celkom viac ako 12 kubíkov materiálu a odrazu šlus. Zrútenie portálu Pieskovej jaskyne dokazuje, aké je tu prostredie nestabilné a práca v ňom riskantná a neistá. A tak nastal najvyšší čas si od lomu oddýchnuť a vyraziť na prvú našu plánovanú výpravu k Stredomoriu.



                    Robíme prieskum okolo miesta kde sa našiel prázdny priestor.....Tu niekde bola stena rozdrvená ťažbou.
                 Môžeme predpokladať že tento priestor smeroval niekde šikmo nadol k priestorom ktoré vytvoril ponor
                 potoka.
                  Bude to tu ešte tuhá kopačka..... kým si budeme celkom istý že sa nachádzame v niekdajšom odtokovom
                  krasovom kanáli...
                 Už je badateľná aj morfológia na odkrytej členitej stene
            Posledný 23 náklad...

Ukrajinský podvod. Odstřelovač z Majdanu: “Plnili jsme americké rozkazy!” Rozhodl se promluvit ze strachu o život. Jeho kolegové už jsou mrtví. 31 ze 45. Šokující dokument o událostech na Majdanu jako součást boje o prezidenta USA



















28. 2. 2029   Argumenty a Fakta
Americká televize One America News odvysílala šokující film „Ukrajinský podvod. Impeachment. Bidenovy peníze. Masové vraždy“ (The Ukraine Hoax: Impeachment, Biden Cash, Mass Murder).
Film přináší důkazy, že hybnou silou “revoluce” na Ukrajině byly Spojené státy, konkrétně síly napojené na tehdejšího prezidenta Obamu a Demokratickou stranu USA. Že nešlo ani tak tak o “touhu po svobodě ukrajinského lidu”, jako spíš o hrabivost amerických jednotlivců, firem a korporací.


Gruzínský sniper Revazišvili


Vypovídá zde mimo jiné elitní gruzínský odstřelovač Alexander Revazišvili, který střílel do davu na Majdanu. „Chci mluvit, protože mám strach. Většina mých kolegů, kteří se účastnili zločinů na Majdanu, začala mizet, nebo umírat za podivných okolností,“ vysvětlil Revazišvili. Jeho příběh přinášíme.

Ze 45 Gruzínů, kteří přijeli během Majdanu do Kyjeva, aby tam “udělali revoluci” jich dnes žije jen 14.


Výpověď odstřelovače Alexandra Revazišviliho v dokumentárním film Ukrajina, Holá pravda zkrácená verze (exkluzivní záběry).

Dokumentární film Ukrajina, Holá pravda 1. díl, plná verze
(VIDEO 3 ZDE)
Dokumentární film Ukrajina, Holá pravda 2. díl, plná verze

Film Ukrajinský podvod je třeba vnímat optikou právě probíhajících amerických voleb, ale důkazy, které přináší, jsou pádné a představují velký kus mozaiky toho, co se v roce 2014 na Ukrajině vlastně stalo.
Majdan 2014
Dne 20. února 2014 na kyjevském Majdanu začali odstřelovači pálit do davu, zemřelo 53 lidí, z toho 49 protestujících a čtyři policisté. Tato střelba v podstatě “udělala” na Ukrajině revoluci, která se v té době vlekla již několik měsíců a hrozilo, že se rozplyne. Byla završením procesu, kterému se říká “barevná revoluce”.
Majdan 2013
Prezident USA Obama (2009 – 2017) a jeho pravá ruka Biden
Pokud by uměle vyvolaný revoluční kvas z konce roku 2013 vyšuměl do ztracena, demokraticky zvolený prezident Janukovič by zůstal u moci, nedošlo by k následné separatistické k válce a následnému rozkradení ukrajinské půdy a majetku nadnárodními (americkými) společnostmi.

Proběhlo ukrajinské vyšetřování střelby do davu. Výsledek: Odloženo.

Odstřelovači pod dohledem USA


Gruzínský odstřelovač Alexandr Revazašvili byl členem skupiny, která již od podzimu 2013 cvičila v Gruzii zásah na Maidanu. Všichni byli zkušení vojáci, členové jednotek tehdejšího gruzínského prezidenta Saakašviliho (později emigroval do USA). Měli zkušenosti s potlačováním demonstrací, únosech a vraždách nepohodlných podnikatelů, nebo s vedením brutálních výslechů.
Výcvik Sniperů
Každý člen skupiny dostal předem 10 tisíc dolarů. Dalších 50 tisíc dolarů jim bylo slíbeno po návratu. Cestovali na Ukrajinu s cizími pasy.

Při výcviku byl neustále přítomen americký důstojník jménem Brian Christopher Boyenger. “S ním jsme byli v kontaktu denně,” říká sniper Revazašvili.
Americký velitel gruzínských odstřelovačů na Majdanu Brian Christopher Boyenger


V prosinci 2013 přišel rozkaz: “Jedete na Majdan”.

Do Kyjeva ve čtyřech skupinách po přibližně deseti mužích (celkem 45 mužů). Na letištích v Tbilisi i Kyjevě prošli i se zbraněmi bez kontrol a s falešnými doklady. To jim prý zařídili ukrajinští revoluční vůdci, napojení na tajnou službu CIA, ukrajinský “majdanista” a pozdější poslanec Sergej Pašinský. Ten byl hlavou celé operace a spolu s amerických důstojníkem Brianem Boyengerem vydával rozkazy.

Ukrajinský velitel gruzínských odstřelovačů Sergej Pašinský
V Kyjevě byla Revazašviliho skupina umístěna na ulici Ušinského. Každý den — jako do práce — chodili na Majdan. „Měli jsme za úkol sledovat pořádek, aby nedocházelo k opilství, udržovat disciplínu, identifikovat provládní provokatéry,” vypráví sniper.

Nový rok 2014 slavili členové gruzínského komanda v hotelu Ukrajina, který již kontrolovali demonstranti.

Střelba z oken na Majdan: Žádný rozdíl


Týden před střelbou do davu se vedoucí skupin sešli ve třetím patře hotelu Ukrajina v samostatném pokoji. Pašinský a Boyenger jim řekli: „Je potřeba pomoci bratrskému národu a brzy budeme mít úkol.”

Bylo jim řečeno, že bude třeba “vytvořit chaos s použitím střelby na všechny cíle, na demonstranty i policii – není žádný rozdíl”.
Majdan 2014
V noci na osudový den 20. února 2014 se Revazašviliho jednotka přemístila do budovy Konzervatoře nedaleko hotelu Ukrajina, odkud bylo vidět celé náměstí Majdan. Po chvíli jim přinesli pytel se zbraněmi. “Říkali, že v noci Berkut (ukrajinská elitní policie, pozn. red.) může zaútočit na Konzervatoř a rozehnat demonstranty. Tak abychom byli na místě a připraveni,” vypráví Alexander Revazišvili.

“Asi čtyři nebo pět ráno jsme zaslechli výstřely od Oktjabrského paláce. Velitel Pašinský do vysílačky křičel, aby zastavili palbu, že ještě nenastal čas. Palba se okamžitě utichla.”
Po střelbě do davu vypukla panika

“Okolo osmé hodiny ráno nám nařídili, aby se každý připravil. Postavili jsme se k oknům a nabili zbraně. Rozkaz byl jasný: Dva nebo tři výstřely a okamžitě změnit pozici. Palba trvala asi 10-15 minut. Pak jsme dostali odložit zbraně a opustit budovu,” říká Revazišvili.

Ve stejnou dobu zahájila druhá skupiny odstřelovačů palbu z oken hotelu Ukrajina, ze třetího patra. Stříleli ve dvojicích. Po výstřelu přecházeli do další místnosti a znovu stříleli. Když to skončilo, bylo jim řečeno, aby odešli.

“Odešel jsem z budovy Konzervatoře a procházel se Majdanem. Všude byli mrtví. Neměl jsem žádné rozkazy. Bál jsem se, že na mě přijdou, že jsem to byl já, kdo střílel a roztrhají mě na kusy. Tak jsem si taxík a jel na letiště. Odletěl domů do Gruzie,” pokračuje Revazišvili.

Slíbené peníze, 50 tisíc dolarů, v Gruzii nedostali. Během šesti let po střelbě na Majdanu se k nim dostávali zprávy o úmrtích jejich kolegů. Odstřelovač Revazišvili a jeho tři kolegové dostali strach a rozhodli se odevzdat do rukou běloruských úřadů.

Putin: Vím o tom. Trump: Začne vyšetřování


Ruský prezident Putin má přesné informace. “Vím o tom, že na Maidanu byli gruzínští ostřelovači. Vím o tom, že prezident Janukovyč záměrně nevyužil armádu a nechtěl dát záminku k násilným akcím ze strany opozice,” řekl Putin v rozhovoru pro nový film amerického režiséra Olivera Stonea „V boji za Ukrajinu” („Revealing Ukraine“), který byl uveden na festivalu v italském Taormině.

Americký prezident Trump chce zahájit vyšetřování událostí na Majdanu. Snímek “Ukrajinský podvod”, který na konci ledna odvysílala televize America One staví vedle sebe Majdan a aktuální pokus o Trumpův impeachment (sesazení).

Obě události nesou shodný rukopis George Sorose, Joe Bidena a dalších lídrů Demokratické strany USA, kteří prý mohli ve vlastním kořistnickém zájmu vyprovokovat na Ukrajině vleklou krizi odstartovanou Majdanem…


Piovarči
Pravad sa prevalila von. Boli sme za konšpirátorov keď sme to viac ako tušili. Presne takto to robia v celom svete. Takto zabili aj Kuciaka aby povalili vládu SMERU na Slovensku. Ludia spametajme sa a nevolme tie proamerické marionety. Po volbách už bude neskoro banovať.


NA ČO NÁS PRIPRAVUJÚ?
Svět

Čínský koronavirus (107)
Evropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí připouští šíření ohnisek nového typu koronaviru, podobně jako je tomu v Itálii, i v dalších zemích Evropské unie.
„Náš odhad je, že podobná situace (jako v Itálii, pozn. red.) se může objevit i v jiných evropských zemích, a že v příštích týdnech se může situace v každé zemi lišit,“ uvedla Andrea Ammonová, vedoucí Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC).
„Zatím se soustředíme na potlačení lokální nákazy, musíme posoudit potřebu přípravy na další scénáře, například velkého klastru v Evropě,“ uvedla na tiskové konferenci v Římě.

Doporučení vlády

Co se týče situace v Itálii, pak počet obětí se momentálně zastavil na čísle 12. Nakažených je v Itálii podle posledních údajů 374 osob. V souvislosti se šířením tohoto onemocnění vydala včera česká vláda doporučení ohledně cestování do těchto oblastí.
Český premiér sdělil, že se českým občanům nedoporučuje, aby cestovali do zemí, kde je výskyt koronaviru, především se to týká severu Itálie. Kromě toho vyzval premiér vracející se Čechy z těchto oblastí, aby kontaktovali zdravotníky v případě, že mají příznaky tohoto onemocnění. Zároveň dodal, aby si všichni občané zvážili, zda v takové situaci vůbec chtějí cestovat do zahraničí. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka je Česko na koronavirus připraveno. Dle jeho slov je schopna Národní referenční laboratoř otestovat sto vzorků denně. Prověřila se podle jejich slov také připravenost hasičů a dalších složek integrovaného záchranného systému.

Koronavirus ve světě

O vypuknutí zápalu plic neznámého původu v hustě obydleném Wu-chanu (provincie Chu-pej), které je ohniskem nákazy, koncem prosince informovaly čínské úřady. Odborníci zjistili, že původcem onemocnění se stal nový typ koronaviru, který se přenáší z člověka na člověka. Nový koronavirus Covid-19 se nyní šíří velmi rychle.
Světová zdravotnická organizace (WHO) v lednu uznala situaci za mimořádnou a vyhlásila stav globální zdravotní nouze, a to pošesté v historii. Následně organizace oficiálně pojmenovala nemoc jako COVID-19.
V úterý informovalo o nových případech nákazy koronavirem Rakousko, Chorvatsko a také Švýcarsko. Podle posledních údajů je nakažených tímto onemocněním přes 81 tisíc osob a zemřelo 2770 lidí.
Co se týče příznaků, řadí se mezi ně horečka, kašel, dušnost, ale také průjem, nevolnost a další problémy s trávicí soustavou. Odborníci Fakultní nemocnice univerzity Wu-chanu zjistili, že symptomy připomínající nachlazení nebo chřipku se objevují až v pozdních stádiích onemocnění, na začátku může jít o atypický vývoj pneumonie.

Masunta osvícený
Už jsem to psal, nerad se opakuji, ale pro nebezpečnost to píšu znova: Jeden člověk se podrobněji zabýval počtem mrtvých Číňanů, a to podle toho, že krematoria tam jedou stále, ve dne v noci. Došel k číslu 50 miliónů. To by znamenalo, že oficiální čínská čísla jsou lež.

„Číňané vědí, jak udržet lidi při životě. Tak to ale nebude ve všech zemích.“ Expert WHO promluvil o koronaviru
SUPER DOLEŽITÝ ČLÁNOK
Expert Světové zdravotnické organizace (WHO) Bruce Aylward na tiskové konferenci v Ženevě hovořil o svých zkušenostech po pracovní cestě po Číně věnované léčení a zvládání koronaviru. (Foto: Youtube)
„Číňané mobilizovali obrovské množství lidí pro kooperaci, aby dali odpovídající odpověď této situaci. Lidé tohle komentují, říkají, že v takovém politickém systému a společnosti je to vždy snadné. Není to snadné. To nikdy není snadné (…) dostat od lidí pocit povinnosti k zastavení tohoto viru,“ řekl na adresu obrovské kooperace při boji s nemocí doktor Aylward.
O podstatě samé nemoci řekl, že je potřeba při odhalení případů nákazy jednat rychle. Tím bude možné zabránit, aby se jednalo o pandemii.
„Tohle je rapidní rychlostí rostoucí epidemie na různých místech, které se musíme postavit super rychle, abychom zabránili tomu, aby se stala pandemií,“ uvedl expert.
Lidé se, podle jeho slov, ptali, zdali jsou klesající počty nemocných v Číně skutečná čísla, či zda se nejedná o podvod.
„Lidé se dohadují o tom, zdali se jedná o pandemii či ne. Pardon, ale – máte 100 postelí, kde můžete izolovat lidi, když budete muset? Máte nemocniční křídlo, které můžete uzavřít? Máte 30 ventilátorů? Protože budete muset udržet ty nejtěžší případy naživu. Víte, oni se uzdraví, ale budou potřebovat být na ventilátoru po dobu čtyř pěti dní, možná týdne. (…) Existují skutečně praktické věci, které můžete udělat, abyste byli připraveni,“ dodal doktor Aylward s tím, že snižující se počty nakažených, které Čína v poslední době vykazuje, jsou pravdivá.
Čínští představitelé místních vlád v provinciích, nehledě na snižující se počty nových nakažených, nakupují další nemocniční postele a ventilátory, aby byli pro případ návratu vysokých počtů nemocných připraveni, řekl.
„U většiny hlav provincií klesaly každý den počty nových nakažených. A co oni dělali? Nakupovali nové postele, nakupovali nové ventilátory a připravovali se. (…) Oni říkali, že tento nový koronavirus neznáme, proto není jasné, jestli čísla nepůjdou znovu nahoru. Oni plánují, že tato nemoc by mohla po nějakou dobu zůstat – možná nějakou dobu, dokud nebude vakcína, takže budou mít kapacity pro to, aby to mohli zvládnout,“ prohlásil během tiskové konference expert WHO.
„V reakci (na koronavirus – red.) musí být posun v nastavení mysli. Po celém světě lidé žijí a přemýšlejí: O Bože, jak s tímhle budeme žít a jak to zvládneme… Místo toho, aby přemýšleli: Bože, tenhle virus přijde, bude v naší zemi. Najdeme ho během prvního týdne, najdeme každý případ, půjdeme po každém kontaktu, ujistíme se, že je můžeme izolovat a udržíme tyhle lidi naživu, aby nemoc přežili. To je skutečný posun v nastavení mysli. (…) Tohle (nemoc) potenciálně přijde brzy. Musíme se posunout k přemýšlení v kategoriích velmi rychlé připravenosti,“ dodal k tomu, jak je nutné se připravovat na setkání s nemocí.
Expert také uvedl, že všechny státy by se měly učit od Číny, jak ona nemoc zvládla, protože ta má nyní jedinečné zkušenosti s tím, jak nemoc zvládnout ve velkém měřítku. Varoval také před tím, aby se státy uzavíraly do sebe a nesdílely mezi sebou navzájem své zdroje a možnosti při boji s nemocí. To ukázal na příkladu čínských provincií, které odesílají do nejvíce zasažených oblastí zdravotníky i s materiálem, aby bojovali s nemocí tam, kde je to nejvíce potřeba.
Bruce Aylward také podtrhl, že pokud by trpěl koronavirem, tak by chtěl být ošetřován v Číně. Slova o tom, že čínské zdravotnictví je zastaralé a chybí mu prostředky a přístroje, označil za nesmysl.
„Kdybych měl Covid-19, tak bych chtěl být léčen v Číně. Víte, my jsme procházeli nemocnice a ptali jsme se: Kolik máte ventilátorů? Odpovídali nám: 50-60. To je množství, v němž ostatní nejsou schopní přemýšlet. Ptali jsme se: Kolik máte ECMO (Extracorporeal membrane oxygenation) systémů? Odpovídali: Pět! My jsme se divili – 5 v jedné nemocnici? To v žádné naší nemocnici nemáme,“ prohlásil doktor Aylward.
Expert důrazně varoval před neuváženým zacházením s počty nemocných v Číně, jelikož Čína vynakládá na boj s nemocí, podle jeho slov, obrovské prostředky a je tomu plně oddána.
„Když koukáme na to, jak je tato nemoc nebezpečná, tak musíme být opatrní při pohledu na data z Číny, protože Čína ví, jak udržet lidi při životě od koronaviru. Jsou tomu naprosto oddaní a dělají do toho gigantické investice. To nebude ten případ všude po světě,“ zmínil expert WHO.


Uniklé dokumenty odhalují infekci koronavirem až 52krát vyšší, než „oficiální“ čísla v čínské provincii Šan-tung
Podle řady interních vládních dokumentů získaných časopisem Epoch Times je nové ohnisko koronavirem ve východní Číně v provincii Šan - tung mnohem horší, než bylo oficiálně hlášeno. (Foto: EpochTimes) 
Denní počet nových infekcí Šan-tung CDC se pohyboval od 1,36krát do 52krát vyšších než oficiálně publikovaná data zdravotní komise Šan-tung a čínské Národní zdravotní komise.
Od 25. února vláda Šan-tungu uvedla, že v provincii bylo celkem 755 infekcí. Avšak interní dokument ukázal, že 1.992 lidí mělo pozitivní test na virus pomocí testování nukleové kyseliny, ze dne 23. února.
Vláda veřejně prohlásila, že 22. února byli čtyři nově diagnostikovaní pacienti s koronavirem, ale podle interního dokumentu bylo v ten den diagnostikován virus u 61 pacientů.
Ve skutečnosti měl samotný Šan-tung nové infekce v dvojciferných číslech denně. 20. února se objevily nové infekce, přičemž 274 testů bylo pozitivních.
  • Například 22. února vláda ohlásila dva nově diagnostikované případy den před, ale skutečná data byla 59.
  • 20. února vláda oznámila dva nově diagnostikované případy 19. února, ale skutečná data byla 49.
  • A 19. února vláda oznámila jeden nově diagnostikovaný případ předchozí den, ale skutečná data byla 52.
"[Peking] se snaží vytvořit obraz, že většina země je dostatečně bezpečná, aby obnovila výrobu," řekl Tang.
Zdroj: zerohedge.com

V Německu vytvořili seznam potravin a věcí pro případ epidemie. Tento pán to vzal za své
V Německu zveřejnili seznam potravin, které je zapotřebí mít pro případ šíření epidemie koronaviru a následující karantény. Seznam připravil Federální úřad pro ochranu civilního obyvatelstva a pomoc při katastrofách. (Foto: autentická fotografie z německého obchodu) 
V případě desetidenní karantény se Němcům doporučuje mít doma tyto zásoby (na osobu): 20 litrů pitné vody, 3,5 kilogramu obilovin, chleba, brambor, těstovin a rýže (celkem), 2,5 kilogramu konzervované zeleniny a ořechů, 4 kilogramy sušeného ovoce a konzervovaného ovoce, 2,6 kilogramu mléka a mléčných výrobků, 1,5 kilogramu masa, ryb, vajec nebo vaječného prášku, 0,4 kilogramu tuku a rostlinného oleje. V přijatelném množství hotové výrobky: cukr, med, mouka, bujónové kostky, suché pečivo a čokoláda.
Tento objem potravin zajišťuje potřebu 2 200 kcal na den pro dospělého po dobu deseti dnů. Kromě toho by povinná domácí sada měla zahrnovat: zásoby léků, svíčky, plynový hořák, baterku, baterie a dezinfekční prostředky.
 Tak ten to vzal teda hopom na taký nákup by náš dôchodca nemal:-)

Ztratili jsme 8 lidí za jednu noc, situace je vážná, uvedl íránský zdravotník
Posloucheněte si zdravotníka z nemocnice Kamkar v Qom. Říká, že během své noční směny sám byl svědkem smrti 8 lidí. Íránští úředníci se pokoušejí zakrýt smrt koronavirem tím, že jim lhají a neříkají pravdu. (Foto: Twitter) 
V Íránu # CoronaVirus způsobuje zmatek. Posloucheněte si zdravotníka z nemocnice Kamkar v Qom. Říká, že během své noční směny sám byl svědkem smrti 8 lidí. Íránští úředníci se pokoušejí zakrýt smrt koronavirem tím, že jim lhají a neříkají pravdu. 



Popisek z Twitter: Jmenovala se Narges Khan Alizadeh. Tato sestra je poslední obětí #CoronaVirus v Íránu. Svůj život zasvětila pacientům. Mezitím se úřady připravují připsat její smrt něčemu jinému. Také lžou o počtu obětí viru.

Itálii zachvacuje panika, vláda oznámila, že od pátku zemřelo na Coronavirus již 7 lidí a dalších 229 případů je v akutní péči lékařů! V Itálii došlo k vyhlášení karantény už ve 12 městech pro 50 000 lidí, největší Milán na severu se může dostat do karantény každým okamžikem! Lidé berou obchody útokem a vykupují veškeré zboží, nejvíce nedostatkovým artiklem jsou chlorové čističe, i když čínské úřady potvrzují, že virus je odolný proti většině domácích chemických přípravků! Coronavirus je už potvrzený i v Rakousku! Je čas zakoupit roušky, respirátory a vyhnout se hromadné dopravě?

Itálie se doslova propadla do stavu naprosté paniky, a to zcela bez přehánění nebo nafukování stavu situace. Dnes v úterý před několika hodinami italská vláda pustila na svět první čísla [1], která zafungovala jako odjištěný granát. Od pátku zemřelo v Itálii na nákazu Covid-19 již 7 lidí a dalších 229 případů je v akutní péči lékařů. Vláda nařídila uzavřít již 12 italských měst, v karanténě je už 50 000 lidí [2] a celá věc nebezpečně eskaluje. Situace je nejhorší především na severu Itálie, přičemž největší obavy panují v Miláně, kde od dnešního rána Italové hlásí přesuny vojenské techniky a policejních aut. Jedná se zjevně o přípravy na uzavření Milána a jeho uvržení do karantény. Panika v Miláně se nedá prakticky popsat. Lidé se již včera v pondělí v předtuše vrhli do obchodů a začali je kompletně skupovat.


Itálii se však zjevně nepodařilo infekci zastavit a první 2 případy Covid-19 již hlásí i Rakousko, údajně jde o člověka, který se minulý týden vrátil z Benátek a další pochází z Innsbrucku. Čísla, která oznámila italská vláda dnes ráno, dělají z Itálie 3. nejvíce nakaženou zemi na světě, po Číně a Jižní Koreji. Největším rizikem je zimní sezóna a velmi teplá zima v celé Evropě, která donutila stovky tisíc Evropanů odjet za lyžováním do přeplněných alpských center v Rakousku, v Itálii a ve Francii, kde je sníh na sjezdovkách. Obvyklé domácí lyžování je kvůli teplé zimě letos v mnoha zemích Evropy zcela vyloučené. Netýká se to ani tak sjezdovek, kde lze chybějící sníh nahradit technickým sněhem, ale milovníci běžkařských tras se bez přírodního sněhu na trasách prostě neobejdou. Proto i letos je v alpských centrech vysoká koncentrace běžkařů z celé Evropy.
Teplá zima vyhnala do italských lyžařských resortů stovky tisíc Evropanů, nikdo netuší, kolik nakažených lidí z Itálie zavlékne nákazu domů do svých zemí
Taková situace potom doslova nahrává šíření viru do celé Evropy, protože do italských Alp jezdí i tací lidé, kteří by normálně lyžovali doma. Klimatické změny tak nutí lyžaře vyhledávat alpská střediska, kde je vysoká koncentrace lidí z celé Evropy a šíření případného viru je tím ulehčeno. Přestože Itálie zatím neidentifikovala svého vlastního pacienta 0, který infekci do země zavlekl, je velmi pravděpodobné, že se mohl nakazit při pracovní cestě v Číně, mohl se nakazit v letadle, na letišti, mohl se rukou dotknout opěrky sedačky v letadle, které se dotýkal nemocný člověk atd. Těch možností nákazy je nepočítané množství. Itálie je přitom naprosto nepřipravena na čelení viru Covid-19, protože obyvatelstvo dostává pouze obecné informace, že se lidé mají vyhýbat místům s vysokou koncentrací lidí a mají používat roušky. Jenže, jak ukazují zkušenosti z Číny, tento Coronavirus má naprosto nevídané parametry vlastního přežití.
Poloprázdné regály v obchodech v Miláně.
Virus odolává běžným dezinfekčním látkám, účinnou látkou se však zdají být trichlorany a především postřik na bázi trichloranů a formaldehydů, což jsou nejagresivnější dezinfekce. Rozprašování těchto látek je možné vidět na rozličných videích z ulic Wuhanu, kde pracovníci rozstřikují tyto látky po okolí. Použití těchto látek pro postřik je obecně zakázané, ovšem jak se ukazuje v Číně, použití proti agresivnímu a odolnému viru jaksi ospravedlňuje toto nasazení.
Lidé bez základních informací v Itálii netuší, jakou mechaniku Coronavirus používá pro své šíření. Očištění povrchů v bytě nějakým čističem na bázi chlóru jako je Savo je naprosto bezpředmětné, protože virus se šíří vzduchem ve formě aerosolu, který pochází z kašle nakažených osob. Ve vzduchu tyto aerosolové částice setrvávají až 6 hodin, pokud není v bytě zajištěno proudění vzduchu. Sekundární kontaminace pochází z rukou, kdy při zakašlání si dá člověk ruku před ústa a poté touto rukou otevírá dveře v bytě, ledničku, bere do ruky příbory, talíře, sklenice na pití atd.
Lidem chybí základní informace o parametrech viru, naprosto zbytečně vykupují obchody s čistícími prostředky a lékárny, které lék na virus nemají
Virus se potom přenáší na obličej ostatních lidí v domácnosti, protože člověk si sáhne v průměru na obličej až 150x za den, aniž by si to uvědomil. Nejčastějším místem doteků jsou rty a nos u člověka. Pokud se osoba dotkne místa, na které sáhla nemocná osoba, a následně se dotkne nosu, nasaje člověk do sebe virus po prvnímu doteku nosu. Běžné domácí čističe zmenšují počet bakterií na plochách a čištěných površích, ale nelikvidují všechny viry a bakterie. To je zásadní omyl drtivé většiny spotřebitelů. Dokonce ani Savo, které považujete za silný čistič, nelikviduje všechny bakterie, ale pouze nerezistentní kmeny do úrovně 99% všech běžných bakterií a virů. Agresivní viry rodiny SARS však přežívají i ve velmi nehostinných podmínkách a jeden jediný virus se dokáže v lidském těle agresivně namnožit.
V Miláně začíná být v nemocnicích nedostatek lůžek, personál přiváží další postele
Ze samotného principu tak domácí čističe jsou naprosto neúčinné, protože nejde o průmyslová čistidla s koncentrací, která zaručuje 100% likvidaci veškerého biologického materiálu na čištěném povrch. Takové látky nejsou vůbec volně prodejné a dostupné, protože v mnoha ohledech jde jak o jedovaté látky, tak i poměrně nebezpečná rozpouštědla, což je hlavní mechanika účinku těchto průmyslových čistidel a dezinfekcí.
Tyto chemické látky rozpouští proteinový obal viru a provádí proces destrukce celého viru. Aby došlo k likvidaci virů nejen na površích, ale i ve vzduchu, používají se rozprašovače s náplní průmyslové dezinfekce. Látka se naváže na všechny aerosoly ve vzduchu a rozpustí biologický materiál viru. Tyto látky tak nejen vyčistí prostor, ale úplně jej sterilizují. Proti Covid-19 tak nejlépe funguje izolace, nedostat se do styku s nemocnými a nenavštěvovat místa, kde se nemocný nacházel.
Schengenský prostor je časovanou bombou pro šíření viru napříč zeměmi bez jakéhokoliv zpomalení
Jak totiž přinesla informaci už dříve studie čínských vědců, Coronavirus se může dostat ze vzduchu do těla člověka i přes oko, přes rohovku, takže pokud projdete v místnosti, kde před hodinou zakašlal nakažený, tak klidně můžete mít roušku, ale když nemáte brýle a aerosol ve vzduchu vám vlétne do oka při chůzi v místnosti, tak se nakazíte stejně, jako kdybyste vůbec žádnou roušku neměli.
Proto lékaři chodí v infekčních centrech v biohazard oblecích, aby nedýchali vzduch v místnosti a aby se jim aerosoly nedostaly na obličej. Itálie na podobnou epidemii není připravena a vzhledem k Schengenu se dá očekávat, že lidé budou chtít z Itálie narychlo odcestovat domů z lyžařských středisek. Příštích několik dnů bude klíčových a do týdne se virus může z Itálie rozšířit do dalších zemí Evropy. Teplá zima a lyžařské resorty přeplněné hosty z celé Evropy jsou velmi nebezpečnou kombinací pro šíření viru.
Česká republika by se měla na Coronavirus také připravit. Nákup respirátorů je rozumná věc, stejně tak nákupy trvanlivého pečiva, abyste v případě karantény nemuseli chodit nakupovat nebalené pečivo, které by zřejmě hlavní hygienik ČR zakázal dočasně prodávat, to samé se stalo dnes v Itálii v Miláně, kde mnohé obchody přestaly nabízet nebalené pečivo. Některé obchody nabízí trvanlivý chléb s dobou trvanlivosti 2 týdny, ty budou v případě krize vykoupené okamžitě. Spekulanti začnou vykupovat lékárny.
Totéž se stalo v Číně, totéž probíhá v Itálii. Pro vykupování lékáren přitom není důvod, protože proti Covid-19 dosud žádný oficiální lék nefunguje a lékaři používají na léčbu nemocných plicní antibiotika, která ale průběh onemocnění zmírňují, avšak neléčí. Proto jediným rozumným krokem je investice do respirátoru, vyhýbání se místům s vysokou koncentrací lidí, nošení rukavic a úplné vypuštění hromadné dopravy a její nahrazení dopravou individuální. Inkubační dobu viru je zhruba 14 dní, takže lidé, kteří se v Itálii nakazili dnes, budou manifestovat první známky nemoci až okolo 9. března. Jistě tušíte, co to znamená.
-VK-
Šéfredaktor AE News

P. Stoupal
Šéf WHO v JEWropě Hans Kluge uklidňuje (zdroj Novinky on-line):
https://is.gd/novinky
“Opravdu není žádný důvod k panice. Úmrtnost na Covid-19 je 2 % a v Číně (která eviduje 96,5 % všech případů), je 1 %. Čtyři z pěti (80 %) pacientů mají jen mírné příznaky a uzdraví se.”
p.s. zbylí pacienti (cca 18%) si ponesou celoživotní následky (invalitida).
Dnes dopoledne (26.2) bylo v Itálii 322 nakažených. Stejný den odpoledne (17h) již 374. Mapa výskytu coronaviru:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Oskar
Na Seznamu je článek: “Vyléčení pacienti znovu v karanténě. Koronavirus mohou šířit dál” Pokud tak tomu je, pak nikdo na Zemi neuteče setkání s koronavirem a přidám malou konspiraci…V první fázi se máme všichni setkat s koronavirem, který v této 1. fázi vyřadí jen staré a s podlomenou imunitou. Výsledkem bude populace “naočkovaná” koronavirem (z mého pohledu jde o zbraň nebo chcete-li, o očipování lidí). Až toto očipování lidí proběhne kompletně po celé Zemi, může přijít fáze číslo 2 – vir (čip) ve vás v poklidu čeká na impuls, který vás bleskově usmrtí (spouštěčem může být třeba síť 5G, Elonovi družice, cokoliv). Chápu to tak, že vir se má v první řadě roznést mezi všechny ve smyslu vyléč se člověče, pokud na to máš, ale já zůstanu, nebudu škodit, ale budu se skrze tebe roznášet dál….a budu čekat na impuls, kterým tě člověče totálně vyřadím z provozu. Kdo viděl film “Vyměřený čas”, líp mě pochopí. Taky je třeba upustit od představy, že čip musí být za každou cenu malý váleček vsunutý pod kůži, protože zvlášť v postsocialistických zemích by s tím neuspěli, ale koronavirus, o kterém nemůžete rozhodnout, že ho nechcete? Nikoho se nemusí ptát, nikoho nemusí přesvědčovat…jde to samo 😉 A ano, nejde o čip na placení a otevírání dveří, ale určený k vaší okamžité likvidaci, bude-li třeba. A z mé hlavy určitě není, že je Země přelidněná a je třeba provést pořádnou redukci obyvatel, to vyšlo z úst bohatých elit a v USA je k tomu postavený monument, který mluví o potřebném půl miliónů otroků. Taky pokud máte normální chřipku, můžete jiného nakazit, ale už ne po vašem vyléčení, pak už nejste roznašeč, což tady očividně neplatí.

oskar
je to hrozné, ale máš bohužel pravdu.

Aldo
Co mě děsí není samotný virus, na který dříve či později se najde lék ( možná už se našel – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32075365/) ale ale hlavně možné sociálně – ekonomické následky pro lidstvo. Tzn. příchod světové ekonomické recese. A to nebude procházka ,,růžovým sadem,,.

Jarin
Aldo
ale to je přece důvod proč to vyrobili a rozšířili.

Jaryn
Avari
to opravdu není náhoda,že virus který si nechali USA patentovat jako biologickou zbraň se začal šířit právě v číně a v právě v době oslav nového roku, kdy je největší pohyb číňanů mezi místy práce a domovy. Právě ve WUchanu kde žije a pracuje 11 milionů lidí z celé číny. A hlavně není náhodou ,že v číně, která odstčila na vedlejší kolej krachující USA a stala se nejsilnější a nejrychleji se vyvíjející ekonomikou světa,že? Právě v číně, která americe nejvíce vadí, protože ji předčí ekonomicky, vojensky a je jedním z největších věřitelů USA. Právě v číně která obsazuje stále více trhů odkud vytlačuje USA. Právě v číně, jejíž výrobky z 80% dominují v USA a jejíž elektroniku má USA i ve všech svých zbrojních systémech. A právě v číně která je vedle ruska jednou s velmocí kterou by USA hrozně rádi obsadili, ale vědí, že vojensky na to nemají. Podivné,že?

Andrev
Asi před týdnem mně vyrazil dech komentář na ČéTé, který úplně zapadnul, ani neukázali obličej toho, kdo mluvil, byly tam ilustrační záběry. Zaznělo, že kvůli koronaviru a karanténě v Číně výrazně poklesla uhlíková stopa. Vyznělo to jako nadšená pochvala.

Bezejmenný
Mají umírat stáří a nemocní a to urychlý procesy ve prospěch vymydlených bezmozků- uhlíkových greténů a ti ve volbách budou volit multikulturní pokusy a další ohavností v rámci agendy satanovy synagogy na ovládnutí světa a o to jde především.

Pavel Slovan
A o to jde a za to se v Havlující Gottlině v 1989 zinkalo!

Raspberry
Michal a Petr 283, 26. 2. 2020:
Dobrý den, vážení diváci!
Jeden z ředitelů Světové zdravotnické organizace (WHO) Walter Ricciardi z Itálie se projevil jako fašista: “Není důvod k panice. 3 % zemřou a ti stejně už měli zdravotní potíže.”
“Koronavirus není o moc horší než chřipka.” Podobné názory a dezinformace tady šíří ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO, Bakalův Aspen Institut, v televizní pěvecké soutěži SuperStar 2005 dostal přezdívku Ken) a jeho kumpán Babiš, ti také nepřijímají žádná opatření. Protože vir tu ještě není, tak není třeba nic dělat. Když přijde, pravděpodobně potichu budou spokojeni. Zemřou 3 % nemocných a to budou všichni nemocní a důchodci, takže jim nebude třeba vyplácet sociální dávky a léčit je na jiné choroby. To se určitě ekonomice vyplatí. Prosím vás, takové přístupy by byly v USA nebo dokonce už i v Číně absolutně nemožné.
3 %, to by bylo 160 000 Čechů, tedy 10procentní úmrtnost mezi důchodci a nemocnými lidmi.
Moje doporučení: staří lidé by si měli nakoupit zavčasu nějaké zásoby, dokud ještě jsou, a pokud možno nevycházet, necestovat. Roušky od státu nedostanete a jak uvedl zdravotní ministr Ken, máme omezenou kapacitu lůžek na intenzivních péčích s plicní ventilací. A samozřejmě, jak už to tak bývá, pod ventilaci půjdou první kulichové, to v českém zdravotnictví funguje vždy. Na zbytek zůstanou lůžka bez ventilace. Tak to je. Takový je život.
Tak já vám přeji hodně štěstí a začněte přemýšlet, proč v některých zemích se o své důchodce starají, zakazují cestovat, zakazují, aby do nich cestovali lidé, kteří byli v Číně, jako ve Spojených státech amerických. Přemýšlejte, proč tedy se naši novináři nesmějí Babišovi, který nepřijímá žádná opatření. Například mi někteří lidé z Olomoucka volali, že školní ředitelé hodlají vysílat školní děti do Itálie, tak ti ředitelé asi spadli z višně. Vláda by měla zakročit. Řecká vláda již takové výměnné cestování a výměnné pobyty mezi Řeckem a Itálií zakázala nebo omezila. V Čechách nic takového nepřipadá zřejmě v úvahu. Babiš a zdravotní ministr Ken nechtějí dělat nic. Otázka zní proč. Možná Babišovi ještě nedošlo, že když mu vymřou důchodci, naplní se očekávání herečky Holubové (Holubová: „Ta moje generace asi prostě musí vychcípat“) a Milion chvilek by mohlo zvítězit.
MaP 283 No a co.Stejně umřou jenom staří a nemocní! Neuvěřitelná slova vysokého zdravotního činitele
https://www.youtube.com/watch?v=NwEiQ20eyL4

bezejmený
Překvapivé by bylo ,kdyby se tak nevyjádřil jsme v další a drsnější fázi války vyhlášené lidstvu ,jedná se o selekci otroků pro ,,dobro,, satanových dětí.

Lubomír
rabs., v ČR chybí 800 tisíc děti. Penzisty nemá kdo *ivit. Příroda.
Neslyšel jsem křik penzistů. Ročně je zavražděno 5000 dětí jen z ekonomických důvodů, totální bída pracujicí rodiny. Na penzistu jde 13 a na dítě 1 tisíc.

Semtext
Důležité pro pana VK a všechny ostatní – klíčové jméno Dean Koontz:
https://www.abc.es/cultura/libros/abci-coronavirus-libro-anos-ochenta-predijo-creacion-virus-como-arma-biologica-wuhan-202002241128_noticia.html?
https://en.wikipedia.org/wiki/Dean_Koontz
Tento autor, podle jména patrně americký žid, v roce 1981 napsal knihu “In the eyes of darkness”. Ve zkratce – děj se odehrává v roce 2020 a místem je Wuhan, kde byl ve vojenských laboratořích vyroben speciální virus použitelný jako zbraň.
Na náhody nevěřím. Dean Koontz musel být připojen k projektoru nebo získal informace od někoho jiného, aby mohl tuto knihu napsat. Nebo lze považovat tuto knihu jako dokumentární tvorbu z budoucnosti.
Rád bych, aby se toto v pátek na SVCS rozebralo jako jedno z hlavních témat. Na toto je potřeba se podívat podrobněji.

Pavel slovan
Ale Khazaři sami produkují zavádějící Pastýře pro Goyim/hovada i pro tzv. “Alternativu”. Překrucují i Babu Vangu a další visionáře.
Rozumné neVyVolené Goy/hovado nesmí tedy iHned věřit všemu, co se díky nekonečnému a neomezenému Khazarskému tisku v ryze soukromém Židovském FEDu po světě kde tiskne, natočí a šíří.
Khazaři nás vodí za nos. A je lehce možné, že mezitím chystají za oponou daleko větší a významnější Shift! Až skončí (pokud vůbec) Pandemie Koronaviru, svět už nebude nikdy stejný jako předtím. Proto je i důležité pozorovat co se kde šustne. A nelepit se jen na zprávy o koronaviru.

Čína zahájila spalování bankovek, podle nálezu krizového zdravotního centra v Pekingu jsou peníze jedním z hlavních přenašečů viru! Záminka k prosazení bezhotovostní společnosti v Číně? Přestože italské zimní resorty jsou zamořené Covid-19 virem, česká vláda překvapivě oznámila, že vracející se české turisty z Itálie nebude plošně kontrolovat na přítomnost viru! Není prý důvod propadat panice! Syndrom poloprázdných a vykoupených obchodů už dorazil i do Česka, nejsou respirátory, nejsou čistící prostředky, nejsou trvanlivé potraviny, těstoviny a konzervy, všechno je vykoupené a prázdné jsou už dokonce i velkosklady!

Situace okolo šíření nákazy Covid-19 v Evropě se nadále dramatizuje a zamotává. Počet mrtvých v Itálii dnes vzrostl na 17 ze včerejších 11, ale počet nakažených za jediný den narostl na 650 osob [1]. Italským zdravotníkům se stále nepodařilo najít Pacienta 0 a co je horší, italští lékaři vůbec netuší, jakou cestou se virus primárně šíří. To je přitom základní předpoklad k prevenci, ale dosud není jasné, co je primární cestou nákazy. V Itálii se začaly šířit informace, že dvě ze zemřelých žen, které podlehly viru v uplynulých dnech, vůbec nevycházely z domu a nechávaly si nosit nákupy domů donáškovou službou. Za donášku platily v hotovosti. Existuje tak podezření, že jedním z přenašečů viru Covid-19 jsou bankovky. Tahle divoká spekulace však je už podložena událostmi v Číně.
Čínská měna Renminbi (RMB).

Světová média včetně americké CNN již 16. února přinesla informace [2], že čínská vláda ve spolupráci s centrální bankou a zdravotníky začala spalovat miliardy RMB [3], tedy čínských oficiálních bankovek pocházejících z Wuhanu a několika dalších čínských měst a celých provincií. Bankovky totiž podle všeho jsou hlavním přenašečem Coronaviru u veřejnosti. Pokud nemocný a nakažený člověk, který kýchá, kašle a smrká, si po každém zakašlání nedesinfikuje ruku, kterou si zakryl ústa, potom celá jeho dlaň a prsty přenesou virus na bankovky při placení a touto cestou se virus potom šíří nejrychleji. Jak už jsem uváděl v předchozím článku, průměrný člověk si za den sáhne na obličej v oblasti nosu, rtů a očí v průměru 150x za 24 hodin, protože tato činnost je nepodmíněná v lidském mozku a člověk se dotýká tváře pravidelně, aniž by si to uvědomil.
Covid-19 se přenáší hlavně bankovkami?
Po manipulaci s bankovkami v obchodě při placení uběhne jen pár minut, než si rukou bezděčně sáhneme na obličej, na nos, na rty, nebo na oči. V tomto ohledu je velice reálné, že zmíněné dvě zemřelé italské ženy se nakazily z bankovek a možná i z mincí, při placení za donášku, když dostávaly rozměněné peníze nazpět. Bankovky jsou notoricky známé tím, že na jejich povrchu je více bakterií než na záchodové desce. Jenže na bankovkách se normálně nenachází virus z rodiny SARS/MERS virů, jehož agresivita je tak ohromná, že se šíří způsobem, že zdravotníci ani nemají čas připravit metodologické pokyny, jak se viru bránit, jakým způsobem se šíří a jakými prostředky virus neutralizovat.
Nejhorší zprávou na této informaci, že Čína začala pálit bankovky je fakt, že mnoho lidí si uvědomí, že hotovostní peníze jsou zdravotní hrozba a budou umanutě požadovat platby bezhotovostně, pomocí vlastních platebních karet, které nikomu jinému do ruky nedají a nemusí tak brát do ruky bankovky, na které sahaly stovky nebo dokonce tisíce cizích osob v uplynulých dnech.
Čína jako zdroj Coronaviru má nejvíce zkušeností s virem. Spalování bankovek tak lecos vysvětluje.

Můžete proto nakrásně být opatrní, vyhýbat se velkým skupinám lidí, hromadné dopravě, můžete mít respirátory, ale pokud nemáte na rukách navlečené rukavice a dotýkáte se bankovek, potom s vysokou pravděpodobností riskujete nákazu. Zatím jsem nikde na českých webech neviděl doporučení českým občanům, aby s okamžitou platností na dočasnou dobu přestali používat hotovost a aby platili jen kartami, které nedají z ruky žádné jiné osobě. Pokud Čína spaluje miliardové zásoby bankovek, potom to je výstražný maják pro všechny lidi, jak nebezpečný virus to je. Normálně by stačilo bankovky desinfikovat, o což se Čína rovněž pokoušela, ale poslední informace hovoří o tom, že Čínská centrální banka pokračuje v pálení bankovek stažených z oběhu z měst, kde propukly epidemie nákazy Coronavirem.
Dezinfekce zjevně nedokáže z bankovek virus odstranit úplně, anebo jde o záminku pro posílení bezhotovostní agendy v Číně?
Tyto informace mohou mít celkem dvě roviny vysvětlení, přičemž ani jednu rovinu bychom neměli podceňovat a vylučovat. První rovinou je, že Covid-19 je mimořádně odolný virus, který je natolik odolný na površích jednotlivých materiálů, že jej nelze spolehlivě neutralizovat běžnými, ale ani pokročilými desinfektanty. Podle toho, že se Čína rozhodla pálit vlastní bankovky to znamená, že ani po důkladné dezinfekci není zaručeno, že z bankovek zmizí všechny viriony, tedy jednotlivé elementární částice viru. Takto odolný virus potom lze zničit jedině spálením, tedy ohněm. K pálení bankovek dochází jen zcela výjimečně, protože to představuje pro centrální banku neplánované výdaje na tisk nových bankovek nad rámec očekávané roční výměny poškozených bankovek za nové.
Tyto vozy se nedávno zjevily v ulicích čínských měst a rozprašují do ovzduší dezinfektant, což ukazuje na to, že virus se drží ve vzduchu extrémně dlouho, několik týdnů a neklesá k zemi. To je velmi zlá indikace.

Čínská vláda neuvedla objemy spálených RMB, ale informace o tom, že jde o hotovost staženou z několika čínských provincií nejvíce zasažených nákazou ukazuje, že půjde o objemy v řádech desítek miliard RMB. Druhou rovinou je spekulace, která se objevila už před několika dny v Číně, že čínská vláda chce díky tomuto viru ospravedlnit a zdůvodnit před obyvatelstvem tlak na přechod Číny k čistě bezhotovostní společnosti. Pálení bankovek totiž posvětil Ústřední výbor Komunistické strany Číny a začaly se objevovat informace, že Peking pálí i bankovky z míst, kde žádná nákaza registrována nebyla. To sice na jedné straně může být prevence vlády, protože peníze cestují po celé Číně a virus se podle všeho přenáší hlavně na bankovkách.
Česká vláda nebude na hranicích kontrolovat vracející se turisty z Itálie
Na straně druhé ale nelze nepřiznat, že nákaza Coronavirem hodně v Číně napomůže v politické rovině zastáncům bezhotovostní Číny, tedy hlavně vedení strany, která prosazuje bezhotovostní Čínu v horizontu do roku 2035. Je opravdu zvláštní, že dosud média nijak neinformují o tom, že bankovky mohou být hlavním nosičem viru. Aeronet je první, který tuto informaci přináší v ČR, ale zdaleka nejsme první ve světě, protože média v cizině tuto informaci přinesla již 16. února. Ovšem teprve až poté, co v Itálii vypukla nákaza a dostaly se ven informace o dvou ženách, které neopouštěly své byty, se najednou začíná ukazovat, jakou cestou se zřejmě virus Covid-19 šíří v Evropě.
Tiskovka ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha k opatřením ohledně Covid-19.

A v této situaci doslova nechápu a zůstávám civět nevěřícně na to, co vymyslela [4] po krizovém zasedání česká vláda v čele s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. Vláda spolu s hygieniky a ministrem zdravotnictví se dnes usnesli, že Česká republika nebude plošně kontrolovat na příjezdu do republiky české občany, kteří se vrací z dovolené v Itálii. Zdůrazňuji, že ze zimní dovolené v Itálii, kterou většina strávila v lyžařských centrech, odkud se podle informací virus Covid-19 šíří v tzv. “hotelové” vlně nazvané podle hotelů v italských Alpách. Druhá vlna v Itálii se jmenuje “městská” a nákaza této vlny prý vznikla kdesi v Miláně.
Slovensko začne na hranicích s Rakouskem kontrolovat provoz a cestující kvůli virové hrozbě
Slovensko dnes zareagovalo správně a zahájí hraniční kontroly na hranici s Rakouskem [5], protože slovenská vláda tuší, že slovenští turisté vracející se z Itálie přes Rakousko mohou na Slovensko zavléci Coronavirus. Slovenské vládě patří uznání, že jedná v této věci rozumně, protože takové kontroly jsou v dané situaci na místě, jestli se lidé nevrací s horečkou a příznaky na nákazu. Ovšem prohlášení českého ministra zdravotnictví, že čeští turisté vracející se z Itálie kontrolováni nebudou, je doslova alarmující. To se snad čeká na to, až někdo z českých občanů nákazu do ČR zatáhne, a teprve poté se budou Češi na hranicích kontrolovat? Sorry jako, ale co je to za klauni? Rozumíte někdo tomu, co tím ministerstvo zdravotnictví sleduje?
Globus na pražském Zličíně včera 26. února. Foto: iDnes.cz

Češi přitom mají více rozumu a na nic nečekají. Vyrazili zavčas na nákupy a obchody najednou v mnoha uličkách a regálech v nákupních centrech zejí prázdnotou [6]. Jak dnes přinesla média informace a záběry, české obchody zachvátila nákupní panika, lidé vykupují těstoviny, trvanlivé pečivo, konzervy všeho druhu, balené vody, rýži, brambory, mouku a hlavně chemické přípravky dezinfekce všeho myslitelného druhu, přestože jak jsem psal včera, nemá to význam a smysl vzhledem k odolnosti viru. Stejně tak jsou vyprodány respirátory. Nikde nejsou, v nabídce jsou pouze roušky, které jsou naprosto neúčinné proti Coronaviru, protože jediným účinným opatřením jsou respirátory vybavené tzv. nanofiltry.
Vyprodané respirátory, stejně tak latexové rukavice. Lidé tuší, že je třeba se připravit
Tyto respirátory třídy FFP2 a FFP3 jsou doporučeny v kombinaci s průmyslovými brýlemi a pokud platíte penězi v hotovosti, doporučují se rukavice, buď zimní, kožené, protože zatím je zima a nevadí jejich nošení, anebo rukavice latexové, tzv. chirurgické. Jenže ty už jsou také vykoupeny v mnoha obchodech. Respirátory jsou předmětem spekulace, na eBAY se prodávají v přepočtu i za 1200,- Kč a jsou rychle vyprodávány.
Lékárnice s FFP2 respirátorem a s latexovými rukavicemi. Chybí jí ale brýle, zásadní chyba.

Normálně by člověk očekával, že když se světem šíří virus, jehož agresivita je tak ohromná a mechanika šíření dosud nejasná, že česká vláda riziko nepodcení a bude kontrolovat vracející se návštěvníky z italských resortů a měst. Jenže, znáte to, Česko snese fšecko. Česko je specifická země. Český člověk není asi důležitý člověk. Okolo v Evropě řádí virus, jehož účinky mají charakter opravdu velké hrozby, ale české ministerstvo zdravotnictví a vláda nevidí, na rozdíl třeba od Slovenska, pro kontroly lidí přijíždějících z virem napadené Itálie důvod. Slovy klasika v parafrázi na to řeknu jen jedno jediné: Tento způsob zvládání virové hrozby zdá se mi v ČR poněkud nekompetentním.
-VK-
Šéfredaktor AE News

AntiSion
-VK-
“Záminka k prosazení bezhotovostní společnosti v Číně?”
Vyloučit samozřejmě nelze ani toto (pokud tedy nejde o cílené vyvraždění části lidstva, což ukáže budoucnost). Tato záminka by mohla být použita pro zavedení elektronické měny na celém světě. Ostatně plány na zrušení hotovosti a zavedení elektronické měny a čipizaci lidstva má Satanova synagoga připravená už celá desetiletí! Jsou to plány spojené s cílenou instalací univerzální světové vlády sionistického Židovstva. Viz:
Johannes Rothkranz; 666 ČÍSLO ŠELMY
http://www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com/literatura/666_cislo_selmy.pdf

Avari
Pokud to někoho zajímá, tak čínští překupníci v ČR nakoupili většinu roušek. Čínská vláda zároveň, u nich, kde pro nás roušky vyrábějí, vybrakovala výrobní halu.

Jaris
Koronavirus ma jeste daleko jine a horsi zadani nez nez zbaveni se prebytecnych duchodcu a slabych jedincu.
Myslim si, ze to setsakramentsky poznamena ekonomiku a pozastavi neprimereny rust vyroby.
https://www.youtube.com/watch?v=e9dZQelULDk

babajasvaga
“Koronavirus už tu může být, ale není důvod k panice, vzkazuje ministerstvo”.
Už titulek článku pobavil, odkaz uvádět nebudu kdo chce najde na hnovinkách. Ten ministr mgr Vojtěch vypadá total mimo misku. Naprosto se minul, ale hlavně že to sype!
Neměl by radši zpívat třebas by byl lidem užitečnější? Promiňte nechcu být sprostý.

Pardon a proč nepoužijí v číně u bankovek desinfekci UV zářením, to obvykle ničí všechny dostupné viry. Něco tu nehraje a přijde mi jakoby nám chtěli sebrat papírový peníze.

aragonit
Ludia nechcem byť sprostý ale ak je to tak ako to vyzerá sme v p.či aj z drevákami či?

Azor
A není lepší se rovnou zastřelit?
U nás je úplný klid, obchody jsou plné zboží, jen na lékárnách jsou cedule, že respirátory nejsou. Lidi kupují jen jídlo na víkend, jako obvykle.
Zabíjí pouze uměle vyvolaná panika a hysterie skrze mediální žumpu. Ten osudový tón řeči, roušky, přepočítávání mrtvých, . . .
Lidi jsou nadopovaní tv seriály, postapokaliptickými nesmysly, útoky UFO, pandemie, . . . Pak stačí málo a společnost se zhroutí.
Jenom na silnicích zemře každou hodinu tisíce lidí a nikoho to nezajímá, protože to nezajímá ani žumpu.


tana
Není to letos s chřipkou nějaké divné?
Za posledních 14 dní v mém okolí řádí víc než obvykle, kašel je odpornější a celková slabost větší, a i obvykle nejhorší 2-3 dny se natáhly na 4-6. Přesto sdělovací prostředky o ní mlčí, jen konstatují, že do ordinací chodí méně pacientů.
Ti, kdo by dřív k lékaři šli, aniž potřebují neschopenku, tak tam raději nejdou, paralen si koupí, čaj s citronem uvaří, fusky namočené v octě vezmou, prsa namažou teplým sádlem a zalezou do postele. Když to nepomůže, tak si dají frťana slivovice.
Hospitalizaci potřebují staří a nemocní, některým hrozí smrt – přesně stejně, jako každý rok.
Sdělovací prostředky rozpoutaly reklamu – a tak se nakupují zásoby. To je logické – když je člověku špatně, do obchodu nejde. Dřív měl každý doma zásobený špajz, pak v době hojnosti na to lidi jen zapomněli.
Letos je počasí nalevačku, takže u nás epidemie propukla dřív, než se čekalo?

xixao
V Čechách se málokdy léčí chřipková infekce antivirotiky, které jsou mimochodem pouze na předpis a nejsou volně prodejná. Lékaři většinou “léčí” příznaky a symptomy antibiotiky. V tomto směru je zajímavá situace např. v Rusku, kde jsou pro léčení chřipky volně prodejná antivirotika, byť na tamní poměry drahá. Před rokem byl na takový lék Arbidol dokonce i zajímavý článek:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/klistova-encefalitida-lek-testovani.A180625_142506_domaci_ane
Do Čech se dá dovést z Ukrajiny a na chřipku skutečně pomáhá.
Ale v Česku?
https://www.epshark.cz/clanek/1095/tyka-se-protiruska-hysterie-i-leku

Mmmm
Kdo by si chtel udelat ramcovou predstavu jak to dnes vypada s koronavirem, tak uverejnuji cisla z relativne presneho amaterskeho modelu vyvoje nakazeni zalozeneho na mesic stare peer reviewed studii Los Alamos narodni laboratore
Odkaz na studii https://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/2002/2002.03268.pdf
Vstupni podminky simulace modelu jsou: 2000 – 2500 lidi mimo cinu nakazenych koronavirem 28.ledna 2020 a sirivost viru R0 2,5
Stav rozsireni koronaviru k datu 27.Unor 2020 :
Nakazenych cely svet:  8,192,000 -10,240,000
Vykazujicich symptomy cely svet (9% z nakazenych)  : 716,500 -896,000
V kritickem stavu na pristrojich (18% ze symptomatickych): 128 790 – 161 000
Nakazenych evropa (9% z celeho sveta) : 737,000 -921,000
Vykazujicich symptomy evropa: 64,500 -80,600
V kritickem stavu na pristrojich evropa:
11 600 – 14 500
Pocet lidi Nakazenych koronavirem v CR: 10 500 – 13 100
Pocet lidi Vykazujicich symptomy koronaviru v CR : 920 – 1150
Pocet lidi V kritickem stavu s koronavirem na pristrojich v CR: 165 – 205
Odkaz na model sireni:
 https://www.godlikeproductions.com/forum1/message4250712/pg1
Zlata
Roušky nebyly už před 14 dny, takže rady, že si je máme pořídit, jsou bezpředmětné…
Kamarád mi zrovna psal, že
Číňané dostali minulý podzim povinné vakcíny, které obsahovaly replikující se digitalizovanou (kontrolovatelnou) RNA, která byla aktivována vlnami 60 GHz mm 5G. Ty byly zapnuty ve Wu-chanu. Vurus může být kdykoli „digitálně“ reaktivován i u vyléčených lidí. Když se přidá kombinace vakcín, chemtrailů a 5G, tělo se digitalizuje interně a lze jej dálkově ovládat. Orgánové funkce osoby lze zastavit na dálku.

Bezejmenný
O něčem podobném hovořil již dnes zesnulý Joe Doležal ,čest jeho památce.

pražská vlaštovka
Byla jsem venku a musím říct,že Praha docela zeje prázdnotou.Turistů velmi málo.Obchody prázdný,málo lidí(i našince ubývá)…nějak to na mně zapůsobilo dost smutně,protože davy,které Prahu vždy válcovaly byly docela zábavné a lidi si vyměnili zkušenosti.Nemyslím tím samozřejmě nezvané hosty…Absencí toho,co na sebe upoutávalo prioritní pozornost se odkryly chyby a vady na kráse …
kupř.jsem si všimla,kde všude chybí klasické dláždění,jež tam před tím bylo a jak hnusně je po každé práci na zemi ulice- chodníku ,ta už pouze jen zalita asfaltem a dláždění se na původní místa nevrátí.Místy i dláždění vymláceno a neopraveno,i když zkušený dlaždič by měl za odpoledne hotovo i se sváčou a pivkem.
Levné opravy průčeli,někde jsou nahrazeny až pouťovými poutači heren a všelijakých obskurních podniků,které dnes vzniknou ,aby zítra zanikly.
Kavárny také téměř prázdné,pár zoufalců zírá skrz okna Vltavy(Slavie).
Podivné figury čekají na příležitost…
tak na mně zapůsobilo mé rodné město dnes okolo 20.oohodiny po mém návratu ze zahraničí …
pane bože matičko,Ty to vidíš…

Dáša
Ale zase máme tu svobodu, že. Co na tom, že tesknota se vkrádá do duší následována dotírající beznadějí.

Mimo…evropský soud je v troskách potom co se provalila jeho spolupráce se sorošem… https://www.hlavnespravy.sk/liberalna-mafia-rt-odhalila-vztahy-georgeom-sorosom-sudcami-europskeho-sudu-ludske-prava/2066838

profesor
Mám ten stejný pocit co píšete pane V.K. a buď pan minystr zdravotnictví ví něco co my né a nebo je opravdu úplně mimo.

Nevim
ze by to melo nejakou souvislost?
Pro případ pohromy se zásobte vodou, jídlem i léky, radí Němcům vláda.
dne 24. srpna 2016 vysel tento clanek —Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/civilni-ochrana-nemecko-koncepce-zasoby.A160824_134102_zahranicni_mlb

Suchoj
Tam šlo tenkrát tuším o jodové tablety

Manager houpaček
K čemu je kontrola na hranicích, když lidé v inkubační době nevykazují žádné příznaky nemoci? Pokud inkubační doba je cca 14 dní, tak se nakažený člověk při návratu z týdenní dovolené s největší pravděpodobností bude jevit jako zdravý.
Je skutečně úmrtnost necelé jedno procento, jak u nás tvrdí? Pokud ano, proč taková opatření jako uzavírání měst, hranic apod. Něco mi tu nehraje.

Anonym

Suchoj
JJ IZRUSA to mají dávno připraveno a tentokrát i skvěle naplánováno

J.K.
10 triků, pomocí kterých se ovládají masy
1. Odvracení pozornosti
Hlavním prvkem sociálního řízení je odvádění pozornosti lidí od důležitých problémů a rozhodnutí politických a ekonomických vládnoucích kruhů. Děje se tak prostřednictvím neustálého nasycování informačního prostoru bezvýznamnými poselstvími.
2. Problém – reakce – řešení
Vytvoří se problém, druh “situace”, který má vyvolat určitou reakci mezi obyvatelstvem s tím, aby si ono samo vyžádalo přijetí opatření, které jsou potřebné pro vládnoucí kruhy. Například uvolnit spirálu násilí ve městech nebo organizovat krvavé teroristické činy, aby občané požadovali přijetí zákonů na posílení bezpečnostních opatření a prosazování politiky, která porušuje občanské svobody.
Nebo způsobit nějakou ekonomickou, teroristickou nebo technogenní krizi, aby přinutily lidi přijmout v jejich myslích opatření k odstranění důsledků, jako “nevyhnutelné zlo”, ačkoli tyto porušují jejich sociální práva. Je třeba ale pochopit, že krize se samy nerodí.
3. Postupnost
Jestliže chce kdokoliv dosáhnout přijetí nějakého nepopulárního opatření, stačí ho postupně po částech zavádět do praxe – pomalu, systematicky, každý den, rok za rokem. Tímto způsobem byly v 80-tých a 90-tých letech globálně zavedené nové sociálně ekonomické podmínky (neoliberalizmus). Minimalizace funkcí státu, privatizace, nejistota, nestabilita, masová nezaměstnanost, plat, který již neposkytuje slušný život. Kdyby se to všechno stalo současně, určitě by to vedlo k revoluci.
4. Oddálení
Další způsob, jak prosadit nepopulární rozhodnutí, je prezentovat ho jako „bolestivé, ale do budoucna nevyhnutelné“. Díky tomu získáte souhlas občanů v přítomném okamžiku s jeho realizací v budoucnosti. Zaprvé, protože se to nestane okamžitě. Za druhé, protože většina lidí má vždy tendenci k naivním nadějím, že “zítra se vše změní k lepšímu” a nakonec se podaří vyhnout obětem, které se od nich požadují. To dává občanům více času zvyknout si na myšlenku změny a pokorně je přijmout, když přijde čas.
5. Infantilizace národa
Většina propagandistických projevů určených pro širokou veřejnost využívá takové argumenty, znaky, slova a intonaci, jako když mluvíte o dětech středního věku, lidech s retardovaným vývojem anebo o mentálně postižených. Čím více se někdo pokouší oklamat posluchače, tím více používá dětskou řeč. Proč?
6. Důraz na emoce
Ovlivňování emocí je klasická metoda NLP, tedy neuro-lingvistického programování, která se zaměřuje na blokování schopnosti racionální analýzy u lidí. Používání emocionálního faktoru v komunikaci umožňuje otevřít dveře do podvědomí a tam pak rozvíjet jisté myšlenky, touhy, obavy, strach, nátlak či vytvářet stabilní vzorce chování. Tato technika využívá faktu, že emoce často bývají nepřítelem logiky.
7. Debilizace obyvatelstva
Důležitou strategií elit je zabezpečit, aby obyčejní lidé nebyli schopní porozumět technikám a metodám, které k jejich manipulaci, ovládání, kontrole a podřízení se jejich vůli používají.
8. Propagace průměrnosti
Vládnoucí skupiny se snaží zakořenit mezi lidmi myšlenku, že je v pořádku a moderní být hloupý, vulgární a zlý (Řeporyjec náš vzor – má zelenou). Tato metoda je neoddělitelná od té předcházející (Debilizace obyvatelstva), protože všechno průměrné se v moderním světě objevuje a produkuje v obrovských množstvích. To platí v jakékoliv sociální sféře – od náboženství a vědy, až po umění a politiku.
9. Pěstování pocitu viny
Další úlohou systému je, aby se člověk domníval, že on sám je vinný za svoje neštěstí díky nedostatku svých mentálních schopností nebo úsilí. Výsledkem je, že namísto vzpoury proti hospodářskému systému se člověk začne sebe-poškozovat, začne se obviňovat za všechno, co způsobuje jeho depresivní stav, který vede k jeho nečinnosti. Je to začarovaný kruh.
10. Zneužívání vědomostí o lidské přirozenosti
Posledních 50 let vědeckého pokroku vedlo k vytvoření prohlubující se mezery mezi vědomostmi obyčejných lidí a informacemi, které využívají vládnoucí třídy. Díky biologii, neurobiologii a aplikované psychologii má systém k dispozici pokročilé znalosti v oblasti fyziologie a psychiky člověka. Ve většině případů to znamená, že systém má větší sílu a větší kontrolu nad lidmi, než lidé sami nad sebou…

minoltista.ca
Tohle desatero nam dnes podstrkuji uplne vsechna mainstreamova média. Kdo tohle nechape bud uplne zblbne, nebo prijde o nervy. Jedina alternativa k zachovani si zdravého rozumu a dusevni rovnovahy je v totalni izolaci od mainstreamu. Tohle jsem pochopil uz pred casem. Od té doby mam nejenom klid, ale i uspokojeni, ze se nijak nepodilim na podpore zlocineckych medialnich korporaci a jejich organizaci, skodicich lidstvu!

Lubomír
“Ministerstvo vyzvalo Správu hmotných rezerv a státní nemocnice k navýšení zásob ochranných prostředků, zejména respirátorů.”
Jupí, vypíše se výběrová soutěž 🙂
Na ČT byl náš výrobce respirátorů, dnes vyrábí 2000 respirátorů za měsíc.
Staví automat na kapacitu 150 tisíc respirátorů / měsíc.
Brzo to bude v provozu, za 2 měsíce.
Pokud chce být stát soběstačný, dopotučil bych fy OPEM It., na ně bych vsadil s mašinou a produkcí milion respirátorů za den, výroba stroje 9 měsíců. Pokud přežijí dělníci v Itálii.
Pointa je, že v hmotných rezervách je kulový.

Suchoj
Od odpoledne nad tím přemýšlím, jak je to vlastně možné, Správa hmotných rezerv byla na tuším měsíc na 30 dní tak nějak, máslo a veškeré potřebné základní potraviny kua kde to je??? Jko zásoba pro 10 milionů lidí na 1,5 dní to je neskutečné, nezodpovědné a něčím to smrdí

nicema
Covid-19:
1) Rychlá důchodová reforma
2) Depopulace planety
3) Změna sil v “demokratických” volbách
4) Likvidace hotovostních plateb
5) Omezení pohybu ofčanů
Co dál?

WatchDog
6) Omezení globální ekonomiky.
7) Zisky farmaceutických firem (prodej vakcíny).
8) Debilizace a chudnutí populace.
9) Celkové ovládnutí lidstva novým světovým řádem.

Poutnik
Tak to tedy vladu v Czechii hodne precenujete pane VK.
Zmohli se jen na prohlaseni, aby obcane nepanikarili a nedelali si zasoby! Vcetne Zemana. Pfuj dobytci jedni. Sami maji zasoby a zabezpeceni a maji odvahu na tyhle kecy.
Jinak vysel clanek, ze Czechie ma rezervy na 1,3 dne. Obcane nebojte se. Mame velke rezervy a zasoby! Vsechno mame!
Pobavila me i reakce v diskuzi, kde jedna chytra zena napsala.
Ja nepanikarim, prikoupim jedno baleni ryze a testovin. A kdyz se to rozsiri, tak hlavne nebudeme vychazet ven…
No a az sni tu trochu jidla, tak bude delat co? Bude doma cekat az ji priveze jidlo Clovek v tisni nebo Babis? To je logika.
Rano zkusim ukoristit nejake zbozi. Ted jsem byl v obchode a nemeli ryzi ani testoviny. A to je tu jen cca 30 000 obyvatel. I kdyz ono nikoho nezachrani ani ten nakup za 12 tisic. Pokud ma byt protilatka za 6 az 12 mesicu. Tak to je obrovske mnozstvi jidla nehlede na to, ze by se rabovalo a loupilo.

Dáša
Zajeďte si nakoupit na chudý venkov. Je tu klid a pohoda a všechno mají.

Suchoj
Nevím kde ten venkov Váš je ale tady na venkově už není mouka v Jednotě, mléko, dochází těstoviny, byl jsem v podvečer v Lídlu a tam vše vykoupeno, nafotil jsem to. takže pár dní a nebude nikde nic velkosklady prázdný a to bude celoevropsky, obchody nebudou mít odkud doplnit zboží a začne mela

BPN
Jen opravdový debil věří těmhle vládám a tomuto systému a jen idiot si myslí, že mu státní Hamáčkově-Zemanovské zásoby na 1,3 dne, zachrání život!!! Tenhle stát je po mrtvici a úplně paralyzován a mrtvý je požírán červy a hýbe se jen zdánlivě a to proto, že se na něm hemží paraziti, ke kterým zcela bezesporu patří i ti dva výše uvedení, což dokazují celými svými životy a za všech režimů, které prodělali…
Tohle všechno blbnutí okolo toho viru bylo “zahřívací kolo”na to, co teprve přijde…Lidi jsou jako hovada, zvykli si, že jim každý den něco nasypou do koryta jen proto, že mají něco na kontě a v pazouře s od vietnamců nalepenejma nehtama kus vixlajvantu, kterým jsou zvyklí platit. To vše je přelud, který se rozplyne v okamžiku, kdy vypadne např. el.proud…
V supermarketech, kde nejsou žádné sklady je jen to, co vidíte v regálech a pokud se něčeho během dne nedostává, v noci přivezou kamionem a pokud kamiony nebudou jezdit, nebude se žrát a s tou kartou se můžete tak akorát nechat vyfotit, nebo si udělat selfí, vyjde to levněji…
Dnes je svět jak rotující kužel (čamrda) postavený na špičce, stačí lehké šprtnutí a celé se to zhroutí…Nečekejte na to zhroucení v pasivitě a chystejte se na to, je jen otázkou času kdy se to stane a jaký “vir” to způsobí a mějte doma alespoň žrádlo na 3 měsíce!!! Virtuální peníze v bance vám život nezachrání, ale pečlivě vybrané trvanlivé potraviny a pořádný klacek a spolehliví přátelé ano…

Ereinion
Musím říct, že toto je vskutku geniální důvod pro zrušení hotovosti…vždycky jsem čekal, že se to bude postupně rušit kvůli daňovým únikům, organizovanému zločinu a podobně, ale toto je opravdu jiný level, lidi budou sami vládě děkovat, že pálí hotovost…
K té naší vládě – jsou to šašci, na konci ledna říkali, že nic nehrozí, podle hlavní hygieničky na rozšíření viru v Evropě nejsou podmínky…že je nesmysl skupovat respirátory nebo filtry, že je to “zbytečná panika”…a teď, když lidé po přiblížení viru k ČR logicky skupují z preventivních důvodů i trvanlivé potraviny, tak je to prý opět panika a zase nic nehrozí…radši no comment.

rys
Takže místo mincí se všichni budou dotýkat číselníku při zadávání kódu..

Dáša
Přesně to mě napadlo. Navíc bankomat, když spolkne kartu, také se nebude mezi jednotlivými zákazníky desinfikovat a vir z cizí karty se přenese na tu vaši.
Odkud vítr fouká je tedy už jasnější. Možná stahování peněz, jako další krok k totální nadvládě a kontrole nad lidmi, zatím jen v Číně, je úlitba za to, že nepůjde ještě víc do tuhého.

MiK
Když nebude hotovost nepotřebujete bankomat. Platby budete provádět bezkontaktně a aby se odstranilo zadávání pinu na terminálu, pravděpodobně na kartu přibude čtečka otisků prstů na které budete muset držet prst při placení nad 500Kč. Při placení telefonem se nemusíte terminálu rukou dotýkat už dnes.
4) Likvidace hotovostních plateb
Osobně věřím že tady nás můžou zachránit kryptoměny v čele s Bitcoinem.

Pesimista
A co takhle se podívat na sítě 5G, které se v některých státech již začínají rozjíždět? Prý ta ohniska nákazy docela přesně korespondují s těmi místy, kde ony sítě již fungují. Začalo to v Číně v městě Vuan, kde se již tyto sítě využívají naplno, dále severní Itálie, což je obdobná věc, stejně tak silná lokalita jak sítí 5G, tak nákazy v Jižní Koreji. No a v neposlední řadě Rakousko, což je podobný případ, i když v menším měřítku. Je třeba se ptát, zda li oni mocní tohoto světa, nezačali již hrát s lidstvem ruskou ruletu. Nevím, možná že to jsou spekulace, ale jak jinak si to vysvětlit, když nám stará moudrost praví, že náhody neexistují?

weissbach
Ono to do sebe nakonec všechno zapadne….
„Někteří se dokonce domnívají, že rodina Rockefellerů je součástí tajného spolku kabalistů, kteří pracují proti nejlepším záměrům USA. Mou rodinu a mě charakterizují jako „internacionalisty“, kteří se spikli proti ostatním a chtějí vybudovat integrovanější světové politické a ekonomické struktury – vytvořit jeden svět, když chcete. Pokud je toto obvinění, stávám se vinným a jsem na to hrdý.“
“Moderní svět potřebuje řízenou velkou krizi a po ní by měl přijít nový světový řád.”
D. Rockefeller 1994

Krkowitz fonMilowitz
RODINU Rokefeler bych rozhodně nepocenoval za 2 světové ji přes Standart oil patřilo 50% v konzorcium s dvojznačnym názvem Zajmové sdružení pro barvu AS a tim i oné prumislove zony Oswětim stěma komíny ješ chrili ten černý kouř a divnej smrad


JAN
Na Čechy a Severokorejci to nejde…. buďte v klidu..
Před chvílí jsem byl v Kauflandu a všechny regály jsou plné potravin uvedených v článku jako vyprodané….beru fakt že někde se psychóza může projevit s větší razancí s ohledem na vyšší koncentraci spotřebitelů…to jo
Filtry FPP3 nejsou to je fakt a po dezinfekci jsem nekoukal..
Mně štve jak z obyčejných lidí někteří chytráci dělají pitomce s tím že o nic nejde a CV19 je jen jako běžná chřipka …to je trestuhodná bagatelizace..
Potrestám je ignorancí těch výroků 🙂
A pana VK prosím ať nepřidává olej do ohně… ono vedro z toho požáru bude stačit tak jak je..jedna věc je alternativní zpravodajství (za které dávám palec)
a jiná bulvár kterým se zabývat nehodlám..dobrou noc bez teplot..

Bezejmenný
To není náhoda ale proces připravený k urychlení bezhotovostního styku na všech úrovních a konec klasického platidla . .Informační válka si přibrala biologickou pomocníci k urychlení procesu .Zákaz papírových ale i mincí bude mít své racionální vysvětlení Kdo se nechce přizpůbit bude brán jako šířitel a nepřítel lidstva ,tak jestli tohle není ze satanovy dílny ,tak už nic.

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6


Zighartice
Koronaviru jsou plné už i plechovky s paštikou či džusem, byl jsem dneska v městečku a v magacině po těstovinách a dalších trvanlivých zdrojích výživy prázdné regály. Na dveřích lékárny Dr. Max nápis „Roušky vyprodané, opatřujeme další dodávky“ – povídám magistře – „Ale že máme uvědomělé občanstvo, aby nenakazili jiné skoupí všechny roušky, na respirátory, které by chránily je si nikdo nevzpomene.“ Jenom se usmála…
Ve Francii se potvrdilo, že nákazu mají i lidé, kteří jsou mimo infikované oblasti, kteří nikam nechodí a s nikým se nestýkají. Potvrzuje se podezření, že přenos viru je reálný i jiným způsobem, než přímým kontaktem s nakaženým. Zatracený netopýři, kam až z Wuchanu dolítli. https://t.co/LwDc5aFPti
Demokratický svět je dnes založený k nedůvěře v cokoli. Volbami počínaje pokud nedopadnou podle mínění kdejaké skupiny, navysvětlitelně odlišnými průzkumy veřejného mínění, až po strašení, že se u Kábulu bojuje za Prahu. V takové atmosféře se již přestává rozlišovat kvalita a pravdivost výroků. Meleme o hybridních válkách a tvrdíme, že tak proti nám bojují naši nepřátelé, ale zároveň tvrdíme, že nepřátele nemáme. Dostali jsme se do fáze, kdy sami proti sobě hybridní válku vedeme. Vymyslíme si nějakou kauzu, tu pak rozvineme, obviníme z ní ty, co je nemáme rádi a bojujeme proti nim jako lvi. Dostali jsme se tak do situace permanentní porážky. Když vyhrajeme jsme poraženi, protože jsme si to sami vymysleli. Když prohrajeme, tak jsme teoreticky zvítězili, protože vyhrál náš výmysl, ale cítíme to jako prohru a prohrou to je.
Je to cesta trvalého a prohlubujícího se rozkladu a vidíme ho všude. Naši televizní politologové vykládají jak zklamal čínský totalitní systém v boji s koronavirem a tvrdí, že demokratická společnost to zvládne mnohem lépe. Už dnes se o tom začínámeme v obchodech přesvědčovat…
Dovolím si jeden OT.
Při dnešní snídani jsem tak přemítal, co by měli udělat Rusové jako přiměřenou reakci na „pražské hřibovité“ ohledně přejmenování adresy jejich velvyslanectví. Napadlo mě, že by na oplátku měli pojmenovat adresu českého velvyslanectví v Moskvě. Jako první mě napadl Julius Fučík. Nezpochybnitelná osobnost protifašistického odboje a oběť nacistů. Ale přiměřenější na „hřibovité“ mi přišla jména Klement Gottwald a možná ještě lepší Dr. Gusáv Husák.
A uvědomil jsem si, že vlastně nevím, jakou adresu má česká ambasáda v Moskvě. Tak jsem šel ke compu a naťukám si to do vyhledávače – a koukám – Posolstvo Češskoj Respubliki ul. J. Fučíka 12/14, 123 056 Moscow https://www.mzv.cz/moscow/cz/o_velvyslanectvi/kontaktni_informace/velvyslanectvi_moskva.html
Cпасибо друзья!

Jura

oskar
“Bankovky totiž podle všeho jsou hlavním přenašečem Coronaviru u veřejnosti. ” Tak to pozor, likvidace finanční hotovosti je jedním z cílů NWO…asi se hraje na všech frontách proti nám a naší ještě jakoby svobodě. Takže i Čína???

Dáša
Možná dostala varování a kudlu pod bradu, aby nebylo ještě hůř. Ani demonstrace životaschopnosti Číny, když za týden zprovoznila velkošpitál, se nikdo nelekl.
Zajímalo by mě, jak by občané v Číně reagovali, kdyby to nastalo s definitivní platností. To bude asi test toho, jak budou reagovat na tento direkt v Americe. Možná proto se teď vytahují ty fotky velkoskladu velkorakví, o kterých jsem četla už před lety, že jsou u každého většího amerického města. Proto se takové fotky vytahují, aby si lidé uvědomili, že by už mockrát nešli na basebal a ta včerejší molitanová houska s mletinou mohla být to poslední, co z tohoto světa zažili.
Mám za to, že barterový obchod mezi občany i podniky za zády vlád je na dohled. K čemu to povede, můžeme tušit.

weissbach
Čína je hlavní NWO zkušební polygon…

josef
Dle získaných informací ani respirátor FFP2 není vhodný, pouze typ FFP3!


oskar
Udivují mě lidi, kteří mají znalosti o respirátorech na čumáku…ale že do oka nebo na co chytnete, je nezajímá. Takže, až budete třeba tankovat benzín, vemte si na ruku aspoň dva igelitové sáčky, noste stále potápěčské brýle a až potkáte nakaženého a zároveň vyléčeného známého, jste schopen si uvědomit, že Vás stále může nakazit? Možná by jste byl, kdyby jste si uvědomil, že jde o laboratorně vyvinutou bojovou látku. Takže moje rada? Je lepší si tím projít co nejdříve, než šílet a magořit z obavy nakažení. Je zde pak šance, že si užijete bezstarostného léta u moře (pokud Vás to nezabije) i jako přenašeč, ale to už Vás nemusí zajímat, protože přenašeči budou vlastně všichni přeživší. Člověk míní, Pán Bůh (elity) mění…aneb život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, jaký bonbón si vybereš 😉

Koronavirus stojí možná na hraně celosvětového rozšíření

Paul Craig Roberts
27. 2. 2020
Získat spolehlivé informace o koronaviru je obtížné a je to obtížnější i o to, že různé zájmové skupiny využívají šíření koronaviru pro své vlastní agendy. Např. mnozí jak uvnitř tak vně Číny využívají šíření viru ke kritice čínské vlády. A další, a zas jak z Číny, tak z oblastí mimo ní, prohlašují, že virus je biologickou zbraní, kterou na Číňany nasadily USA. A jiní další zase uvádějí, že globální elita se rozhodla splnit program snížení světové populace, a že Bill Gates, člen této elity, před několika měsíci prohlásil, že vypukne pandemie – a to zrovna v čase, který právě teď prožíváme. Na internetu se můžeme dočíst, že krematoria v Číně jedou na plný provoz 24 hodin denně a sedm dní v týdnu.


Oficiální čínské vysvětlení znělo až do nedávna tak, že virus vznikl na trhu, na kterém se prodávalo maso divoce žijících zvířat. A faktem zůstává, že Wu-chan, město větší než kterékoli jiné ve Spojených státech, je před ostatním světem isolováno už déle než měsíc.

Francis Boyle z illinoiské univerzity je expertem, zabývajícím se výzkumem na využití biologických zbraní pro válečné účely a je též autorem protiteroristického zákona s využitím biologických zbraní z roku 1989. Ke koronaviru prohlašuje, že on sám prostudoval čtyři vědecké studie, které bez jakýchkoli pochybností potvrzují, že koronavirus je uměle vytvořená biologická zbraň. Tyto studie též dokazují, že tento virus obsahuje prvky, které k němu byly přidány s cílem snažšího šíření a ke snížení schopnosti imunitního systému živého organizmu viru odolávat.

Boyle dodává, že biologickoinženýrské práce, která viru umožňuje snadné šíření, se zhostila Univerzita Severní Karolíny, a že proces umožňující, aby k viru byla přidána HIV, byl proveden na jistém pracovišti v Austrálii. Kromě toho Boyle uvádí, že čínští vědci z Wu-chanu byli účastníky jak biologickoinženýrské práce s virem na Univerzitě Severní Karolíny, tak na shora uveveném pracovišti v Austrálii, a všeobecně se tak na výzkumu biologické zbraně podíleli.

Čínští vědci se poté vrátili do Wu-chanu se znalostmi i materálem, které pak wu-chanské laboratoři umožnily vyrobit to, co nazýváme koronavirem a co dnes nese oficiální název COVID-19.

Boyle tvrdí, že únik viru z laboratoře byl samozřejmě nezamýšlený a že k takovýmto únikům v minulosti už došlo.

V současnosti vědci uvádějí, že osoba s virem COVID-19 v těle jej může přenášet na své okolí, aniž by sama vykazovala jakékoli známky onemocnění. Nu a jelikož se virus přenáší jak vzduchem, tak přímým kontaktem, a na povrchu čehokoli přežije bez úhony až devět dní, může se šířit do všech stran, aniž o sobě dává vědět. A protože pravděpodobnost smrti po nakažení koronavirem se odhaduje na 15 až 18 procent, lze hovořit o skutečně vážné hrozbě.

Navíc se ukázalo, že původně ohlášená 14 denní doba karantény nestačí, a může se až 30 dní přenášet, aniž by nosič vykazoval známky onemocnění. Jelikož však poměrně velký počet lidí virem nakažených opustil karanténu už po oněch nedostačujících 14 dnech, panují dnes v západním světě obavy a až šok z toho, že ony osoby, propuštěné z karantény už po 14 dnech, mohly již nákazu koronavirem rozšířit do svého širokého okolí.

Vybral a přeložil Lubomír Man

Bill Gates se vzdává Číňanům, zatímco tajná válka pokračuje. Úterý 25. února 2020.
https://beforeitsnews.com/prophecy/2020/02/benjamin-fulford-bill-gates-surrenders-to-the-chinese-as-the-secret-war-continues-2510147.html
Tajná bitva o planetu Zemi zuří s Anglií, Ruskem, Čínou a Pentagonem, který vede obvinění proti satanské Khazarianské mafii. V největším vývoji minulého týdne se Bill Gates, který se obával o svůj život, vzdal Číňanům a poskytuje jim důvěrné informace o lékárnické mafii… Zdroje asijské tajné společnosti a Pentagonu. Oficiální zprávy čínské zpravodajské agentury Xinhua Gates nabídly 100 milionů dolarů na boj proti „novému koronavírusu“. Čínský prezident Xi Jinping napsal Gatesovi:
Zdroje asijské tajné společnosti minulý týden Pentagonu řekli, že si jsou vědomi, že útok na biologické zbraně na Čínu byl proveden stejnými lidmi, kteří zavraždili prezidenta Johna F. Kennedyho a zorganizovali 9.11.

Ano - už to je zvláštní, že jak SARS, MERS, EBOLA, AIDS, a další podobná svinstva ( testovaná na lidech) mívají za názvem jakýsi číselný kód, zcela konkretně "koronavirus" je uváděn dalšími písmeny a číselným kódem, jako každé chemické svinstvo vyráběné v laboratořích pod určitou značkou. Potom si dají tenhle nový sajrajt patentovat? Stejně jako lék proti tomuto sajrajtu, který údajně v USA už dávno je v oběhu? Proto taky se v USA žádná panika nešíří, ačkoliv USA je taky zamořena Číňany, kteří pendlují sem a tam. Přesto se najdou hromady trubců a důvěřivců, kteří věří, že tento virus kde se vzal tu se vzal ( asi od netopýrů?) ale dobře jsou zpracovaná i media - díky povinné panice, která se kolem toho šíří, se vynakládají hromady peněz v nemocnicích na nějaké ochranné obleky, zvláštní auta na svážení "postižených" a podobné kejkle - prakticky v celém světě, kromě několika zemí. Turisté zadržovaní v hotelích a další divadlo jsou jenom divadelní kejkle -ale žádný postižený stát si nedovolí to ignorovat. Tenhle současný svět je zvrácený, ovládaný šmejdy, kteří považují řadové občany v globále za trouby a blbce, kteří se dají opít rohlíkem. Cca za půl roku už o koronaviru nikde neuslyšíme, a všechno vyšumí do ztracena jako obvykle.

Jde do tuhého a paraziti dostaly strach o své podělané životy. Technika dostoupila takových možností že paraziti už nepotřebují moderní otroky. Začal boj o přežití.

Biologické zbraně jsou ve hře již celá desetiletí. Že je mají v rukách lidé zločinného charakteru - potencovaní nacisté z dob A. Hitlera, je jisté. I u nás existuje jistý TĚCHONÍN, KTERÝ BY MOHL VYPRÁVĚT, TA "INFEKČNÍ IZOLACE" TAM NENÍ VŮBEC NÁHODOU PRO PASÁKY OVCÍ Z ORLICKÝCH HOR! A PAK SI PŘEDSTAVTE LABORATOŘE VELMOCÍ A V TÉ NEJVĚTŠÍ A JEDINÉ SUPERVEPLMOCI. Takže klidně může jít o to, kdo koho dokonaleji vyhubí. A my prostý lid jsme zde jako kdysi Češi po Bílé Hoře pro pokusy hokusy těch, kteří nebudou mít nikdy v životě dost majetku, aby nebažili po majetku druhých. Je to zvláštní úchylka lidského myšlení. Dokáže někdy lidství se s tímto nelidským problémem vypořádat?

Pokud se nezastaví turizmus,tak s náma ámen. 

Jeste mme zajima jedna.vec: proc ten rus zavira hranice,rusi spoje letecke,vlakove i s Evropou...
Asi to uplne sranda opravdu nebude. Pokud bude mnoho lidi nemocnych,bude to ekonomicky šok. Pro stat,pojistovny,a tim padem pro obycejne lidi. Bude se zdrazovat...asi to NWO...

Hyenismus pojišťoven. Některé "české" pojišťovny hlásí že i přes pojištění nebudou hradit karanténu či případnou hospitalizaci.

No jo ale že by prostě zastavili cestování mezi státy a hlídali hranice to kapitalisté nedopustí. Je třeba skončit s globalizací až udeří opravdu vražedný vir něco jako v středověku mor tak by to byla katastrofa.

„Assange se postavil zločinnému systému.“ Okamura zaslal dopis britskému premiérovi:

https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2020022711563026-assange-se-postavil-zlocinnemu-systemu-okamura-zaslal-dopis-britskemu-premierovi
Foldyna u Xavera prozradil, kdy došlo ke zlomu v ČSSD a jaké má plány do budoucna:
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2020022711562937-foldyna-u-xavera-prozradil-kdy-doslo-ke-zlomu-v-cssd-a-jake-ma-plany-do-budoucna/


Kauza směnky: Rusko a Kočner dostali 19 let odnětí svobody
Zmenky sú pravé len americká spoločnosť ktorá vlastní Markízu ich nechce zaplatiť a tak musia byť zmenky falšované a tých čo zmenky podpísali musia zavrieť až budú čierny
Kočner je falošná stopa aj v prípade vraždy Kuciaka. Vraždu zobrali na seba tí čo majú na rováši už veľa vrážd skutoční vrah ušiel zo Slovenska. Všetko je to práca cudzích tajných služieb na povalenie Smeráckej vlády na Slovensku. 
Za pár rokov sa Soroš opäť prizná že to všetko financoval aj prehru SMERU vo voľbách, 
tak ako sa hrdo priznal k tomu že Mečiara pomohol odstrániť svojími prachmi tiež on. 
Mečiar založil stranu ale do volieb nemôže táto strana ísť na čele s ním, lebo na neho niečo vytiahli a on sa okamžite stiahol. 
Skrátka používajú sa tie najšpinavšie praktiky na likvidáciu všetkého čo prekáža medzinárodnému kapitálu a establišmentu nadnárodných monopolov.

LUDIA SPAMATAJME SA!!!
AK SMER PREHRÁ VOLBY TRINÁSTY PLAT PRE DOCHODCOV NEBUDE!!!
Už to avizujú všade v tači a v médiách že je to protiprávne rozhodnutie dokonca protiústavné a proti rozpočtovým zásadám EU atď. atď

DOCHODCOVIA VEĎ Z NÁS UROBILI CHUDÁKOV POSLANCI SI ODSÚHLASILI PLATY O 1000 Euro VYŠŠIE a dôchodcom nechcú dať ani tých 460 Euro raz za rok navyše?
CHCEME PLATIŤ DRAHŠIU VODU PO PRIVATIZÁCII NAŠICH VODÁRNÍ PO TOM ČO ICH NOVÁ VLÁDA ODOVZDÁ DO RÚK ZÁPADNÝCH MONOPOLOV?
MATOVIČOVCI a SPOL zrušia všetky sociálne výhody preto že prichádza kríza a štát vraj rozkradol FICO ktorého sme všetci volili za čo si podla sociopatov a liberálov zaslúžime trest. Budú sa na Fica vyhovárať ďalších 10 rokov ako sa všetci doteraz vyhovárali 30 rokov na komunistov, že preto nemáme platy ako na západe lebo komunisti a preto ich nebudeme mať aj ďalších 10 rokov lebo FICO

NEBUĎME NA HLAVU PADNUTÍ VOĽME SMER
INAK SME SKONČILI AKO DOŽIVOTNÍ CHUDÁCI
Žiadna sloboda tu nebude a človek pôjde do basy aj za vyjadrenie svojho názoru a ďalej budeme mať len nízke platy a zruší sa aj štatút minimálnej mzdy a nezamestnanosť bude stúpať prekopú aj zakonník práce. Neverím pravicovým politikom ani nos medzi očami. Dosť sme sa nabiedili za Dzurindu

AJ KORONAVÍRUS JE  S NAJVAČSIOU PRAVDEPODOBNOSŤOU DIELOM PÁNIČKOU SO ZÁPADU, KTORÍ SI PLATIA NAŠE OPOZIČNÉ MARIONETY

Ján Čarnogurský vyniesol na svetlo zistenia z Kočnerovho trestného spisu: Za demonštráciami a mediálnymi kampaniami stojí organizovaná skupina

Obžalovaní v kauze vraždy novináře Kuciaka
a jeho snoubenky
Ján Čarnogurský
27. 2. 2020  Facebook Jána Čarnogurského
Vyplýva to z dokladov v trestnom spise proti M. Kočnerovi a spol., ktoré má k dispozícii Jan Čarnogurský.
"Mám v rukách výpisky z tohto trestného spisu. Dostal som sa k nim legálne, teda aspoň tak legálne ako noviny SME a Denník N k výpiskom, ktoré uverejňujú. Uvedené noviny uverejňujú selektívne výpisky, ktoré sa im hodia."


V spise sú však aj iné dokumenty. V trestnom spise sú záznamy zo sledovania najmä Štefana Hríba (šéfredaktor .týždeň), ale aj ďalších. Skupina sa schádza obyčajne v bare Next Apache na Panenskej ulici v Bratislave. Budem uvádzať citáty s uvedením čísla lisu vo vyšetrovacom spise, ktorý je teraz na súde. Číslo listu 13077:

„Hríb a uvedený neznámy muž sa počas toho, ako Lipšic telefonoval, venovali tiež téme Kaliňák – Bašternák. Vraj to vyzerá, že to Kaliňák neustojí, vraj už nemá takmer žiadny vplyv. Tlak musí pokračovať „minimálne do očakávaného apríla“. Ak sa vraj podarí poriadne „zdvihnúť vlnu“ môže z nej vzísť nová sila, tak tomu vraj v histórii vždy bolo – hlas ľudu, hlas boží… (viď video 4 a 5). /záznam z 29. 3. 2017/). Číslo listu 13095: Hríb a Peter Zajac sa rozprávali ako sa naskytuje šanca, že Šorošovu univerzitu presunú z Budapešti do Bratislavy (pre politiku Viktora Orbána).

Hríb: „Viete si predstaviť, čo by sme tým získali? Zaviedol (asi Šoroš) by sem finančné toky, posilnilo by nás to, bol by tu nový priestor pre novú základňu pre progresívne zmýšľajúcich ľudí“. … Peter Zajac sa obrátil na Hríba a povedal mu „ja som zakladal VPN, boli tam kadejakí ľudia, no najviac ma dostalo, keď Budaj cez deň kričal na tribúnach a v noci v byte Jána Langoša dohadovali veci s komunistami, osobne som ich vymákol, to bol hnus najvyššieho zrna, hnus, hnus a ešte raz hnus, ale čo sa vtedy dalo robiť? … Si predstav, že by už vtedy sme sa trieštili, všetko bolo rozbehnuté, nikto z nás nevedel kto je komunista, liberál, sociálny demokrat či konzervatívec, ani ja nie. Takí sme boli zblbnutí….

V jednej chvíli sa naňho (Štefana Hríba- pozn.) obrátil Peter Zajac a akoby len Štefana Hríba sa opýtal, či sa Petrovi podarila „tá vec u Šafárika“. Hríb mu kývol a dodal, že „Dano (Lipšic?) i Peter (Pčolinský?) to tam majú dobre obsadené“ /7. 4. 2017/. Číslo listu 13104:

Šéfredaktor Štefan Hríb - jeden z manipulátorů slovenské mediální scény
„Tentoraz chýbali Samuel Abrahám, brat Fedora Gála i neznámy muž prichádzajúci na BMW s nemeckým evidenčným číslom vozidla. V tento večer dominovala „téma Kiska“, jeho prejav v parlamente a prísľub, že bude pokračovať v tlaku na Kaliňáka. Ktosi z tejto partie mal byť s Krpeľanom (tlačový tajomník vtedy prezidenta Kisku – pozn.) a dohadovať postupy. Tlačiť sa vraj bude hlavne na festivale Pohoda a na prednáškach prezidenta na stredných a vysokých školách po letných prázdninách. Na jeseň sa chystajú ďalšie protesty.

Účastníci neboli spokojní s tým, ako len málo a s minimálnym účinkom na protestoch pomohli herci. Chýba tam vraj presvedčivý a úderný rečník, ktorým Kramár jednoducho nie je. Ľudia mu neveria, nejdú za ním. … Na tomto je vraj nutné popracovať. … Peter Zajac sa spýtal Štefana Hríba na Mariána Kočnera. Hríb mu odpovedal niečo v tom zmysle, že je to téma „smečka“ a „enkárov“, že sa mu v tom nechce hrabať. Niekto podotkol, pravdepodobne neznámy muž z Volva, že je s ním (s Kočnerom) spájaných toľko káuz, že sa v tom jednoducho musí hrabať. … Peter Zajac potom zvážnel a spýtal sa na Ivetu. Hríb odpovedal, že s ňou pracujú a postupne ju prezentujú v médiách čoraz viac.“

Zatiaľ toľko z trestného spisu M. Kočnera.
Kočner je jen vhodnou obětí tohoto zpravodajského spiknutí.
Je jasné,že se jednalo vyhodit Fica a SMER od vládnutí,co se moc nepodařilo.

Demokracie a svoboda vpřed, ostatní na svá místa.
A hlavně pořádně makat.

Co byla Kubiceho zpráva? Stejný hnus, jen bez mrtvých. Do dneška se nepodařilo vyšetřit, kdo se pokusil zavraždit Svobodu předsedu KSČM, to byla tenkrát ukázková zpravodajská práce organizovaná ze zahraničí. A tomu se říká: svoboda, demokracie a lidská kráva ad 

6:53
Aha, tak ten Kočner je lidumil, nikoho nedal zavraždit? Vy ve své zaslepenosti slyšíte i trávu rust!
Voby v sobotu ukáží komu lidé na Slovensku věří, s paní Čaputovou udělali dobrý tah!

Zda Kočner nechal vraždit rozhodne soud. Ale to, že slovenský politický odpad využil vraždy průměrného novináře k politickému převratu, to Kiskovi a té povedené partii "slovenských" pravicových médií nikdo neodpáře. A že to mělo charakter organizovaného spiknutí s cílem získat na Slovensku vojenské základny z toho kouká až moc okatě.

Slovenská elita se v tom bude dlouho matlat, ale pak přijde na to, co už dávno ví každý normální Slovák...
Odpovědět

Slováci jsou velmi emotivně založení. Proto si zvolili prezidentkou barbínu, která neumí nic, než papouškovat fráze. A to jí ještě píše tiskový (prepíčte, "tlačový") Ve volbách SMER a levice pravděpodobně oslabí, a pak, až se tyhleti spiklenci, barbína a úžerník, co čachruje s pozemky, dostatečně vyválejí v marasmu své protinárodní politiky, přijde čas na návrat Fico-boys. A bude líp.

9:53
Rozumní lidé volili paní Čaputovou a rozumní lidé budou v sobotu volit zase to co je pro ně nejlepší, určitě ne Fica a Kotlebu!
Proč píšete "protinárodní" politiky, pokud je zvolí většina lidí, nějak si odporujete!

Politiky typu Čaputová nevolí lidé rozumní, ale rozumu zbavení. Např. média na tom usilovně pracují a hel, na Slovensku výsledek - úžerník a zloděj Kiska následován papouškující Barbínou uměle vyhoněnou těsně před volbou. Kým? No přece médii. Jinak SMER a Kotleba mají dohromady víc než to vaše najebané OLANO.

Mme Čaputová hraje na Slovensku tutéž úlohu jako Mr. Havel neslavnou úlohu v Česku, totiž úlohu marionety. Nic víc a nic méně.
Morave
Pan Bláha psal že to byla operace usa ale článek nemohu najít.

Jak jsme si to malovali v 89. Prý konečně svoboda, vládne nám Brusel, prý demokracie, organizované skupiny napojené na zahraničí mění vlády zvolené v demokratických volbách. Včera jsem viděl dokument, kde bylo jen tak mimochodem zmíněno, že celý Západ byl v roce 1968 v krizi a ekonomický pád na spadnutí. Vlády obzvláště severských států neměli peníze ani na chod státu a tak se prodávalo i co státu nepatřilo. Dokonce exponáty z muzeí. Že by z naším 68 rokem jenom náhoda? Na náhody už fakt nevěřím i když v dokumentu se takovému spojení nikdo nevěnoval. 

Svět
Analytička Tereza Spencerová poskytla rozhovor českým médiím, kde se vyjádřila k „výročí“ událostí na ukrajinském Majdanu. Neočekávejme, že „systém“ řekne o Majdanu během našich životů pravdu.
„Přinejmenším od neexistujících Saddámových zbraní hromadného ničení, ale spíš už od 11. září se spousta lidí dívá na oficiální výklad mnohých událostí s podezřením a nedůvěrou. Takže veřejné mínění žádný jednoznačný názor nemá – někteří „těm nahoře“ věří, jiní ne. Důležitější by proto bylo, kdyby „demokratičtí“ západní politici a jejich propagandisté v médiích a nevládních strukturách sami přiznali realitu a svůj podíl na jejím zakrývání a na vytváření reality virtuální. Ale to se jen tak nestane. Nic je k tomu, bohužel, nenutí. V horším případě je jim to jedno, v tom lepším si říkají něco jako, „ať to přiznají politici, co přijdou po nás, přece se nebudu ztrapňovat já…“ odpověděla analytička na otázku portálu Parlamentní listy o tom, zdali někdy dojde k přiznání ze strany západního veřejného mínění toho, že události na ukrajinském Majdanu roku 2014 probíhaly jinak, než je prezentovaly velké západní mediální domy.
Podle jejího názoru mohou existovat politické síly, pro které by přiznání pravdy mohl být problém. Za doby našich životů se pravdy, podle jejích slov, lidé nedočkají.
„S přiznáváním reality může mít „někdo“ fakt problém. Vždyť je to jen pár let, co bylo o dalších více než sedm dekád odloženo zveřejnění dokumentů týkajících se vyšetřování atentátu na Kennedyho. Už dnes si to „naživo“ pamatuje jen omezený počet lidí, ale bylo to odloženo na dobu, kdy už z toho všeho bude opravdu jen kapitola v učebnicích historie, která bude stejně zajímavá, jako třeba pád Říše římské. Zkrátka, nečekejme, že nám za našich životů „systém“ prozradí pravdu o něčem, co jsme mohli sami zažít. Nejspíš se bojí, že by s přiznáním pravdy mohl zkolabovat. A jak známo, kapříci si rybník nevypustí…“ myslí si Tereza Spencerová. Analytička se také věnovala tématu popularity aktuálního ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který byl zvolen do funkce po Petru Porošenkovi. Popularita úřadujícího prezidenta mezi Ukrajinci neustále klesá. Spencerová Zelenskému vyčítá nedostatek kvalifikace a neschopnost zvládnout bující korupci.
„Nenávist je asi silné slovo, ale faktem je, že volby vyhrál s podporou skoro tří čtvrtin voličů a teď už mu jich důvěřuje „jen“ asi 40 procent. Jeho narychlo poskládaná politická strana je nejednotná, nekvalifikovaná a často spíš pro legraci, opozice mu neustále okopává kotníky, i když by sama měla jít klečet na hrách (nebo rovnou do basy), korupce dál bují i v těch nejvyšších patrech státní správy, politicky se mu nedaří řešit žádný z palčivých vnitřních problémů země v čele s válkou na Donbasu, a do toho si ještě usmyslel, že Západu splní přání/příkaz a zákonem povolí prodej úrodné ukrajinské černozemě cizincům čili, že sami Ukrajinci zchudnou ještě víc a možná začnou chodit rovnou o hladu. To mu na popularitě rozhodně nepřidává, naopak, hrozí reálná vzpoura. Netvrdím, že je jako prezident neschopný, jen coby herec a komik asi kývl na vstup do politiky ve složité době, kdy to odmítli i jinačí „profíci“,“ odpověděla analytička na otázku Parlamentích listů o tom, zdali Ukrajinci již začali nenávidět úřadujícího prezidenta své země.

Evakuace Ukrajinců z Asie

Téměř všichni Ukrajinci, kteří se nacházejí v karanténě na lodi Diamond Princess, odmítají evakuaci zpět na Ukrajinu, rozhlasové stanici Hromadské radio to před několika dny oznámil náčelník oddělení pro řízení krizových situací konzulárního úseku Ministerstva zahraničí Ukrajiny Maxim Kovalenko.
Minulý týden ukrajinské úřady z Číny evakuovaly 45 Ukrajinců a 27 cizinců. Evakuace skončila střety mezi policisty a obyvateli Poltavské oblasti, kteří byli nespokojeni, že evakuování byli umístěni v jejich vesnici.
Protestující přivítali evakuované Ukrajince výkřiky a zaházeli autobusy kameny. Po střetech požádalo o lékařskou pomoc devět policistů a jeden civilista.

Ignác
Ukrajinci se vytrestali sami. Mají co si zaseli.
Spencerová má prehlad to sa nedá uprieť. Je záme že USA ukrývajú svoje hriechy a prešlapy hlboko v archývoch celé desaťročia len preto aby sa ten ich systém pod tlakom klamstiev a politických vrážd nezosypal.  Prečo skrývajú kto mal ešte podiel na Kenedyho vražde celú generáciu? Boja sa vlastného zločinu ktorý spáchali mocenske špičky na svojom demokraticky zvolenom prezidentovi

ČR
Čeští uživatelé internetu byli pobouřeni další zprávou o koronoviru, kdy portál iDnes ukázal prázdné regály v českých obchodech a oznámil paniku v zemi. Podle Čechů lidi zastrašují právě média.
„Češi začínají panikařit. Vykupují těstoviny i čističe, klidně i za 20 tisíc,“ hlásí v titulku iDnes. Portál tvrdí, že Pražáci „atakovali“ Lidl na Zbraslavi a skoro skoupili celý sortiment. V galerii jsou také fotky prázdných regálů.
Ředitel e-shopu Košík.cz Tomáš Jeřábek dokonce pro iDnes prohlásil, že dnešní poptávka láme rekordy vánočního období. „Zájem je především o trvanlivé zboží a balené vody. Výrazně stoupá hodnota nákupu i jeho hmotnost,“ dodal.
Portál sdílel tento článek na svém tweeterovém účtu s popiskem: „Češi vzali obchody prakticky útokem.“
Podle sledujících ale jde o nadměrné napětí a vyvolání paniky.
„Protože kreténi jako vaši redaktoři tuto paniku rozpoutali...podívejte, co jste psali...“ zaútočil na portál @TrochIgor.
„A čí je to asi vina, pitomci?,“ reagoval na příspěvek uživatel s přezdívkou @jopagero.
Někteří uživatelé připustili, kdo by z toho mohl mít prospěch. „Češi vzali obchody prakticky útokem…“ je to prakticky práce ‚chytrých‘ majitelů wholesale business, aby si hoši ‚namazali‘ kapsy. Klasika,” napsal @BayAmz008.
„Fakt nechápu, čeho se lidí bojí, vždyť i normální chřipka už tento rok zabila cca 6x více lidí než ten váš koronavirus,“ dodal ke zprávě @OndrejBordovsky.

Covid-19

Čínská vláda koncem prosince informovala o epidemii zápalu plic neznámého původu, která se rozhořela ve Wu-chanu. Původcem byl, jak se ukázalo, nový typ koronaviru. 26. února činil počet nemocných po celém světě 81 184, zemřelo 2 769 lidí, uzdravilo se přes 30 tisíc pacientů.

 makaša
Koronavírus sem, koronavírus tam, zásoby potravín by mala mať každá rodina aspoň na 2 týždne bez ohľadu na momentálnu situáciu, veď sa môže stať hocičo, napríklad aj živelná pohroma.
ignác
Zase extrémy ode zdi ke zdi. Jedni bagatelizují a druzí panikaří( často ti, kteří zprvu absolutně strkají hlavu do písku). Nejlepší přístup je střídmě uprostřed. Ono, jestli ten virus zabije každého 6-8 nakaženého důchodce a pokud se potvrdí, že ani po vyléčení to ze sebe nedostanete a pokud se to šíří v inkubační době, tak už nikdo nemusíte řešit, na co ve stáří zemřete, protože infarkt ani rakovina už to tak často nebude. Už budete mít předem stanovený limit.
masunta osvietený
Právě jsem se vrátil z nákupu v obchodním domě v Čáslavi. Lidé se pokladní ptali na koronavirus (řekla jim, že není potvrzený), koukají po jiných, co si kupují, regály se vyprazdňují. Jsou vyplesklí jako webeblbec vyplesklý nízkoformátový z toho, že bude ta válka. Sám nakupuji do svého proutěného košíku. Jo a viděl jsem tam nakupovat mira69 s Jarom žhářem. Jaro měl velmi vyvalené oči a miro se ptal na prodej psů.
Maximovič
Kdybychom k počtům obětí v Číně přidali dvě nuly, tak by to asi bylo věrohodnější.

Trump předal několik rad, jak se nenakazit koronavirem
Americký prezident Donald Trump poradil lidem, aby si myli ruce a nesahali na všechno kolem, aby se nenakazili koronavirem. (Foto: Youtube)
„Jak jste zřejmě slyšeli, často to říkám, musíte si mýt ruce, dodržovat hygienu. Nedotýkejte se každého držadla, když to není naprosto nutné. Existují jisté věci, jež je třeba dodržovat při nachlazení,“ řekl ve čtvrtek novinářům.
Trump sdělil, jak před týdnem potkal člověka, kterého dlouho neviděl.
„Objal mne, políbil. Zeptal jsem se ho: ‚Jsi v pořádku?‘ Odpověděl: ‚Ne. Mám vysokou teplotu a jsem hrozně nachlazený.‘ A přitom mě objímá a líbá. Omluvil jsem se a šel si umýt ruce,“ zobrazil Trump tuto scénu za smíchu přítomných.
V USA bylo zaregistrováno 15 případů nákazy koronavirem, jeden člověk „je dost vážně nemocný“, řekl Donald Trump.
„Máme celkem 15 (nemocných)… Z 15, kterým říkám originálně onemocnělí, se osm vrátilo domů, kde zůstanou do úplného uzdravení. Ještě jeden se necítí špatně, je to mezi nemocnicí a domem… Jeden je dost vážně nemocný. Doufám, že se uzdraví. Ostatní jsou ale ve výborné kondici,“ řekl.
Trump dodal, že na obyčejnou chřipku ročně umírá až 69 tisíc lidí. Podle jeho slov jsou USA připraveny na šíření nového koronaviru a pracují na příslušné vakcíně.
Trumpova administrativa požádala Kongres o vyčlenění 2,5 miliardy dolarů na boj s koronavirem a vývoj vakcíny. Demokraté v Senátu zkritizovali Trumpa za to, že požádal o málo prostředků. Ze své strany navrhli, aby na tyto účely bylo vyčleněno 8,5 miliardy dolarů. Trump poděkoval Kongresu za to, že hodlá vyčlenit více prostředků.
Prezident USA prohlásil, že práce na vakcíně probíhají dobře a že může být hotová dost rychle.
„Práce na vakcíně probíhají dobře. Mluvil jsem s lékaři a dokážeme vyvinout poměrně rychle vakcínu pro budoucnost,“ řekl.
Vyslovil přitom mínění, že se koronavirus nemusí v USA rozšířit. „Může to (pozn. šíření) být poněkud větší, ale může být menší. V každém případě jsme na to připraveni,“ poznamenal.

Ředitel Národního ústavu infekčních chorob Anthony Fauci zase sdělil, že USA zahájí testování vakcíny proti novému koronaviru přibližně za dva měsíce. Dodal, že další tři měsíce budou potřeba na zjištění bezpečnosti vakcíny. Její použití na léčení pacientů bude podle Fauciho možné za rok.



Svět
O tom, že turečtí vojáci byli ostřelování v syrském Idlibu, informoval guvernér turecké pohraniční provincie Hatay Dogan.
Guvernér nejprve informoval o tom, že v provincii zemřelo v důsledku leteckých útoků syrského letectva devět tureckých vojáků.
„V důsledku útoku v Idlibu máme těžce zraněné. Zranění byli převezeni do Turecka přes kontrolní stanoviště Cilvegözü. Ošetřování pokračuje. Darování krve pro zraněné v našich nemocnicích není potřeba,“ dodal.
Později však upřesnil, že se počet zvýšil. „Informoval jsem veřejnost o tom, že zemřelo 9 vojáků. Bohužel se počet zvýšil na 22 mrtvých,“ uvedl.
Jen dnes jsme informovali o tom, že syrská protivzdušná obrana zničila víceúčelové bezpilotní letadlo tureckých ozbrojených sil Anka. To narušilo státní hranici a připravovalo se zaútočit na pozice syrských ozbrojených sil. Velitel ruského Centra pro usmíření znesvářených stran Oleg Žuraljov sdělil, že turecká strana pokračuje v porušování sočinských dohod a podporuje militanty v zóně Idlibu proti syrským ozbrojeným silám.

Vojenská odpověď

Turecký prezident Tayyip Erdogan dříve uvedl, že Turecko dosud nedosáhlo uspokojivého výsledku při jednáních s Ruskou federací o syrském Idlibu a je připraveno k zahájení vojenské operace v tomto regionu. Peskov to označil za nejhorší scénář.
Erdogan také prohlásil, že vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby vyvinul tlak na syrského prezidenta Bašára Asada, aby syrská armáda zastavila ofenzívu v provincii Idlib a odstoupila do konce února od tureckých pozorovatelských stanovišť, jinak hrozí vojenská odpověď. V souladu s dohodou dosaženou v květnu 2017 během jednání zástupců Ruska, Íránu a Turecka v Astaně (nyní Nur-Sultan) byly v Sýrii vytvořeny čtyři deeskalační zóny. Území tří z nich se v roce 2018 dostalo pod kontrolu Damašku. Čtvrtá zóna, která se nachází v provincii Idlib a v částech sousedních provincií Latákie, Hamá a Aleppo, stále nepodléhá vládě republiky. Kromě toho byla většina jejího území obsazena teroristy ze skupiny Fronta an-Nusrá*. V září 2018 se Rusko a Turecko v Soči dohodly na vytvoření demilitarizované zóny v Idlibu, kde je více než deset různých jednotek.
*Teroristická organizace zakázaná v Rusku

Štefan Ďaďo Sttak má byť, Turci majú byť doma a nie v Sýrii ako okupanti a sponzori ter......
Vitezslav SobolKdo ví, jestli útočí skuteční Turci. Nebo jestli někdo někoho nepřevlíknul a neposlal.
Zdeněk ŠkorňákOno je to v podstatě jedno, teroristi okupanti jedno jest!!! Vojáci Asada to rozhodně převlečení nebyli například jako Němci při napadení Polska!!!

Branislav OrlíčekErdolf si toho zobral na plecia priveľa a stále viac ho to tlačí do bahna. Mal zo Sýrie odísť keď to ešte bolo možné urobiť so vztýčenou hlavou. Teraz už odísť nemôže, bolo by to vnímané ako porážka. To sa v tých končinách nenosí a neodpúšťa. A pokračovať v konflikte znamená tiež len porážku..
 
nepoužívam
I po obnovení informace pořád málo pro poučení agresora a podporovatele terorismu na cizím suverénním území, jen houšť nepřestávát, vyperte všechny agresory a teroristy, nejlépe je pobijte, držte se slov pronesený v minulosti USA s teroristy se nevyjednavá ti se likvidují!!!

Slovensko
Získat krátkou URL
1160
Sledujte nás na
Místopředseda Slovenské národní strany (SNS) Anton Hrnko poskytl rozhovor Deníku S, ve kterém se pustil do koalice PS/Spolu i do exprezidenta Andreje Kisky. Uvedl totiž, že se jejich politické projevy podobají nacistickým úderkám, které rozbíjely shromáždění protivníků a vytvářely v politickém prostoru chaos. Co dalšího uvedl?
V obsáhlém rozhovoru se slovenským politikem přišla řeč na mnohá témata. Primárně se však zaměřil na politickou situaci na Slovensku. Odpověděl tak ku příkladu na to, jak hodnotí období současné vlády.
„Co se týče tohoto volebního období, musím říci, že oproti předešlým parlamentům je to strašná zkušenost. V 90. letech se dal každý poslanec identifikovat: o co mu jde, co chce, a nebyla tam negativní motivace, všichni lidé tehdy chtěli budovat Slovensko. Alespoň ti, kterým na něm záleželo,“ uvádí s tím, že to nyní neplatí.
Poukázal zejména na to, že opozice v něm zvolila nepochopitelnou taktiku, a sice, že udělá vše pro to, aby daná vláda nebyla úspěšná. „To je něco, co není normálním lidským rozumem pochopitelné. Každému by mělo jít o to, aby Slovensko bylo úspěšné. Neboť když bude, tak se budou mít i občané lépe,“ míní Hrnko. Rovněž vyslovil názor, že tím, že opozice v podstatě sabotovala všechna opatření koalice a zahrnula do parlamentu věci, které neměly žádný vliv na to, jakým způsobem budou lidé ve své domovině žít, brzdila Slovensko v rozvoji. Podotkl však, že i přesto si myslí, že se vláda mnoha věcí zhostila docela dobře.

Slovensko je na tom líp než před 4 lety

Politik za SNS si stojí i za tím, že je na tom dnes jeho republika podstatně lépe, než před čtyřmi lety, ale prý by se mohla mít samozřejmě ještě líp.
„Kdyby se úsilí, které se věnuje na ničení politického systému, věnovalo úsilí na pozvednutí země, tak bychom byli dál,“ uvedl.
Následně v rozhovoru zdůraznil věci, kterých se podařilo dosáhnout a které považuje za důležité.

Napjaté vztahy s opozicí a polarizace společnosti

Důležitým tématem se však staly i napjaté vztahy s opozicí. Politik se tedy snažil zamyslet nad tím, proč jsou tak vyhrocené a co stojí za takovou polarizací tamní společnosti.
„Kdybych na to šel politologicky, tak je to asi tím, že Slovensko nemá vlastní velkoburžoazii, vlastní velké podnikatele. Všechny větší podniky vlastní zahraniční společnosti. A zahraniční zájem se prosazuje přes zájmy tzv. pravicových stran. Protože autentická pravice je národně a konzervativně orientovaná,“ uvádí.
Poukazuje tak na to, že když se podíváme, jak jsou tyto skupiny, které se prohlašují za pravicové, orientovány, zjistíme, že nemají žádný pozitivní národní program.
„Slovensko je pro ně v řeči „tato země“, nemají k ní žádný vztah. Tím pádem nevytvářejí v národě ani pozitivní integrační prvek,“ domnívá se.
Hrnko také prohlásil, že středové strany reprezentují především národní zájem, protože střední a malí podnikatelé jsou základem při tvorbě naší národní politiky. „Takže je přirozené, že pravicové síly, které jsou jen prodlouženou pákou zahraničních zájmů, se dostávají do konfliktů s národními silami. A společnost se polarizuje,“ dodal.

Extremismus a metody NSDAP

V souvislosti s tím připomněl, že je dnes na Slovensku populární bojovat proti pravicovému extremismu, což je na jedné straně pozitivní, ale na druhé straně na Slovensku existuje i levicový extremismus a liberální extremismus, respektive, neoliberální. Přitom se domnívá, že je ten neoliberální také pořádně nebezpečný.
„Myslím si, že střety na ulicích mezi kiskovci, PS/Spolu a kotlebovci jsou odrazem této situace. Právě zde se střetávají tyto extremistické síly. Zároveň se vzájemně potřebují, protože si dělají kampaň na tom, že proti sobě bojují,“ řekl.
Tímto způsobem to ale dle něj nemůže fungovat. Uvedl, že pokud je zde legitimní strana, bez ohledu na to, jestli se mi líbí nebo nelíbí, tak musí mít stejný prostor jako ostatní.
„A metody, které používá Truban, Beblavý a Kiska, používala NSDAP v 30. letech. Jsou jako nacistické SA úderky, které rozbíjely shromáždění protivníků a vytvářely v politickém prostoru chaos,“ řekl závěrem.

Další témata rozhovoru

Mimo jiné se Hrnko zmínil i o korupci, která je podle něj přítomna od vzniku států a politiky jako takové, tudíž se nedá zničit. „Korupce se dá jen snižovat a omezovat. V každém stádě se najdou i černé ovce,“ uvedl.
Dále přišla řeč na ekonomický rozvoj země nebo na to, co mohla současná vláda udělat lépe.

nepoužívam
Celkem dobře scharakterizováno, Kiska a Čaputka jsou základním vředem Slovenska včetně uvedených, Slováci toto již není hra, ale vaše budoucnost buď s USA základnami a migrací, nebo bez nich, volte srdcem jaké Slovensko chcete mít, nenechte se zbalamutit propagandou sorošovců a slovy ženské ze skládky z Pezinku!!!
Piovarči
Hrnko má žiaľ pravdu Truban je feťák a fetujúca mládež ho bude voliť. Drogy sa rozmohli po skončení komunizmu priam lavínovite je to obrovský byznis ktorý prišiel so zločinom zo západu. Mladí bez skúseností všetko relativizujú Fico je zlo a my so svojími skúsenostiami máme zomrieť. Odkazuje nám to aj liberálna stránka ZOMRI. Ja nie som nejaký bigotný kresťan ale máme tu absolútny úpadok morálky. Kul je brať marišku a iné drogy fetovať a dať sa tetovať, gender nie je nebezpečie a kvóty utečencov môžu byť lebo aj tak vraj nemá kto robiť. Tak že prídu robiť afričania a moslimovia so svojími početnými rodinami lebo naša mládež rodinu nechce nechcú deti lebo najprv treba auto, kariéru, dovolenky, byt a manuálne robiť s nich už nechce nikto. Žial liberálny vred sa zakorenil na slovensku príliš hlboko. Mladí už nepotrebujú tradície, už nepotrebujú nejaké zaprdené Slovensko opovrhujú svojími konzervatívne cítiacimi rodičmi, oni sú svetoobčania a chcú aby sme sa rasovo miešali kult sexu a pornografie a gender ideológie zvíťazil nad pravdou a láskou. Spochybnia akúkoľvek pravdu že je to lož preto že to tvrdí hlaný mediálny prúd. Oni sa už chytili na udicu preto volili mladicu Čaputovú a teraz budú voliť feťáka Trubana lebo sa v ňom vidia a Matoviča a dobrého anjela Kisku vraj bude lepšie. Hovoria že Soroš dobre urobil že poskytol prachy na likvidáciu Mečiara, že lepšie bolo za Dzurindu a že nič lepšie ako kapitalizmus neexistuje. Gorila? to vraj je Fico. V Pente sa nerozdávali úplatky za privatizáciu, len ten Fico je korupčná sviňa takto to majú nakukané naše deti. Oni nepotrebujú Slovensko oni už sú svetoobčania. Sú to nekritickí fandovia ženskej zo skládky preto že dobre vyzerá a je kul a potrebujú aby ich ochraňovala Americká základňa a tak si ich tu hneď po voľbách pozvú Volím SMER ale obávam sa že to zo Slovenskom dopadne veľmi špatne
dun
Eduard Piovarči, Pravda, až na to, že muslim bude pracovat. Jinak za 20-30 let vám cikáni seberou zemi!
František Štefka 
Souhlasím.


Slovensko
Kauza kolem videí o pozemkových problémech exprezidenta Andreje Kisky má další pokračování. Anonym zveřejnil na internetu třetí video, ve kterém Kiska komunikuje s Michalem Šuligou a znovu rozebírají převody pozemků pod Tatrami. Lídr strany Za lidi Andrej Kiska na sociálních sítích tvrdí, že video je jasně sestříhané, přiznává zároveň svou blbost.
Neznámý odesílatel rozeslal video v neděli 23. února v podvečer na adresy slovenských médií. Novináři poukazují na to, že bylo odesláno z jiné emailové adresy, než dvě předchozí. Video trvá více než čtyři minuty, ale v první třetině jsou k němu titulky.
Z třetího videa se dozvídáme, že Kiska se s kontroverzním podnikatelem Michalem Šuligou, který mu v minulosti prodal pozemky ve Veľkém Slavkově, setkal více než jednou. To z dosavadních Kiskových vyjádření nebylo jasné. Na novém videu Kiska mluví se Šuligou v kanceláři, v předchozím to bylo v kavárně. Z videí nelze určit, které vzniklo dříve. Samotná nahrávka ukazuje, že Kiska podepisuje nějaké dokumenty. Exprezident říká, že už je paranoidní.
„Protože víš, těm daním lidé nerozumí. Ale pocit, že jsem někomu ukradl pozemek, to si umí ...“ uvedl Kiska, načež ho Šuliga přerušil a zřejmě účelově dodal: „Pozemek, byty...“ A zde video končí.
Autor videí v úvodních titulcích slibuje, že bude v jejich zveřejňování pokračovat „před volbami i po volbách“.

Kiska ví, kdo má zájem ho zdiskreditovat před parlamentními volbami

Andrej Kiska na zveřejněné video včera reagoval příspěvkem na Facebooku s názvem „Třetí, čtvrté, páté video“ a v reakci říká, že byla chyba, že se setkal se Šuligou, ale zároveň tvrdí, že video je jasně sestříhané a že z něj vyplývá i to, kdo se ho snažil do čeho namočit, a věří, že policie už má pachatele, který videa zveřejňuje, protože není tak těžké přijít na to, kdo je za tím.
„V tom dalším sestříhaném videu, co vidí i amatéři, je přesně vidět, kdo se mě snažil do čeho namočit, a jak jsem to odmítl. Ano, moje blbost je, že jsem se s tím člověkem vůbec setkal a mluvil,“ napsal na sociální síti Kiska.
„Pokud měl Směr zájem mě zdiskreditovat, jako před prezidentskými volbami v roce 2014, touto sérii trapných videí se jim to znovu nepodařilo. A volby dopadnou stejně,“ uvedl a na závěr dodal, že Fico po volbách padne a on bude s kolegy ze strany Za lidi při tom.
O obou předešlých videích Andrej Kiska tvrdí, že byly zveřejněny na popud některého z poslanců za stranu Směr-SD, jehož vypátral ve spolupráci s etickými hackery. Přestože sám vystupuje v druhém videu, tvrdí o něm, že bylo účelově sestříhané. A ačkoli tam mnoho nenamluvil, jeví se, že o věcech, o kterých ve videu hovoří Šuliga, je dobře obeznámen. Po zveřejnění druhého videa se Andrej Kiska obrátil na policii s žádostí, aby vyšetřila, kdo stojí za zveřejněním těchto videí a doufá i v součinnost společnosti Google.

Piovarči
Tak našu políciu vedie Americka FBI? To som netušil idú vyšetrovať toho zlosyna čo hodil tieto videá na svetlo božie? To snáď ani nie je pravda. Zlodeja a podvodníka Kisku ide polícia chrániť?

Randy
Jaaaj, a ten zoznam blbcov ktorí sa za neho hádžu o zem . . . máte každú chvíľu na očiach nejaku jeho predvolebnú reklamu. To je dobre, pozerajte a pamätajte si tie ksichty protislovenských zapredancov. Niekde už koluje aj ich kompletný zoznam. Velebiť podvodníka to sa nedá len tak, potlačenie charakteru treba uplatiť.
Ligac 66
Zdiskreditovat ? Snad vyníst pravdu na povrch, aby bylo jasno, jak Kiska lže a podvádí.
Miro 69
Podľa mňa by sa malo v prvom rade vyšetrovať to, o čom sa vo videu hovorí, teda podvody a krádeže a nie kto ich uverejňuje. To len na Slovensku sa to môže diať opačne, zatiaľ ....
bob
sprosty klamar sliziak... keby ta deskreditovali tak by slo o nerpave nahravky s upravovanim vo fortoshope. avsak tento klamar hra sam vo filne ...a toto mu vadi ?!?!
Karel Pokorný
Kiskove výlevy o snahe jeho zdiskreditovania druhými osobami sú len jeho úbohou obranou, veď v živote platí, že zdiskreditovať sa dá len osoba , ktorá má "niečo za ušami" a vykonala činy, ktoré ju skutočne môžu zdiskreditovať. V tejto chvíli je absolútne nepodstatné ako video vzniklo, podstatný je jeho obsah a ten jednoznačne svedčí o klamstvách a vedomom kriminálnom konaní Kisku!
NO8
Pro mě není důležité kdo videa zveřejňuje ale to co na nich je a co dokazují. A je jedno jestli jsou sestříhané. Sestříhání všeobecně jen umocňuje některé věci ale nemění zcela charakter. Kiska mi připadá, jako kdyby vraha někdo při vraždě natočil a pak to zveřejnil a vrah by křičel, že to je hrůza, že ho někdo chce zdiskreditovat. Takže asi tak Kisko!
Randy
Ten kto zverejnil tie videá mal k tomu doplniť jednoducho komentár, že podobnosť s Kiskom je čisto náhodná. Po tom by sa už nemal na čo vyhovárať, veď to bol iný zlý herec na videu a nie on. A odrazu by sa do toho včlenil aj komediálny prvok. Ľudia milujú komédie.
107 VLK
Chudáci Slováci, už je ovládli Američané ať dělají co dělají z drápů USA se nevymotají. Kiska již jasně spoléhá na pomoc GOOGLE Tam nás chtějí dostat Piráti a ODS také. Nezapomeňte na to při volbách.
Piovarči
Kiskovi voliči a nekritická sfetovaná mládež ho budú voliť i tak oni tie videá ani nechcú vidieť ani o nich počuť skrátka pre nich neexistujú. Existuje len Božsky čistý Kiska ktorý ich spapsí spolu s huličom a Matovičom

Róbert RoderKiska sa zdiskreditoval sám... ako každý zlodej... Čiže Kiska podľa tohto článku priznal, že je BLBÝ zlodej 🤣🤣🤣🤣
Jaromír DopitaKiska tvrdí, že se ho někdo snaží diskreditovat. Copak lze diskreditovat lháře, lumpa, zloděje?
Toňula HubenýKiska je podvodník a nenažraný zloděj. K tomu i lhář. Ti, kteří ho zvolí do parlamentu, se dopustí těžkého provinění proti vlastnímu národu, protože tomuto grázlovi zajistí možná beztrestnost. V krajním případě by se mohl dostat i do vlády, což je docela děsivá představa.
Jarda RedutZkurvené neviňátko.
Krtko ČafírPodtatransky uzernik hura do vlady s nim
Zdeněk RajchlLichva není chyba. Porušování zákonů není chybou, ale projevem příživnictví na úkor pracujících poctivých občanů.

Miroslav Fli 
Pan Kiska si plete pojmy "fašistický" a "demokratický".
Bratři slováci, jestli chcete mít fašistický stát, volte "demokratické" strany.


Slovensko
Předseda ultraliberální politické strany Progresivní Slovensko Michal Truban absolvoval na policii výslech, kde byl předvolán kvůli jeho drogové kauze. V minulosti totiž na svých přednáškách před studenty pozitivně hovořil o užívání drog a uváděl, co všechno díky nim dokázal.
Na slovenském portálu Hlavné správy se uvádí, že jako mimořádně závažné se ukázaly především informace o tom, jaké drogy v minulosti užíval. Truban o tom nejdříve lhal, ale pod tíhou důkazů nakonec natočil video, ve kterém se přiznal k užívání marihuany a LSD. V této souvislosti tak na něj bylo podáno několik trestních oznámení a policie jej proto následně předvolala k výslechu.

Užívání drog přiznal, dealera neprozradil

Na otázky vyšetřovatele o tom, zda si někdy v minulosti nelegálně opatřil drogy pro sebe nebo pro jiné osoby Michal Truban odmítl odpovědět. Podle trestního řádu má na to právo, pokud by tím způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké. Truban nakonec veřejně přiznal, že drogy užíval, ale policii odmítl říci, kde je sehnal. Pokud si je dotyčný koupil od nějakého dealera, tak je dost možné, že je díky jeho odmítnutí vypovídat stále na svobodě a drogy nadále prodává.
Podle autora článku na daném portálu tak vyvstává otázka, jak by to bylo, kdyby se Progresivní Slovensko dostalo do vlády. Můžeme očekávat, že se budou drogoví dealeři zavírat nebo se bude výroba a distribuce drog tiše tolerovat či otevřeně legalizovat?

Drogy vs. Truban

V září minulého roku jsme informovali o tom, že má lídr strany PS co vysvětlovat. Na internetu totiž kolovalo další video z jeho přednášky pro studenty, na kterém říká, že jsou drogy skvělým softwarem. V jeden moment na videu dokonce vytáhl z kapsy nějaký sáček a řekl, že je v něm marihuana. Zmínil však i tvrdé drogy.
„To je zase něco, co mě naučily drogy. Když máš bad trip (špatný stav po užití drogy, pozn. red.), tak to není něco, co bude trvat celý život. Takže vím, že když je mi jako by špatně v rodinném životě nebo v podnikání, tak vím, že to přejde,“ prohlásil Truban.
Na jiné z přednášek zase dotyčný vysvětloval svou cestu k úspěchu následovně: „Vždy to lidem vysvětluji na principu drog. To, jak fungují drogy, chlast a taková studentská zábava, to stejné můžete aplikovat na úspěch v práci.“ Na videích se netajil ani svým pozitivním přístupem k drogám.
„Zjišťoval jsem, zda už náhodou neexistuje nějaký takový způsob hackování, který náš mozek oblbuje, ale zároveň je účinný, a zda se z něj dá poučit. A díky mé dlouhodobé práci a mým zkušenostem jsem na to přišel. Existuje. Ano, jsou to drogy,“ tvrdil.
Jeho jednání a výroky však měly dohru.

Mino Mino 
A tento KxxxT chce byť premierom.No pán boh nás ochraňuj pred touto sebrankou.Ak sa ludia nezmobilizujú,tak to dopadne tak isto ako s voľbou prezidenta.Potom už bude neskoro banovať.To len mi na Slovensku máme také štastie na debiných politikov,alebo sa kotia aj inde?Mne sa zdá,že u nás rastú lepšie ako huby po daždi.

František PeniaškoPán Mino Mino všade sa nájdu zradcovia, pangharti, hrabivci, ľudia bez cti a morálky - takých vyhľadáva*, verbuje, školí, vybavuje zelenými papierikmi a vysiela na rozvracanie demokracií iných štátov prašivá CIA/Mosad ...

°°°°°°°°
*našla aj medzi slovenskými deťmi (na benzínovom čerpadle a pod.)
 
Jaromír DopitaTo budou mít Slováci dobrou vládu. Jeden feťák, jeden zloděj pozemků, prezidentka za skládky, dost dobrý
Ignác
Tohle v parlamentu, to je porážka národa.


Slovensko
Na internetu se objevilo třetí video, které zachycuje komunikaci exprezidenta Andreje Kisky s Michalem Šuligou. Kiska se k videu vyjádřil, tvrdí, že je sestříhané. A právě na toto video zareagoval také poslanec za Směr-SD Ľuboš Blaha, který se mu věnoval v příspěvku na Facebooku.
Zveřejnění třetího videa, které se týká exprezidenta Andreje Kisky, okomentoval Blaha slovy, že za něj opět může Robert Fico.
„Protože v Kiskově hlavě je to Robert Fico, kdo v přímém přenose zahlazuje stopy o pozemkovém podvodu – jo, jo, celé Slovensko vidí Kisku v nevkusném roláčku. Ale Kiska, ten vidí Fica,“ uvedl Blaha.
K postu připojil i vzkaz pro samotného exprezidenta. Blaha jej oslovil „Andy“ a vzkazuje mu, že na videu není Fico, ale on a dohaduje se s Šuligou ohledně podvodů.
„Jsi to ty, kdo říká slovo na k. Jsi to ty, kdo potvrzuje svoji paranoiu, která vysvětluje tvou posedlost Ficem. Jsi to ty, kdo říká, že jsme v tom namočení všichni. Jsi to ty, kdo říká, že voliči nechápou tvé daňové podvody, ale chápou, co to je ukrást pozemek zubaři. Jsi to ty, kdo na videu potvrzuje, že je mafiánská svině, která vyplácí bílého koně a stýká se s gaunery jako je Šuliga, který se kamarádí s mafiánským vrahem Reichelem,“ vzkazuje Blaha Kiskovi.

Odchod z veřejného života

Kromě toho se Blaha dotazuje, kolik videí Kiska ještě potřebuje, aby konečně našel odvahu na to, aby se postavil před kamery a odešel s hanbou z veřejného života. Podle Blahy bývalého prezidenta považují za mafiána už téměř všichni kromě Šeligy. K Šeligovi ještě poznamenal, že Kiskovi „trčí ze zadku jako přilepený kus toaletního papíru“. Blaha v příspěvku vyzývá lidi, aby se na video podívali. Podle jeho slov je v něm vidět, jaké má Kiska „dobré srdíčko“. Blaha sarkasticky dodal, že o Kiskovi jednou natočí film, který se bude jmenovat Latte a bude v něm hrát gauner v roláku, který šéfoval popradské mafii.
„Já nevím, zda jsi scientolog, Andy. Ale vím, že jsi podvodník a mafoš. Ještě někdo pochybuje,“ uzavírá svůj příspěvek poslanec a přidává také odkaz na video, které bylo zveřejněno na YouTube.

Kiska a videa

Na internetu se objevují v poslední době videa, která zachycují bývalého slovenského prezidenta Andreje Kisku a týkají se pozemků nad Tatrami. Momentálně koluje po internetu již třetí takové video. V tom posledním komunikuje Kiska s Michalem Šuligou a rozebírají převody pozemků.
Sám Kiska reagoval na poslední video prohlášením na sociální síti. Tvrdí, že je video sestříhané a vyplývá z něj i to, kdo se ho snažil do čeho namočit, a věří, že policie už má pachatele, který videa zveřejňuje, protože není tak těžké přijít na to, kdo je za tím.
Ohledně dvou předešlých zveřejněných videí tvrdí bývalý prezident to, že byly zveřejněny ze strany některého z poslanců za stranu Směr-SD. Toho měl vypátral ve spolupráci s etickými hackery. Po zveřejnění druhého videa se Andrej Kiska obrátil na policii s žádostí, aby vyšetřila, kdo stojí za zveřejněním těchto videí a doufá i v součinnost společnosti Google.

Piovarči
Tak on ten Kiska má aj etických hackerov.
Kurva tak to je formát.
ETICKÝCH!!
Kiska ako etický neplatič daní a nakupovač kradnutých pozemkov cez bielych koňov, naozaj veľmi ETICKÉ človek by povedal až EPICKÉ....
A on dúfa aj v súčinnosť spoločnosti GOOGLE. Budú mu kryť chrbát preto že je to Americký parchant?
A tak isto polícia už  celoštátne pátra po zločincoch čo krivo obvinili nášho pána bývalého prezidenta?
Treba im za tento ideový zločin napariť aspoň doživotie krivákom hnusným.
Ale aspoň vidíme ako to funguje.
Kiska je v kaste NEDOTKNUTEĽNÝCH.
Môže byť proti nemu koľkokľvek dôkazov tí čo si ho vyvolili ho budú chrániť
Samozrejme eticky pozatvárajú hajzlov čo natočili tie vídeá

Tibor PrtrZa Kiskom stoja USA a EÚ, okrem menovaných ďalší ako Caputova, Truban, Sulik, Matovic, Beblavy, Hlina, Lipsic. Týmto ľuďom v plnej miere vyhovuje Kiska, je šikovný vie extra kradnúť, klamať, bol v USA vyškolený aj vraždiť.
V pozadí vraždy Kuciaka stojí práve Kiska...
Jiří Šimečekno Blahu školili akorát v Rusku a to jen dělat blbý kecy
František PeniaškoRezident Kiska má zjavne pravdu. Video je zostrihané. Zostrihané tak, aby tam nevyzeral na prvé pozretie, "ako debil", ale len "akože debil" - ako prašivý prérijný kojot (či Dunčo?) ... Domnievam sa, že mu ho onedlho pustia celé, nezostrihané ... v plnom znení, bez ... Ale on bude zatĺkať*, klamať, fabulovať, a možno aj vyplakávať, ako mu odporní smeráci zničili povesť, kariéru, budúcnosť ...

°°°°°°°°
*agentúra sídliaca v Bratislava na Hviezdoslavovom námestí, bez popisného čísla, ale s celosvetovo vychýreným plotom trvá na tom, že nesmie ustúpiť
bob
doporocujem toto pozriet do coho su kiskovci namoceni.... pasovanie zbrani - celle kargo zbrani platba v diamantoch ci zlate 
  
dun
Amerika drží toho kripla! Slovensko je vazal, konec!
Slováci, říkejte všem, co nemají internet pravdu! Volte Kotlebu jinak Slovensko jako stát končí, máte poslední šanci zachránit svůj stát! Vyhnat neziskovky a američany!
čano
To vedia mnohí naši občania, a dúfam, že to aj vo voľbách potvrdia.

Slovenští poslanci se znovu sejdou. Na programu jednání budou mít Istanbulskou úmluvu, ale i dálniční známky

© Foto : Facebook/Andrej Danko - predseda SNS
Slovensko
Slovenští poslanci se v úterý 18. února opět sejdou na schůzi Národní rady SR. Únorová schůze sice nebyla v plánu, ale předseda parlamentu Andrej Danko (SNS) ji svolal poté, co vláda schválila tři novely zákonů, kterými se má zvýšit přídavek na dítě, zavést 13. důchod a zrušit zákon o dálniční známce. Informoval o tom slovenský portál topky.sk.
Na stránkách se uvádí, že parlament by měl o všech třech bodech jednat ve zkráceném legislativním řízení. Na pořad dne byl zařazen i návrh na vyslovení nesouhlasu s Istanbulskou úmluvou.

Tři novely zákonů

Pokud jde o novelu zákona o přídavku na dítě, má se výška tohoto příspěvku plošně zdvojnásobit alespoň na částku 50 eur. Rodiče nezaopatřeného dítěte tak mají získat větší podporu ze strany státu a toto opatření jim má částečně ulehčit od finančních výdajů. Ministerstvo práce zvýšení této dávky odůvodňuje i nedostatečnou výší v současné době, ačkoli se každoročně valorizuje. Novelou zákona o sociálním pojištění by zase důchodci měli ke konci tohoto roku získat 13. důchod. Nárok na něj mají mít všichni důchodci a jeho výše by měla být na úrovni současné průměrné výše důchodu, tedy 460,40 eur. Lidé v předčasném důchodu by přitom měli dostat 433,20 eur. Sirotčí důchody činí v průměru 137,70 eur, průměrný důchod vdov je 263,10 eur, vdovců 208,80 eur. V případě 100% zdravotního postižení handicapovaných představuje průměrný důchod 380 eur, přičemž do 70 % postižení je tato částka na úrovni 209,90 eur. Sociální důchod by měl dosáhnout úrovně 255 eur a invalidní důchod z mládí by měl být ve výši 280,5 eur. Oba návrhy v sociální oblasti pocházejí z dílny koaličního Směru-SD.
V parlamentu by se rovněž měl doladit i návrh na zrušení dálničních známek. Záměr zrušit známky pro fyzické a právnické osoby s vozidlem do 3,5 tuny představil Danko a uvedl jej jako jednu z podmínek této mimořádné schůze parlamentu. Ministr financí Ladislav Kamenický (Směr-SD) spočítal, že by toto opatření mělo stát přibližně 70 milionů eur.
Poslanci mají také jednat o tom, zda odmítnou Úmluvu Rady Evropy o předcházení násilí na ženách a domácímu násilí a boji proti němu (Istanbulská úmluva). V programu jednání je totiž návrh vlády na vyslovení nesouhlasu NR SR s touto úmluvou.

Mimořádná schůze

Svolání mimořádné schůze parlamentu, stejně jako samotná předložená opatření, ale kritizují někteří opoziční poslanci.
Hnutí Jsme rodina se již vyjádřilo, že nepomůže mimořádnou schůzi otevřít, a někteří nezařazení poslanci avizovali, že se nebudou na schůzi prezentovat a že nebudou hlasovat pro předložené návrhy. Také poslanci za OĽaNO a SaS neplánují program schůze podpořit, pokud se však otevře, chtějí se zapojit do diskuse. Naopak ĽSNS svolání schůze podporuje, a to kvůli jednání o Istanbulské úmluvě. Poslanci vládní strany Most-Híd se svoláním schůze nesouhlasí a neplánují se jí zúčastnit.
V případě, že by parlament návrhy zákonů schválil, má prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová 15 dnů od doručení zákona na to, aby jednotlivé návrhy podepsala nebo vrátila Národní radě SR. Do parlamentních voleb je tak může i nemusí stihnout podepsat.
Mluvčí prezidentky Martin Strižinec neuvedl, jak bude prezidentka postupovat. Hlava státu si podle něj počká na rozhodnutí parlamentu. Několik opozičních stran ale už na prezidentku apelovalo, aby nepodpisovala zákony, které budou přijaty v rozporu se zákonem. Podle opozice totiž nejsou naplněny podmínky pro zkrácené řízení.

blázniví slováci se hádají a ti kdo jim vládnou je ožebračují s kamarády stejně tak v čr politika je o tom co nejvíc si vydělat a nekoukat na druhý proto volte na protest komunisty aby vyházeli jejich kamarádi od koryta a nebo je pozavírali na desítky let a jejich majetek i rodiny zabavit , jinak se nepohnete něco co provedl putin v rusku pozavíral ty co kradli státní prachy znárodnil firmy a rusko bohatne

13 dôchodok je už odklepnutý a Istambulská dohoda odmietnutá 
Národní rada Slovenské republiky

Slovenští poslanci schválili novelu zákona o 13. důchodech a nevyslovili souhlas s Istanbulskou úmluvou

© Sputnik / Konstantin Kuzněcov
Slovensko
Návrh na zavedení 13. důchodů dnes, v úterý 25. února, ve druhém čtení schválili poslanci Národní rady Slovenské republiky. Zákon podpořili poslanci ze strany Směr-Sd, ĽSNS, SNS a hnutí Borise Kollára Sme rodina. Pro hlasovalo 88 poslanců. Informoval o tom portál pravda.sk.
Na stránkách se uvádí, že projednání návrhu novely zákona o sociálním pojištění ve druhém čtení podpořilo 86 poslanců, přičemž žádný zákonodárce nebyl proti a ani se nezdržel hlasování. Kromě poslanců za strany Směr.SD, SNS a ĽSNS návrh novely zákona do druhého čtení posunuli i poslanci za hnutí Sme rodina.
Za zmínku stojí i to, že poslanci, kteří se v sobotních parlamentních volbách ucházejí o hlasy voličů na kandidátních listinách stran Za lidi, SaS, PS/Spolu a KDH se hlasování nezúčastnili.

Fico: Večer bude schválen 13. důchod

Už dnes večer by mohlo být schváleno zavedení 13. důchodu na Slovensku. Prohlásil to předseda strany Směr-SD Robert Fico.
Kromě toho chce šéf Směru s vládou ještě jednat o možné podobě zvýšení přídavku na dítě. „Důchodci, vdovy, vdovci či lidé v předčasném důchodu dostanou v prosincovém výplatním termínu průměrný důchod, který jim patří. Chci poděkovat nejen té části opozice, která podpořila návrh ve zkráceném řízení, ale také v prvním čtení,“ pronesl v úterý Fico.
Při této příležitosti tak předseda Směru-SD opětovně kritizoval stranu Most-Híd, jejíž poslanci se hlasování neúčastnili.
„Večer tento zákon projde ústavní většinou. Jak se pak máme dívat na poloblázna z Trnavy nebo poslance Mostu-Híd. Bélovi Bugárovi, Igorovi Matovičovi můžeme farizejství připsat při každé příležitosti. Klobouk dolů před tou částí opozice, která tento důležitý návrh podpořila,“ dodal.
Od prosince tohoto roku by se měl na Slovensku zavést třináctý důchod pro všechny důchodce. Ten nahradí dosavadní vánoční příspěvek, který Sociální pojišťovna loni vyplatila jen penzistům, jejichž důchod nebo úhrn důchodů dosahoval maximálně 658,50 eur. Zatímco částka vánočního příspěvku s rostoucí výškou důchodu klesala, třináctý důchod bude Sociální pojišťovna vyplácet ve stejné výši při stejném druhu důchodu. Všichni důchodci by tak měli dostávat třináctý důchod v částce 460 eur, což je průměrná částka starobní penze. Uvádí se, že výdaje na vyplácení třináctých důchodů mají v tomto roce dosáhnout 589 milionů eur za rok. Po odečtení 147 milionů eur, které se uspoří na zrušených vánočních příspěvcích, tak čisté výdaje na třinácté důchody představují 442 milionů eur.
Lidé pobírající ostatní druhy důchodů by měli vždy v prosinci dostávat třináctý důchod ve výši, která odpovídá průměrné částce daného druhu důchodu. V případě předčasného důchodu má jít o 433 eur, invalidního důchodu s mírou postižení nad 70 % o 380 eur, invalidního důchodu s mírou postižení do 70 % o 209 eur, přičemž vdovy mají pobírat třináctý důchod v částce 263 eur a vdovci 208 eur a příjemci sirotčího důchodu 138 eur. Třináctý důchod pro příjemce sociálních důchodů má pak dosahovat 255 eur a invalidních důchodců z mládí 281 eur. Nárok na třináctý důvod má mít 1,42 milionu důchodců.

Přídavek na dítě

Pokud jde o přídavek na dítě, při jeho zvýšení je Směr-SD ochoten jednat o možných úpravách. Fico má v plánu o možnostech diskutovat s premiérem Petrem Pellegrini, ale návrh chce konzultovat také s odborníky z ministerstva práce či financí.
„Nyní slýcháme výhrady od některých kolegů poslanců, že se jim nelíbí, že by rodinné přídavky měly dostat například i romské děti. Já to teď nebudu komentovat. Jelikož jde o vládní návrh zákona, budu si muset promluvit s premiérem na téma, zda jsou legislativci připraveni nám pomoci v tom, jak přetavit to 100% zvýšení přídavku do zvýšení, nebo zda půjdeme hotovostí či zda bude reálně to 100% zvýšení vypadat jinak. Například, zda půjde přes daně, což by znamenalo, že hlavně budou moci profitovat lidé, kteří pracují,“ dodal Fico s tím, že pro takové změny bude nutné získat podporu v parlamentu.
Novelou zákona o přídavku na dítě se má jeho výška plošně zdvojnásobit alespoň na částku 50 eur.

Dálniční známky

Hlasovat o návrhu vlády na zkráceném legislativním řízení o zrušení dálničních známek by se v Národní radě SR mělo opět v úterý v 17.00hod. Stejně tak by měli zákonodárci rozhodnout i o zrychleném režimu pro zvýšení přídavku na dítě. Plénum nebylo v úterý při hlasování o dálničních známkách třikrát usnášeníschopné. Poslanci koalice i opozice buď nebyli při posledním hlasování přítomni nebo se zdrželi hlasování. Přítomno bylo celkem 43 poslanců. Předseda Národní rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) uvedl, že o těchto dvou návrzích má hlasovat opět v úterý odpoledne.

Istanbulská úmluva

Zmiňme také to, že Národní rada SR dnes nevyslovila souhlas s Úmluvou Rady Evropy o předcházení násilí na ženách a domácímu násilí a boji proti němu (tzv. Istanbulská úmluva).
Parlament přijal 29. března a 28. listopadu 2019 usnesení, kterými NR SR vyjádřila nesouhlas s tím, aby byla SR prostřednictvím rozhodnutí a opatření Evropské unie vázána Istanbulskou úmluvou a aby Evropská unie přistoupila k této úmluvě bez jakýchkoliv omezení.
Podle informací předkladatelé argumentovali pochybnostmi při výkladu několika ustanovení úmluvy a tím, že je v rozporu s Ústavou SR.
„Jde především o rozpor s ústavní definicí manželství jako svazku muže a ženy a také o nejasnosti v otázce odstraňování genderových stereotypů,“ zdůraznili v materiálech.

Danko: Během moratoria se jednat nebude

Uvádí se, že mimořádná schůze parlamentu skončí v úterý nebo nejpozději ve středu 26. února, jak prohlásil Andrej Danko. Odůvodnil to tím, že nechce, aby se během volebního moratoria jednalo.
„Nechci, aby se jednalo během moratoria. To nedovolím, protože NR SR nesmí ovlivňovat parlamentní volby. To jsem jasně řekl i Robertu Ficovi,“ řekl Danko v úterý novinářům s tím, že nechce narušovat průběh moratoria. „Udělám vše proto, aby dnes, nejpozději zítra dopoledne byla Národní rada důstojně uzavřena, aby se občané mohli soustředit na sobotní volby, v nichž rozhodnou, kdo je bude dále zastupovat," doplnil v této souvislosti.
Dodal také, že schůzi nechce „protahovat“ až do nočních hodin.
Únorová schůze už nebyla plánovaná, ale předseda parlamentu ji svolal poté, co vláda schválila tři novely zákonů. Hlasování bylo odloženo z pátku 21. února na toto úterý, jelikož při návrhu na zkrácené řízení k zavedení 13. důchodu nebylo plénum ani jednou usnášeníschopné, a to kvůli nedostatku poslanců.

Piovarči
Tak výborne viacerí voliči svetlých globalistických zajtrajškou tvrdili že ten 13 dôchodok nám napokon neodklepnú a je to tu. Vďaka. Slováci ktorých sa to tíka by mali voliť SMER a Národné strany. Smer preto aby vyhral volby a zložil ďalšiu koaličnú vládu. SMER so SNS neurobili málo napriek okydávaniu o drístom o mafiánskej vláde. Mafia je na druhej strane. Kiska sa stíka s mafiánmi pri svojich kšeftoch s pozemkami. Alebo chceme liberálnu vládu s Kiskom, Trubanom a s Matovičom?
LSNS to neporieši bude v opozícii spolu so SMEROM ak to liberáli vyhrajú. Tak to treba prihodiť SMERU inak tu máme liberálnu vládu a nečakajme od nich že nás ochránia pred utečeneckými kvôtami a že nedoprivatizujú ešte čo sa bude dať

verrdy
Občas sa niečo odhlasuje aj pre ľudí....... voľby robia divy. Budúcej vláde nezostane moc na vylepšovanie rodinných rozpočtov😂

mochito
Verrdy, Blahopřeji, perfektní rozhodnutí k Lisabonské smlouvě. A co Česká republika, kdy se probudí?
jaket
už ak sa teraz neotvoria Slovákom oči,kto ako hlasoval pre nich,tak už neviem.Ved tu podvodnícku bandu by poslať do hajz.u,všetkých bez výnimky niekde ku 5% a bude pokoj na veľmi dlho,pretože veľa ich poputuje do basy,kam títo podvodníci,olidarchovia a úžerníci právom patria.SLOVACI NEBOJTE SA NEVOLIT TU BANDU LGBT,podme do nich tak že ich odignorujeme a necháme plávať-smer basa

Slovensko
Získat krátkou URL
2012
Sledujte nás na
Politici koalice PS/Spolu dnes přespali v parlamentu, aby i nadále mohli bránit v pokračování jednání Národní rady SR. Dnešní schůze měla pokračovat v 9:00, ale krátce po deváté hodině předseda Andrej Danko uvedl, že opět přerušuje jednání, mělo by se pokračovat ve čtvrtek.
V úterý zahájil předseda Národní rady Andrej Danko mimořádnou 58. schůzi parlamentu. Tématy, kterými se měli poslanci zabývat, jsou tři vládní návrhy zákonů, které mají být projednány ve zkráceném režimu. Tématem měla být i Istanbulská úmluva.
Již včera poslanci kolem Miroslava Beblavého přerušili jednání Národní rady SR, když na řečnický pult přinesli dort a ze sálu ho nechtěli odnést. Nezařazené poslance Danko vykázal z jednací místnosti a dal jim absenci. Učinil tak po opakovaných výzvách, aby přestali blokovat schůzi a aby respektovali jednací pořádek. Kromě jiného svolal i poslanecké grémium.

Přespání v Národní radě SR

O nocování poslanců v parlamentu na svém Facebooku informoval Miroslav Beblavý, který k příspěvku napsal, že ráno v jednacím sále všechno sbalili a uklidili.
Předseda Andrej Danko ráno v devět hodin opět vyzval skupinu poslanců, aby do třech minut opustila řečnický pult. Poslanci ale neuposlechli a Danko jim udělil již druhou absenci a mimořádnou schůzi opět přerušil. Mělo by se pokračovat zítra v 9:00.

Mimořádná schůze

Připomeňme, že slovenská vláda navrhla Národní radě SR, aby změnila usnesení k Istanbulské úmluvě a aby nesouhlas s daným dokumentem nahradila souhlasem. V úterý přijala vláda toto usnesení mimo zasedání shromáždění.
Uvádí se, že vláda navrhla, aby došlo ke změně znění schváleného návrhu během posledního jednání vlády, což bylo 12. února. Navrhuje, aby došlo k nahrazení nesouhlasného stanoviska s dokumentem OSN souhlasným. Kromě toho také vláda navrhla, aby do usnesení parlamentu byla doplněna věta o tom, že jde o mezinárodní smlouvu podle slovenské ústavy, která má přednost před zákony.
Nutno podotknout, že únorová schůze nebyla plánovaná. Nicméně předseda Národní rady ji svolal poté, co došlo ke schválení vládou tří právních norem. Uvádí se, že novelou zákona o přídavku na dítě by se měla jeho výška zdvojnásobit na částku 50 eur. Také důchodci by měli mít ke konci tohoto roku 13. důchod díky novele zákona o sociálním pojištění. Dostat by jej měli všichni důchodci a pohybovat by se měl na úrovni současné průměrné výšky důchodu, což je 460,40 eur (11,415 tisíc korun).
V neposlední řadě se měl na schůzi projednat i návrh na zrušení dálničních známek. Právě Danko představil záměr o zrušení známek pro fyzické osoby a právnické osoby s vozidlem do 3,5 tun.

Tři novely zákonů

Pokud jde o novelu zákona o přídavku na dítě, má se výška tohoto příspěvku plošně zdvojnásobit alespoň na částku 50 eur. Rodiče nezaopatřeného dítěte tak mají získat větší podporu ze strany státu a toto opatření jim má částečně ulehčit od finančních výdajů. Ministerstvo práce zvýšení této dávky odůvodňuje i nedostatečnou výší v současné době, ačkoli se každoročně valorizuje.
Novelou zákona o sociálním pojištění by zase důchodci měli ke konci tohoto roku získat 13. důchod. Nárok na něj mají mít všichni důchodci a jeho výše by měla být na úrovni současné průměrné výše důchodu, tedy 460,40 eur. Lidé v předčasném důchodu by přitom měli dostat 433,20 eur. Sirotčí důchody činí v průměru 137,70 eur, průměrný důchod vdov je 263,10 eur, vdovců 208,80 eur. V případě 100% zdravotního postižení handicapovaných představuje průměrný důchod 380 eur, přičemž do 70 % postižení je tato částka na úrovni 209,90 eur. Sociální důchod by měl dosáhnout úrovně 255 eur a invalidní důchod z mládí by měl být ve výši 280,5 eur. Oba návrhy v sociální oblasti pocházejí z dílny koaličního Směru-SD.

Onderka
Proč nenechá Danko ty kokoty z parlamentu vyvést policií? A proč je tam nechal přenocovat? To mají policii na ozdobu nebo na co? Pokud někdo znemožňuje práci ostatním tak proti němu musí být zakročeno i silou aby nepřekážel a následně má dostat patřičný trest.

Benetri
Oni chcú zabrániť zruinovaniu Slovenska? Tí zlodeji a korupčníci? Vraj slušní ľudia? Vari Slovensko zruinuje nejakých 800 miliónov, ktoré sa majú použiť na zvýšenie snáď najnižších rodinných prídavkov?! Ktoré majú ísť na zvýšenie dôchodkov?! Iste, oni tie halierové položky nepotrebujú, lenže pre 90% národa to bude pomoc. Skutočná, nie ich liberálne kecy. Ďalším dôvodom je konečné zamietnutie Istanbulského dohovoru. Veď ono je to zmluva práve pre nich, však je tam samý gej a lesba, všetko chorí ľudia, ktorí by sa mali liečiť. Na psychiatrii.

Slovenský poslanec Ľuboš Blaha

„Toto je slovenský liberalismus v praxi.“ Blaha reaguje na dnešní incident v parlamentu

© Foto : Facebook account of Ľuboš Blaha
Slovensko
Získat krátkou URL
71704
Sledujte nás na
Své dnešní dva příspěvky na sociální síti věnoval slovenský poslanec za Směr-SD Ľuboš Blaha zprávám, které se začaly šířit v médiiích. První zpráva se týkala Istanbulské úmluvy. Tou druhou zase bylo to, že Andrej Danko musel kvůli „vystoupení“ Miroslava Beblavého přerušit mimořádnou schůzi parlamentu.
Jeho první příspěvek se týkal Istanbulské úmluvy. Dnes totiž média informovala o tom, že slovenská vláda navrhla Národní radě Slovenské republiky, aby změnila usnesení k Istanbulské úmluvě, a aby nesouhlas s daným dokumentem nahradila souhlasem. Kromě toho také vláda navrhla, aby do usnesení parlamentu byla doplněna věta o tom, že jde o mezinárodní smlouvu podle slovenské ústavy, která má přednost před zákony.
Právě tohle označuje Blaha za „hoax“.
„Liberálními médii se šíří hoax, prý vláda změnila sůvj postoj k Istanbulské úmluvě,“ začal svůj příspěvek poslanec a vysvětlil, že se jedná o technickou otázku: „buď bude mít text, že NR SR nesouhlasí a hlasovat pro, nebo mít text, že NR SR souhlasí a hlasovat proti.“
Poznamenal, že pokud by se rozhodli jít první cestou, prezidentka Čaputová by se tvářila, že to nebude respektovat. Proto dle jeho slov se jde druhou cestou. „Návrh bude, že schvalujeme a my zahlasujeme proti,“ napsal.
Poslanec píše, že se jedná o čistě technickou věc, aby to bylo právně čisté. „Takto funguje liberální žurnalistika – hoaxy, lži, konspirace. A hlavně, že hoaxy všude okolo, ale do zrcadla se nepodívají. Jsme proti Istanbulské úmluvě, a pokud nezradí strany z opozice, tak to dnes v parlamentu do třetice odhlasujeme, ať se už excelence ze skládky nemůže vymlouvat,“ uvedl závěrem prvního příspěvku.

Přerušení schůze NR SR

Ve svém druhém dnešním postu na Facebooku se věnuje poslanec situaci, která dnes nastala v parlamentu. Předseda slovenského parlamentu Andrej Danko přerušil jednání Národní rady SR. Důvodem byli nezařazení poslanci kolem Miroslava Beblavého. Ti totiž přinesli na řečnický pult dort a nechtěli jej odnést ze sálu. Právě na tuto situaci zareagoval svým příspěvkem Blaha.
„Podívejte se na to, co dělají libeárlní extrémisté v parlamentu. Beblavý, Poliačik a další anarchokapitalisté z PS/Spolu až tak velmi nechtějí, aby senioři dostali 13. důchod, a abychom zařezali Istanbulskou úmluvu, že okupují řečnický pult v Národní radě a brání tomu, aby mohla proběhnout schůze,“ napsal.
Připomněl, že většina poslanců program schůze schválila. Dodal, že předseda NR SR Danko je několikrát vyzval, aby dodržovali jednací pořádek a vykázal je. Podle jeho slov však oni nerespektují nic a přirovnal je k „malým trucovitým dětem“.
„Jim se schůze nelíbí, tak budou většině poslanců (a tedy většině voličů) bránit, aby vykonávali svůj demokratický mandát,“ pokračuje poslanec.
Tuto situaci označil Blaha za „neuvěřitelný precedens do budoucnosti“. „Bude se líbit neoliberálům, když budou vládnout a budou chtít seniorům vzít důchody a my se tam postavíme a zabráníme jim v tom násilím jako oni teď?“ ptá se ve svém příspěvku.
Dále pokládá v postu otázky, zda má takto vypadat demokracie, tedy bez respektu k zákonům, bez úcty k jiným názorům a bez elementární slušnosti. Uvedl, že takhle se chovají extrémisté.
„Toto je slovenský liberalismus v praxi. Já nevím, zda jsou Beblavý a Poliačik zfetovaní, ale neragují na nic. Jen se řehtají jak blázni. Toto je opravdu skandál. Ještě jednou – takový bordel dělají proto, aby seniorům odepřeli důchody, a aby bránili Istanbulskou úmluvu, kterou chceme odmítnout. Šílené,“ uzavřel příspěvek Blaha.
 saxaca
ako sa hovori u vas v Cechach: " jdu blejt , velebnosti...."
Ironfan
Toho Blbtaveho Mivka, gorilie decko treba poriadne nakopať do riti...prave mi títo dementi pomohli, viem koho nevoliť...
Antonín Pitela
Tak nějak pracují poslanci za peníze daňových poplatníků ! A nejen na Slovensku.
František štefka
Beblavý je trotl a vedoucí skládky Čaputová Milka.
Piovarči
Sú to hovädá pre seba by odhlasovali akékoľvek zvýšenie platu, ale ak ide o dôchodcov, decké prídavky, odmietnutie Istambulského dohovoru či nedokončené dialnice pre plebs zadara, tak to nie, to je bohapustý populizmus. Takto to robia všivaví Plutokrati po celom svete.  Zbedačujú národy v mene "demokracie".  Vláda chce zvýšiť dôchodcom dôchodky tak nech ich zvýši, to je jedno kedy. Tieto svine by to nikdy neurobili preto tomu bránia a tvrdia že je to rujnovanie štátu. 
NEVOLME TAKÝCHTO ZMRDOV !!

Helda
Tak doufám, že Slováci se konečně probudí a budou volit výhradně tyto tři strany: Smer, LSNS a Vlast. "To" všechno ostatní je nebezpečný protinárodní odpad a musí s ním být naloženo úplně stejně., jako s jiným vysoce nebezpečným odpadem.
kraken 007
Jistě. Mohou hlasování znemožnit... Otázka jak. Pokud by si návštěvník parlamentu ustlal na galerii, letěl by jak namydlený blesk a ještě by ho tahali po soudech.. Zde si člověk musí položit otázku, jakými pofiderními akcemi toho dosáhnou. Ta šlechta si neustále myslí, že jsou rovnější, než ti v podhradí.Toto ovšem není proklamovaná demokracie, ale chlívek, bordel. Znáte politické heslo Se Sovětským svazem na věčné časy? :D. Věčné časy skončili roku 1989.. N. Andrejevová toto předpovídala o roky dříve v rozhovoru pro jugoslávskou agenturu Borba.. Ty emani si fakt myslí, že tu jsou také na věčné časy???? Leda enec.. udělají svinstva, zasmrdí a odejdou do lovišť. A normální člověk ten marast bude po nich akorát uklízet.
jaket
niekde som to čítal-oni čakajú len na to a hned začnú zo seba robiť ublížených chudákov,kedysi by sa s nimi nikto nesral,pod krk kop do riti a - VON chamradˇ tu nemáš čo oxidovať,dnes? vidíte ten obraz úbohostí,strach bráni niečo urobiť,obrovská väčšina je zatlačená do kúta týmy.....majú vlastne meno?-chorý ľudia a zakomplexovaný jedinci,môj názor
Hláva Fridrich 
Stádo liberálnej zmetkov a zdochlín v NR SR- pozvime na nich kafilériu, aby ich odpratali""!
Dusan OrolinTych sračov mala vyviesť policia a ztrepať po tych pridrbaný gebuliach.To je taktyka Trnavskeho zlodeja
Vaculovic Tomas OldrichPak se divíte že volí Kotlebu.  

Karel Pokorný
Keby predseda parlamentu Danko ich nechal vyviesť políciou,mohlo by to byť považované za násilie voči poslancom, podľa mňa by sa mal použiť známy postup dr. Chocholouška a nechať všetkých odviesť na psychologické vyšetrenie do nemocnice, ktorá je najviac vzdialená Bratislave.


Svět
Viceadmirál vojenského námořnictva USA Andrew „Woody“ Lewis varoval, že východní pobřeží Ameriky už není bezpečným útočištěm kvůli aktivitě ruských ponorek. Jak oznámil portál The Drive, učinil toto prohlášení na schůzce Vojensko-námořního ústavu USA a Střediska pro strategické a mezinárodní výzkumy.
Vysoce postavený důstojník si postěžoval na neustálý růst aktivity ponorek vojensko-námořních sil RF v Atlantickém oceáně. Přičemž jsou mezi nimi i dokonalejší a nehlučné ponorky, které mohou uniknout zachycovacím prostředkům.
Je příznačné, že Lewis je velitelem 2. flotily vojenského námořnictva USA, která byla obnovena v roce 2018 právě kvůli „aktivizaci ruských podvodních operací v Atlantiku“.
„Naše nová realita spočívá v tom, že když vyplouvají naši námořníci do moře, musí být ve střehu, jakmile opustí Norfolk. Naše lodě už nemohou počítat s tím, že budou v bezpečí v přístavu na východním pobřeží, nebo že přeplují bez překážek Atlantik, aby působily v jiné oblasti,“ řekl viceadmirál.
Zdůraznil, že počet ruských ponorek v Atlantiku se neustále zvyšuje. Jsou schopné delší plavby než dříve a mají smrtonosnější zbraně.
Andrew Lewis přitom neuvedl žádné konkrétní údaje o celkovém počtu ruských ponorek.
Autor článku také připomněl nejnebezpečnější ponorky ruského vojenského námořnictva. Jsou mezi nimi rozestavěné zdokonalené ponorky projektu 885M Jaseň-M s novým méně hlučným reaktorem a také ponorka speciálního určení – Bělgorod K-139, která má velké možnosti sbírání výzvědných údajů a může nést bezpilotní přístroj Poseidon.

Do 30 minut zničí svět

Dříve časopis National Interest vyjmenoval pět ponorek schopných zničit svět za 30 minut. Tři z těchto vojenských strojů jsou ruské, dvě ponorky jsou americké. Seznamu vévodí ruské raketonosné ponorky projektu 955 třídy Borej a americké ponorky třídy Ohio. Kromě toho jsou představeny koncepty budoucí americké ponorky třídy Columbia, která bude předána do výzbroje v roce 2031.
„Skutečně, tyto stroje a jejich bojové vybavení by mohly zničit civilizaci za kratší dobu, než je třeba k objednání pizzy, pokud by začala třetí světová válka,“ píše autor článku.
Eva HájkováNo oni Američané mají ponorky i ve středozemním moři,tak proč by né,ať raději ti rozsévači pademokracie mlčí !

Vlastimil MatoušAmeričania sú právom nervózni, pretože nemôžu použiť svoje lietadlové lode na svoje plány na Blízkom a Strednom Východe. Briti detto!!! Zavraždenie Solejmáního bolo obyčajnou anarchistickou akciou, ktorá iba priliala olej do ohňa PROTI Američanom. Ešte stále nechápem, prečo k tomu dal Trump príkaz, keď si tým obrátil verejnú mienku v Iraku proti sebe. Na čo potom bolo americké víťazstvo v Iraku v 90tych rokoch, keď teraz celý iracký ľud stojí proti Američanom? Americká aroganica jednoducho nepozná hraníc, hlavne že America the first.

To je jenom dobře ať to dělají stále

drobček
Hodnotím kladně.Již není možné komunikovat s Ruskem z pozice síly ale dialogem.Lodě USA v Černém moři a Baltu jsou stejně nebezpečné pro Rusko jako ruské ponorky u východního pobřeží USA.

jdixi
Stačí si poslechnout Trumpetův projev o stavu unie,aby se udělalo člověku zle od žaludku.Takové vidění světa je odporné,nic než usa.Hnus
 
makak sša
Keď kvičíte, tak je všetko v najlepšom poriadku, lebo takto Rusko eliminuje vašu celosvetovú expanziu, ktorá je naprieč celou zemeguľou a stále rastie.
masunta osvietený
Z voleje, bezděčně, mě napadlo, že to je za to, že pindosi chtějí sankcemi torpédovat dokonce samotnou RF, pokud svépomocí dostaví Severní proud, jak zamýšlí a jak i musí. O těch sankcích se píše .. Ještě bych se nedivil nějakému zkušebnímu odpálení balistického netvora soudného dne. Ony i ty ponorky jsou zbraněmi soudného dne. Obecně - dobře je, že toto RF s ponorkami dělá.
Onderka
Kup si vetsi pemprsky ty vyzrane anglosaske prase. Na Baltu a ve Stredozemnim mate ponorek plno tak tady vidis jaky to je.

Pomsta? V údajně sestřeleném americkém letadle měl být šéf CIA
O letadle, které v pondělí padlo na východě Afghánistánu, se dlouho nevědělo, komu patří. Havarovaným letadlem byl bombardér E-11A z amerických vzdušných sil. (Foto: Twitter)
Ruská a íránská zpravodajská média tvrdí, že šéf CIA Michael D'Andrea byl zabit při včerejší letecké tragédii.
Šéf CIA Michael D'Andrea podle íránské agentury patřil mezi důstojníky na palubě letadla, které včera spadlo na východě Afghánistánu. Tvrdí to íránská média a jiné zpravodajské portály.
Íránská tisková agentura prohlásila, že šéf CIA, který pomohl naplánovat atentát na Íránského nejvyššího velitele generálporučíka Gásema Soleimáního, byl včera v Afghánistánu zabit při letecké havárii.
Taliban tvrdí, že sestřelil letadlo CIA, které mělo loga amerických vzdušných sil, ale neposkytl o tom žádné důkazy. Americká armáda potvrdila, že vojenské letadlo E-11A, které se zřítilo v pondělí, patřilo jí.
Odmítla však tvrzení, že Taliban letadlo sestřelil. Podle vyjádření příslušníka amerického ministerstva obrany pád zapříčinila technická chyba. O počtu lidí na palubě ani počtu případných mrtvých armáda neinformovala.
Webová stránka Veterans Today citovala ruské zpravodajské zdroje, které tvrdí, že D'Andrea byl zabit a na palubě letadla byly také důležité dokumenty, které se nyní ocitnou v rukou nepřátel.
Zároveň tvrdí, že spadlé letadlo není standardní komunikační letadlo v USA, ale mobilní velitelské středisko D'Andrea.
Zdroj: middleeastmonitor.com


Svět
Česká novinářka a analytička Tereza Spencerová, v rámci pravidelného shrnutí aktuálních událostí ve světe, reagovala na portálu Prima na zprávu, že se na území ovládaném Tálibánem, v provincii Ghazní, zřítilo americké letadlo E-11A Bombardier. K útoku se přihlásilo radikální hnutí Tálibán.
Média o havárii letadla na východě Afghánistánu informovala v pondělí 27. ledna. Později se ukázalo, že odpovědnost za pád letadla na sebe vzalo hnutí Tálibán. Militanti tak tvrdí, že sestřelili americké vojenské letadlo. Jen několik hodin po havárii velení amerických sil v Afghánistánu oznámilo, že dané letadlo patřilo Američanům.
„Americký Bombardér E-11A dnes havaroval v afghánské provincii Ghazní,“ napsal na Twitteru plukovník Sonny Leggett.
Ten rovněž vyjádřil jisté pochybnosti, že by letadlo sestřelil Tálibán.
„Zatímco se příčina havárie vyšetřuje, neexistuje žádný náznak, že byla příčinou nehody nepřátelská palba. Další informace poskytneme, jakmile je získáme. Tvrzení Tálibánu, že havarovalo ještě další letadlo, nejsou pravdivá,“ zdůraznil.
Tereza Spencerová ve svém komentáři uvedla, že Spojené státy používají Bombardier E-11A k posilování radiových signálů a komunikace mezi jednotkami v terénu.
„Čili, stroje nad oblastmi bojů létaly takřka nonstop a stávaly se dokonalým terčem. Pokud jej opravdu Tálibán sestřelil, nyní v době, kdy ne a ne dotlačit USA k mírové dohodě a odchodu, znamená to, že mezitím získal rakety s větším doletem… Odkud asi tak?“ ptá se Spencerová
Na závěr komentáře ještě dodala, že USA loni na Afghánistán shodily nejvíce bomb v dějinách. V průměru vyšlo najevo, že zemi bombardovali dvacetkrát denně.

Mírová dohoda s USA

Dříve, s odkazem na agenturu Associated Press, bylo oznámeno, že členové radikálního hnutí Tálibán předali zvláštnímu zástupci USA pro Afghánistáu, Zalmaji Chalilzadovi, dokument, který navrhuje dočasné příměří v Afghánistánu po dobu sedmi až deseti dnů. Dne 17. ledna mluvčí hnutí Suhajl Šahín v Kataru potvrdil obnovení jednání mezi afghánským hnutím a americkou delegací vedenou Chalilzadem, aby podepsal příměří.
„Jednání pokračují... Pokud jde o podmínky dohod, není o čem diskutovat. Návrh dohody je připraven. Datum podpisu mírové dohody je jediný problém, který je třeba vyřešit. Nyní je to otázka několika dní. Doufáme, že dohodu můžeme podepsat nejpozději do konce tohoto měsíce,“ řekl Šahín.
Peter JarolimsonTož buď měl někdo z vousáčů doma zašitej starej Stinger z časů, kdy usáci byli ještě kámoši mudžahedínů (to už je ale dost dávno), nebo ajatoláhové dodali něco ze svýho novějšího arzenálu. Tipl bych si druhou možnost, bo pomsta je tak sladká, že Miku :D :D :D

Michal ŠlechtaAmíci konečně sklízejí to co před léty nejenom v Afghánistánu zaseli.
Už jim padají i vlastní "éroplány" :D

Randy
Podľa anglickej mutácie spravodajstva Al Arabíja bol na palube stroja aj Michael D’Andrea, nazývaný aj „Ajatoláh Mike“ vysoký dôstojník CIA, ktorý naplánoval a riadil zavraždenie generála Solejmáního. Ak je to pravda tak sa začína črtať pomsta Iráncov a amíkom nastávajú ťažké časy keď budú musieť prijať zodpovednosť. Talibanci bojom zabránili afganskej armáde v prístupe k troskám. Myslím si, že ich ešte nepreskúmal ten kto dal na zostrel rozkaz.
tučinek
kdo,ví kde k těm raketám hadrníci přišli kdo jim je prodal dnes oklikou se dá koupit všechno nač ukážeš

Svět

Vražda generála Sulejmáního. Eskalace napětí mezi Íránem a USA (123)
Počet amerických vojáků, kteří byli zraněni při íránském raketovém útoku na vojenské základny v Iráku, se zvýšil na 50 lidí, oznámil mluvčí Pentagonu Thomas Campbell. K útoku došlo 8. ledna v reakci na vraždu íránského generála Kásima Sulejmáního.
„U dalších 16 vojáků byl diagnostikován otřes mozku… Do dnešního dne otřes mozku utrpělo 50 amerických vojenských příslušníků,“ prohlásil důstojník.
Podle jeho slov z těch 50 zraněných bylo 31 lidí ošetřeno v Iráku, a ti začali znovu plnit své povinnosti. 18 lidí bylo evakuováno do Německa. Donald Trump dříve prohlásil, že v důsledku íránského útoku na základny nebyl nikdo zraněn, později uznal, že byly případy pohmoždění, tvrdil ale, že nejde o vážná zranění.
„Zatím je vše dobré. Máme nejsilnější a nejlépe vybavenou armádu na světě, zdaleka,“ reagoval bezprostředně po útoku Trump.
Pentagon po útoku postupně zvyšoval počet vojáků, kteří utrpěli zranění. Nejdříve se uvádělo 11 zraněných vojáků a později 34. Nyní je jich údajně 50.
USA 3. ledna v Bagdádu zlikvidovaly íránského generála Kásima Sulejmáního. Odvetou Írán raketami ostřeloval irácké základny, na kterých byli dislokováni američtí vojáci. Na pozadí očekávání možných amerických útoků sestřelili íránští vojáci téhož dne omylem ukrajinské dopravní letadlo, v katastrofě zahynulo 176 lidí.

Vyostření situace na Blízkém východě

Situace na Blízkém východě se vyostřila po útoku amerických vojsk na objekty šíitské skupiny Katáib Hizballáh v Sýrii a Iráku koncem prosince. Poté stoupenci tohoto hnutí zahájili útok na americkou diplomatickou misi v Bagdádu, poté v průběhu speciální operace Washingtonu zahynuli íránský generál Kásim Sulejmání a náměstek velitele irácké šíitské domobrany Abú Mahdí al-Muhandis.
V noci na 8. ledna Írán raketami zaútočil na americké základny v Iráku. V Teheránu prohlásili, že to byla pomsta za vraždu Sulejmáního.
Světové společenství vyzývá obě strany ke zdrženlivosti.

Raketový útok na americkou ambasádu

Tři rakety dopadly večer 26. ledna na území velvyslanectví USA v Bagdádu, jedna z nich zasáhla jídelnu diplomatické mise, oznámila televizní stanice Al-Arabíja s odvoláním na zdroj v iráckých bezpečnostních službách. Televizní stanice Alsumaria později oznámila, že při ostřelování raketami zelené zóny a velvyslanectví USA v Bagdádu bylo zraněno několik lidí.
Zelená zóna v Bagdádu, kde se nacházejí vládní úřady a velvyslanectví, bývá periodicky terčem raketových útoků. Podobné incidenty si zpravidla nevyžádají lidské oběti a nezpůsobují velké škody.

František PeniaškoPrašiví rambovia* domov!
Jaromír Dopita50raněných a všichni mají otřes mozku.Ti Iránci teda mají divné rakety,když způsobují jen otřes mozku.Nebo,že by amíci lhali?
Jarda Redut 
Za měsíc se dozvíme že 300 mrtvých a 50 blbých a hluchých Kubičárú. 
Michal ŠlechtaOtřes mozku způsobený otřesy starého Saddámova bunkru nahradí demence amerických okupantů, škoda zinku.
Míšo,já jen nechápu,jak někdo může utrpět otřes mozku,když žádný nemá.To je jak by oudek Okamura,který nám má políbit prdel dostal mozkovou mrtvici-to se naprosto vylučuje.A nejvíc se mi líbí ten Trumpetům kec,že mají nejlepší armádu na světě-ale ZDALEKA!A vsadím krk,že tam jsou i mrtvolky,néé jen zranění.Ti šmejdi lžou,až se jim od huby práší.Holt už nejsou vyjímeční,už jsou MERDE-A JÁ JIM TO PŘEJI.  
Američan a otřes mozku ? Jakého ? A nespletli si to doktoři se sračkou, která ty americké supermany po tom útoku postihla jednoho vedle druhého ? 
Július Stračár50 zranených a ostaný posratý až za ušami cítit to až do Košíc 

sasanka
Pokud USA mluví o 50 zraněných,tak jich bude mnohem víc a mrtvé raději ani neuvedli.Tak hlavně,jak řekl Trump,že mají nejlepší armádu na světě a nejlépe vybavenou a letadlo v Afgánistánu jim sundal Taliban a tam raději také neuvedli počet mrtvých.

makaša
Najlepšie je zakúsiť vlastnú medicínu, nech vedia ako sa cítia pri Americkom bombardovaní svadobní hostia, či bezbranné osoby v nemocniciach.
kapitán
sasanka, ty jsi si to asi špatně přečetl,protože ten novodobý Musssolinni řekl,že mají nejlepší armádu na světě-ZDALEKA!Hlavně ZVÝŠKY,to těm kriplům jde,ale jak je rovnocenný soupeř,tak jsou zesraní až za ušima.Však ty kurvy prolhané známe,no ni?
Karel Pokorný
V tejto súvislosti zaujímavá správa: V důsledku havárie nebo sestřelení amerického vojenského letounu v provincii Ghazni v Afghánistánu byl údajně zabit důstojník CIA Michael D'Andrea.Ten dohlížel na operace na Blízkém východě, včetně útoku na hlavu divize Kuds Islámské revoluční gardy Kásima Sulejmáního. Uvedla to agentura Mehr s odkazem na zdroje z ruské zpravodajské služby, napsal ruský deník Izvestija. Dostihol ho osud!
Kapitán
Karel Pokorný, Boží mlýny melou pomalu,ale jistě a na každú svinu sa voda vaří.A jestli je to pravda,tak at se v tém kotli pořádně smáží-hovado zákeřné.A nikému jsem nepřál nikdy nic zlého,ale dúfám,že tak skončí aj ten hajzl tlustý Pompeo.
Dedouch 11
Počítám, že americkým bombarďákům, budou muset přidat na žoldu, bo hygienické potřeby v takové situaci, něco stojí...
norova1
mozek byl otřesen. Našli otřesený mozek vedle hlav. Sasanka, a ještě jim Taliban sundal hlavu CIA. Skvělá armáda.

Následky ostřelování letecké základny Ajn al-Asad

Už je jich 64: Počet zraněných při íránském útoku na americké základny v Iráku se opět zvýšil

© AP Photo / Ali Abdul Hassan
Svět

Vražda generála Sulejmáního. Eskalace napětí mezi Íránem a USA (124)
Počet amerických vojáků, kteří byli zraněni při íránském ostřelování amerických základen v Iráku, se zvýšil na 64, oznámili v Pentagonu.
Podle informací vojenského rezortu mají vojáci otřes mozku. Od okamžiku vydání předchozí zprávy ve středu byla tato diagnóza stanovena dalším 14 vojákům. Pentagon po íránském útoku z 8. ledna postupně zvyšoval počet vojáků, kteří utrpěli zranění. Nejdříve se uvádělo 11 zraněných vojáků, později 34 a ve středu to mělo být 50 vojáků. Nyní je jich údajně 64.

NO8
Ti vojáci měli otřes mozku evidentně už před útokem. Stejně jako jejich nadřízení.
sasanka
NO8, Jejich nadřízení nemají mozek žádný,místo,aby odtamtud vypadli,tak chtějí do Iráku ještě přitáhnout Patrioty.Bílý dům a Pentagon chtějí válčit,ale umírají za ně vojáci.Já bych nahnala ty válkychtivé štváče do první linie,měli by svoji válku a my potom od nich klid.

Slovensko

Vyšetřování vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky (67)
Únik soukromého rozhovoru mezi šéfem slovenské sněmovny Andrejem Dankem a obžalovanou v případu vraždy novináře Kuciaka Alenou Zsuzsovou není žádná náhoda a je na to napojená americká vláda. S takovým tvrzením přišel dnes slovenský poslanec Ľuboš Blaha.
„To, co se stalo s únikem rozhovoru mezi Dankem a paní Zsuzsovou, to je útok na druhého nejvyššího ústavního činitele,” hlásí Blaha ve středečním video poselství.
Politik je přesvědčen, že útok pochází z americké mimovládní neziskové organizace OCCRP: „Kauza telefonátu Andreje Danka ukázala, že nás možná sledují všechny. A kompromitujícími údaji disponuje americká mimovládka OCCRP, napojená na americkou vládu.”
Blaha také uvádí, že k úniku rozhovoru došlo těsně před tamními parlamentními volbami. Ty se budou konat právě za měsíc 29. února.
„Zveřejnění telefonátu ukazuje, že oni nerespektují absolutně nic. Ani soukromí, ani právo,” říká Blaha o Velkém bratrovi.
Ten prý chce, aby se Andrej Kiska stal předsedou slovenské vlády, a udělá pro to cokoliv.
Slovenský poslanec v této souvislosti na závěr klade otázky: Jak je možné, že Američané takto zasahují do slovenské politiky? A co když odposlouchávají i vás? Co když mají kompromitující materiál na každého? Toto je ta svoboda a demokracie, za kterou se cinkalo v 89ém?

Americká mediální neziskovka OCCRP

OCCRP je zkratka od Organized Crime and Corruption Reporting Project (česky - projekt hlášení organizovaného zločinu a korupce). Nezisková mediální společnost byla založena v roce 2006 a má sídlo v USA.
Nyní organizace propojuje 45 neziskových vyšetřovacích středisek ve 34 zemích, desítky novinářů a několik významných regionálních zpravodajských organizací v Evropě, Africe, Asii, na Středním východě a v Latinské Americe.
K členům organizace patří slovenské Investigatívne centrum Jána Kuciaka. Organizace na své webové stránce v článku z 28. ledna informuje o rozhovoru mezi Dankem a Zsuzsovou a rovněž obviňuje předsedu NR SR ze lži.

Dankovo přiznání

Předseda slovenské Národní rady Andrej Danko ve středu 29. ledna na tiskovce přiznal, že od roku 2013 udržoval komunikaci s Alenou Zsuzsovou, která je obžalovaná v případu vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. V minulosti to ale popíral.
Politik na tiskovce zdůraznil, že šlo o nezávazný flirt a neřešili spolu pracovní záležitosti. Tvrdí také, že se nikdy nesetkali.
„Její identita mě nikdy nezajímala, protože jsem s ní neřešil nic podstatného,” prohlásil předseda Národní rady.
„Neměl jsem ani ponětí v rozhodné době, že tato pro mě virtuální žena se jmenuje Alena Zsuzsová, neznal jsem její cíl,” dodal. Vysvětlil, že v telefonu ji měl uloženou jako Baba z Nových Zámků.
Celá komunikace mezi Dankem a Zsuzsovou byla zveřejněná 28. ledna několika slovenskými zpravodajskými servery včetně  Sme, Denník N, Aktuality, Nový čas, .týždeň, TV Markíza, TV JOJ.

Antonín Pytela 
Tento článek by si měli přečíst všichni ti dementi včetně naší vlády, co tu až do omrzení šíří lži a dezinformace o jakémsi čínském nebezpečí s používání jejich telefonů. Tady vidíte odkud vítr fouká, americtí odporní zmetci špiclují po celém světě a potom vydírají kde koho a hlavně politiky. No a ti jim za to lezou ještě se sklopenýma ušima do řiti.
Jiri PolákNo , zase někdo objevil ameriku. Že velký bratr odposlouchává celý svět cvrlikají vrabci i na nádraží. To stejné se odehrává i na netu.
Tomáš Fuk...a pak, že Huawei... sami usáci mají strach, že nebudou moct přes ty jejich krámy odposlouchávat sami.
somi
No bratři Slováci, čeká vás těžký měsíc. Za třicet let nám do našich zemí nasadili tolik špíny, kriminality a bezmoci, že nevěřím, že se z toho vyhrabeme. Buďte rádi za p. Blahu, málo je tak odvážných lidí jako on. Hlavně se nenechte ovlivnit nějakými nálepkami a zvolte si koněčně někoho, kdo kope za SK. Podle mne jsou to jediné dvě strany- pana Harabína a pana Kotleby.
  
Karel Pokorný
V podstate Blaha má pravdu a podľa mňa aj dobrého tušáka - nepripomína vám táto situácia vyvolávaná tupými liberálmi a presstitútkami na Slovensku scenár a priebeh prípadu rakúskeho vicekancelára Stracheho a nasledovný pád rakúskej vlády? Ja by som upravil to známe porekadlo takto " Za všetkým hľadaj ... prsty americkej ambasády"
 V poslednej dobe sme svedkami objavením sa rôznych kompromitujúcich videí a dokumentov s neznámym alebo problematickým pôvodcom (napr."rakúsko - Strache, slovensko - Threema, Gorila, teraz tlf. nahrávky hovorov Danka a pod. ...) a preto v tejto súvislosti uvediem úryvok z článku Petra Vavrušku - "Národní telekomunikační síť a zlovolný blackout" ako jedno z možných vysvetlení: "Mimořádně závažné je odhalení WikiLeaks, že CIA dokáže provést kyber. útok, či ukrást informaci a zanechat stopu země či osoby, kterou z činu obvinila. Následně k tomu rozpoutat „bezpochybnou“ mediální kampaň, proti které není obrany. Na to se specializuje divize kybernetických operací CIA UMBRAGE, která provádí i tzv. mimicking, maskující průniky jejich hackerů za útoky jiných států. Známe-li její „schopnosti“, lze předpokládat, že umí zinscenovat téměř cokoliv, např. vložit podvržené dokumenty, či třeba dětskou pornografii do mobilů a počítačů kterékoli země, společnosti nebo významné osoby. To mj. znamená, že už nemůžete ani vědět, zda svědectví, předkládaná soudu proti nějak obviněnému či společnosti jsou reálná, nebo kýmsi podvržená. Znáte větší ohrožení demokracie ve světě? Navíc podle svědectví Udo Ulfkotta, dnes již nežijícího německého novináře, dlouhá léta spolupracujícího se CIA a autora knihy Koupení novináři, se podle pokynů tajných služeb, připravují účelové mediální kampaně, které jsou pak v redakční části zveřejňovány pod jmény „renomovaných“ novinářů." Nepripadá Vám to ako rukopis vyššie uvedených prípadov?
 NO8
Ještě někdo pochybuje co je Čaputová, Kiska a další za vlastizrádné proamerické svi.ně, které se neštítí vůbec ničeho? Jde jim jen o to zmocnit se Slovenska. Snad nejsou SDlováci tak přihlouplí, aby jim na to skočili. Raději Danko s deseti telefonáty, než vlastizrádné svi.ně!

sasanka
USA potřebují,aby vyhrál Kiska,aby mohli na Slovensku postavit svoji základnu a přivézt tam rakety,takže bude zase Soros se svými penězi ovlivnovat volby.USA špiclují politiky,aby je mohli následně vydírat a nejvíce ty proruské a když na ně nic nenajdou,tak si důkaz vyrobí.Někde jsem četla,že v každém USA autě, vrtulníku i letadle,mají nainstalované zařízení na odposlech,hlavně v těch vojenských.Takže,když nám prodají USA předražené vrtulníky,tak jsou i s odposlechem.Neziskovky se musí zrušit,u nás i na Slovensku a nechat jen ty,co pomáhají lidem,tím nemyslím migrantům.
Daniel Horov
... hmmm, dobre, dobre, veľmi dobre to majú vymyslené... pred voľbami odpočuvajú Kiskových oponentov a firma ESET vyfinancuje voľby, aby užerník sa stal predsedom vlády a predsedom parlamentu ich človek liberál. Tak v trojke sa to lepšie šľape v prospech národných elít USA demokratov Clinton a spol. Zbohom moje milované Slovensko.
nevidzan.v
Karel Pokorný, s tou ambasádou za železným plotom máš asi 100% pravdu. Kde je komunikácia napr. Lipšica a ostatných proamerických papalášov? Alebo: ak má niekto čo len SMS-ku s Kočnerom, musí skončiť, ale taký Sulík, čo s Kočnerom prejednával doslova štátne záležitosti, ten je pre sorošjugend úplne v pohode. Útočia iba na vládne strany, kedže "míľnik" s Kuciakom nepriniesol prevzatie moci na Slovensku. A emerikáni tu potrebujú poslušnú vládu na odsúhlasenie vojenských základní na Slovensku.

max a greténi
comment image
Žide, EU je sionistickým projektem a jedná se o likvidaci národních států! To se bude týkat všech, tedy i Německa. A co se týče Trumpa, to je pouhá loutka, jako všichni ostatní. Udělá jenom to, co mu bude dovoleno.


NAJSKORUMPOVANEJŠÍ ŠTÁT SVETA Americkí armádni dodavatelia  kradnú miliardy z USA vojenského rozpočtu

Jak se krade v Americe: byla objevena „černá díra korupce“

© AFP 2019 / Saul Loeb
Názory
Zatímco se zaoceánská média věnují diskusím o impeachmentu Donalda Trumpa, do pozadí informační agendy byly odsunuty dva obrovské korupční skandály.
Jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších argumentů proti nezávislé zahraniční a domácí politice RF, jakož i proti jakýmkoliv investicím do ruského obranného průmyslu, je vyjádřen frází: „Spojené státy mají každopádně více peněz a rozpočet Pentagonu je několikrát vyšší než příjem celého ruského federálního rozpočtu, a to znamená, že nemá smysl, aby se Rusko pokoušelo se bránit: je třeba kapitulovat a prosit Washington, aby mu vše odpustil.“ Tento argument je opsán z amerických analytických materiálů, které na základě podobných výpočtů a srovnání docházejí k (dost naivnímu) závěru, že v případě konfliktu mohou Spojené státy úspěšně bojovat proti celému světu samy.
Bez ohledu na skutečnost, že v době jaderného zastrašování, hybridních válek a asymetrických měřítek vlivu na nepřítele je poněkud naivní porovnávat vojenské potenciály podle rozpočtu, stojí za to se blíže podívat právě na ten legendární rozpočet americké armády. Naštěstí to už za nás udělali američtí státní auditoři, kteří provedli komplexní audit financí ministerstva obrany.
Zaoceánská média byla šokována výsledkem: „Účetní černá díra Pentagonu ve výši 35 bilionů dolarů. Ačkoliv by to nemělo být překvapením pro strukturu, která, jak víte, nikdy nemohla projít auditem bez problémů, Pentagon byl přesto schopen šokovat v tomto týdnu některé pozorovatele zveřejněním nových finančních ukazatelů. Podle Anthonyho Carpaccia z (agentury – pozn. red.) Bloomberg ministerstvo obrany v roce 2019 přispělo částkou 35 bilionů dolarů do ,účetních úprav‘, což značně převyšuje 30,7 bilionu dolarů podobných úprav zaznamenaných v roce 2018,“ uvádí portál Yahoo Finance.
Samozřejmě, že ne všechny tyto peníze byly odcizeny nebo zapojeny do korupčních schémat, protože v žádném případě není možné zahrnout do korupčních schémat částky, které jsou větší než celý americký HDP a dokonce i vojenský rozpočet. Jak správně uvádějí zaoceánští ekonomičtí novináři, všechny tyto „účetní změny“ jsou prostě zaměřeny na to, aby nikdo nemohl zjistit, jaká je finanční situace ministerstva obrany: mnohačetná připisování, dvojí a dokonce trojí účtování stejných peněz vzhledem k jejich pohybu napříč různými účty a další finanční triky v zásadě znemožňují hodnocení účinnosti utrácení peněz. Podobný výsledek byl po auditu v roce 2018, kdy celková částka účetních úprav činila přibližně 30 bilionů dolarů. V roce 2019 Pentagon hrdě uvedl, že se vypořádal až s 23 procenty námitek z auditu v roce 2018 a považuje to za velký úspěch. Byly také provedeny pokusy posoudit finanční situaci „ne shora, ale zdola“ (to znamená provést audit konkrétních výdajů) - a rovněž s neradostnými výsledky. Americký on-line časopis Salon cituje zprávy zvláštního inspektora pro rekonstrukci Afghánistánu: „Na výstavbu jedné čerpací stanice v afghánské stepi bylo vynaloženo deset až 43 milionů dolarů, <...> 150 milionů dolarů šlo na luxusní soukromé vily pro Američany, kteří měli přispět k posílení afghánské ekonomiky , <...> desítky milionů byly zbytečně vydány na neúspěšné programy na zlepšení afghánského průmyslu, zaměřené na těžbu většího množství nerostných surovin, ropy a zemního plynu v zemi.“
Přeložme to z oficiálního jazyka do hovorového: vojenští dodavatelé, a to jsou soukromé společnosti s úzkými vazbami na americkou politickou elitu, jednoduše zcizovali peníze z vojenského rozpočtu. Zveřejnění auditu Pentagonu nebo auditu konkrétních vojenských programů by se mělo stát monstrózním mediálním skandálem, ale pokaždé si mediální komunita a veřejné mínění najdou k diskuzi jiné přitažlivé téma a ti, kteří si dělají starosti o rozměr vojenského rozpočtu USA, by si měli uvědomit, že velmi podstatná část dolarů investovaných do Pentagonu nepůjde na tanky a rakety, ale na účty amerických vojenských dodavatelů a lobbistů.
Druhý čerstvý korupční skandál, přesněji řečeno skandální kniha známého průzkumníka washingtonské korupce Petera Schweitzera pod názvem Profily korupce, v níž se například objevuje následující epizoda z byznysu rodinného klanu bývalého amerického viceprezidenta Bidena, se týká  praxe využívání vojenských a „diplomatických“ rozpočtů k obohacení politiků.
„James Biden (bratr Joe Bidena – pozn. red.) začal pracovat pro (stavební společnost – pozn. red.) HillStone právě ve chvíli, kdy společnost zahájila jednání o významné smlouvě ve válkou zničeném Iráku. O šest měsíců později společnost vyhlásila kontrakt na výstavbu 100 tisíc domů. Jednalo se o část dohody ve výši 35 miliard dolarů, kterou získala jihokorejská společnost TRAC Development, (od níž – pozn. red.) HillStone také obdržela kontrakt s federální vládou USA na 22 milionů dolarů na správu stavebního projektu pro ministerstvo zahraničí.“
Jihokorejští dodavatelé a jejich američtí lobbističtí partneři z HillStone zmařili projekt, což přiznali sami majitelé společnosti, ale na druhé straně se nestyděli říci, že dodavatelská smlouva (a související peníze) byla získána právě díky politickým vazbám.
David Richter, syn zakladatele společnosti, se nestyděl vysvětlit úspěch HillStone v získávání státních kontraktů. Podle slov jednoho z přítomných na jeho neveřejném setkání s investory to skutečně pomáhá mít „bratra - viceprezidenta jako partnera“.
Schweitzerova kniha podrobně popisuje mnohamiliardové smlouvy a obchodní projekty pěti rodinných příslušníků viceprezidenta Bidena, přičemž podivnou shodou okolností jejich schopnost úspěšně podnikat zmizela současně se změnou washingtonské administrativy v roce 2016. Mimochodem, soudě podle již zmíněných auditů vojenského rozpočtu však změna moci neznamená změnu finančních systémů pochybné povahy.
Schweitzerova kniha upozorňuje na jeden důležitý aspekt, který trhá na kousky mýtus o extrémním vlastenectví amerických politiků. Zatímco v epizodě, kdy syn Joe Bidena, který neměl žádné specializované znalosti, získal funkci a peníze od ukrajinské plynárenské společnosti Burisma, můžete správně vidět prostě tradiční pro USA okrádání vlastní kolonie, nelze to říci o jiných epizodách. V některých případech rodiny nejvyšších amerických politiků nedostávaly peníze od kolonií, ale od geopolitických odpůrců Washingtonu.
Což je příklad investičního fondu Rosemont Seneca, který společně otevřely děti Joe Bidena a Johna Kerryho.
„Méně než rok po otevření dveří Rosemont Seneca byli Hunter Biden a Devon Archer v Číně a získali přístup k nejvyšším úrovním. <...> Společnost Rosemont Seneca Partners se dohodla s čínskými úředníky o exkluzivní smlouvě, která byla podepsána asi deset dní poté, co Hunter společně se svým otcem navštívil Čínu. Nejmocnější finanční instituce v Číně, státní banka Bank of China vytvořila společný podnik s Rosemont Seneca. <...> Zkrátka, čínská vláda doslova financovala byznys, který společně vlastnila se syny dvou nejvlivnějších amerických úředníků,“ napsal Peter Schweitzer v The New York Post s odkazy na oficiální dokumenty a informační zprávy čínských a amerických médií.
Novinář tvrdí, že tento společný projekt později pomohl importovat ze Spojených států do Číny technologie dvojího použití. Teoreticky to všechno opět mělo pohřbít politickou kariéru několika vlivných klanů americké politiky, ale to se nestalo. Jak je možné, že nehledě na vyšetřování korupce, které vyvolává rozruch, a skandální bestsellery, které odhalují stínové finanční systémy, jsou USA ve všech světových hodnoceních vnímání korupce na vysokých, „čistých“ místech? Za prvé, organizace, které takové žebříčky vytvářejí, jsou často (nepřímo) financovány buď ze stejných státních zdrojů, nebo právě těmi beneficiáři stínových schémat. A proto mají očividné důvody nekazit image oficiálního Washingtonu.
Za druhé a to nejdůležitější: prostě neexistuje nikdo, kdo by chtěl demontovat stávající korupční systém, a celý konflikt je jen kolem toho, kdo konkrétně bude jeho beneficiářem v příštím volebním cyklu - republikáni nebo demokraté. V této souvislosti všichni ti, kteří upřímně věří v opravdovou snahu Washingtonu bojovat proti korupci v jiných zemích, vypadají dost naivně, zejména pokud spočítáme ty příjmy, které američtí politici získali z ruin irácké, afghánské nebo ukrajinské ekonomiky.

Zdeněk ŠkorňákJednoduchý příklad z čeho žijí a bohatnou největší světoví vrazi, agresoři, teroristé, vyděrači, rusofobové, sankcionisté a to i na úkor svých poskoků otroků EU a jejich Nadnárodní Americké Teroristické Organizace NATO!!!
Nikolaj LédlKorupce nikdy neopustí svou líheň - zvlášť když se jí tam tak dobře daří a když "otroci korupce" její sémě utěšeně rozsévají po celém světě.
PS
A v tomto případě - jak i sám článek napovídá - platí dvojnásob, že s jídlem roste chuť, a na obzoru se rýsuje neodvratný konec, kdy parazit(korupce) umoří svého hostitele(stát).

PS
A nakonec pár slov pro ty, kteří - i přes to všechno - stále ještě naivně věří báchorkám o neexistující korupci v USA a jejich upřímnému celosvětovému boji proti ní :
Že by tak "bohatě prostřený stůl a tiskárna peněz"(USA), kde se to jen hemží všelijakými spekulanty a nenažranci, zůstal netknutý? - ať si tomu věří kdo chce!

Róbert RoderDobrá správa pre svet... lebo keby tie miliardy išli vylučne na zbrane, bola by uz US armada rozlezena po celom svete....
Václav VencAle ona přece rozlezlá již je! 800 základem je nedostatečný počet?
Kamil FalatovicVáclav Venc .. 800 je uctihodne cislo,no na druhej strane su to obrovske financne a logisticke naklady,v pripade rozsiahleho konfliktu to moze byt fatalne.Okrem toho o ake zakladne sa jedna?..vacsinu z nich obsluhuje par stovak ludi.
Monika IkemaCopak čekáte od nenažrané USA společnosti vydírání okupace vykrádání nerostných zdrojů vraždění atd 
Lubomír ZemánekMuj deda vzdycky rikal ze vsecko zlo jde z Ameriky ! To uz bylo pred 60 rokama ! Dnes to pleti dvojnasob !
Michal ŠlechtaBude muset přiletět další "unesené letadlo" a pobořit v Pentagonu další křídlo. 11.09.2001 shořel archiv ...
Marek ŠčibránySpiny teroristicke a nacisticky stat v state .banderovci a vrahovia a spiny hrubeho zrna su USA nacisti.plut na nich je malo a im sa nehnusi hadam nic na svete .nicia plienia a v mene oslobodenia ale nie pre dobro ale pre ich prosperitu a dufam ze raz tomu bude koniec a budu za to sudeny tie spiny.
Karol MaximTu je pekný príklad ako sa v USA bačuje a preto v celom svete rozvracajú štátne zriadenia,aby mohli všade kradnúť nerastné bohatsvo.A toto je náš ukazovateľ USA ako sa má vyvážať ta správna západná demokracia do celého sveta a poniektorí naši vrcholoví politici im lezú do tej americkej riti vlastizradca Lajčák,Čaptavá a iní.a mi ešte od nich kupujeme predraženú vojenskú zastaralú techniku.Hanbím sa za našu krajinu,že sme v spolku vražedného zoskupenia NATO na čele s USA.      
Václav VencStále se potvrzuje, že dnešní kapitalismus (imperialismus po komunisticky) je obchodem se lží a chudobou. Kde je lež, tam je korupce, kde je korupce, tam životní úroveň obyvatel upadá, včetně morálky. V USA tento systém pilovali víc, jak sto let.
RadekGzyl RadekGzyl RadekGzylKdyby Spojene státy zažili takovou historii jako Rusko, už by dávno neexistovaly.

Tibor PrtrKaždý by si mal zapamätať nasledovné! V roku 1989 sa skončila vo východnej Európe demokracia. Od 18.11.1989 nastúpila fašistická, nacisticka západná diktatúra.
USA nikdy nebudú mať také zbrane aké majú Rusko! Vysvetlenie prečo USA nikdy nebudú mať zbrane takej kvality ako Rusko píšu práve v tomto článku.
Dlhé roky každý deň som čítal v médiách, že Rusko už zajtra, o týždeň, o mesiac, o rok ale najneskoršie do 2 rokoch zbankrotuje. Za tie roky Rusko natoľko zosilnelo ekonomicky vojensky, že nemá súpera!

Kamil FalatovicLen dufat ze ich ta rakovina korupcie porazi,to je aj dovod tazkopadnosti vo vyvoji modernych zbrani,ked vacsina penazi skonci na sukromnych uctoch americkej smotanky.avatar
USA jsou prohnilé, jakmile začnou někde zavádět demokracii či bojovat proti korupci, je třeba bystřit, na čem se zase chtějí napakovat.avatar
dobrá zpráva, místo zbraní rozkradený rozpočet, není divu, že je odevšad ženou. vypadnout z NATO a přestat je dotovat

to je veřejné tajemství že USA se nechávají vydržovat a podvádějí kradou vykořisťují jen kde můžou začalo to tím jak okradli domorodé obyvatelstvo o půdu ,identitu a důstojnost a pokračují v tom stále pod rouškou demokracie ale takovém která jim vyhovujeme ničí vše co nemůžou dostat když si dupnou
 

Radek
zvědavá matka
comment image
Samozřejmě, že tento americký šábesgój a profesionální klimatický šejdíř se nemá špatně, zvláště když ho nosatí nechají nahrabat několik milionů dolarů za propagaci jejich Agendy 2030.
Al Gore je připraven si zase nahrabat nějáké ty milióny ze zprávy Institutu světových zdrojů o nutnosti omezit konzumaci masa, když se shodou okolností těsně před touto kampaní stal výrobcem umělých masových náhražek a čirou náhodou totiž do tohoto průmyslu mohutně zainvestoval. 😏
Globalistická hlásná trouba CNN nedávno referovala o tom, co se ve své zprávě “vybádal neziskový globální výzkumný Institut světových zdrojů (WRI). Jeho 568 stránková zpráva zvaná” Vytvoření trvale udržitelné potravinové budoucnosti” doporučuje, kromě jiných děsivých kroků, aby se jedlo méně hovězího kvůli záchraně planety.
Shodou náhod 😏 má Gore ve WRI svého člověka a zrovinka je to spolupředseda. Je to člověk z velice zajímavým jménem David Blood, jako bývalý manažer aktiv u Goldman Sachs má velice vhodnou kvalifikaci.
Dalším povedeným kamarádem je Kleiner Perkins, který shodou náhod je největším investorem do Beyond Meat. BM je v LA sídlící výrobce továrně zhotovených náhražek za maso, který v roce 2009 založil Ethan Brown. Pamatujete ještě na Tricatela, z filmu Křidýlko nebo stehýnko? https://youtu.be/63AkqzNADZYcomment image
No nekupte to za tu cenu! (880 Kč za 1 kg) Veggie 🐑 hýkají nadšením.
Zdroj: http://www.notrickszone.com
Mimo polehávání na ekologických pláži, tento starý sedmilhář si pořídil několik nemovitostí v Nashvillu a v Kalifornii a mladou milenku, kde spolu mohou přemítat o záchraně planety. comment image

Erdogan prohlásil, že Krym je součástí Ukrajiny a následně Turecká armáda zaútočila v Sýrii na vojska věrná Bašáru Asadovi

Jana Kunšteková
5. 2. 2020

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan hraje vysokou hru. V pondělí při návštěvě Ukrajiny odsoudil anexi Krymu. Ukrajinský prezident Zelenský dokonce doufá, že Erdogan pomůže osvobodit krymské Tatry, údajně vězněné na Krymu kvůli podezření ze spolupráce s islamistickými skupinami. To vše v době, kdy se zostřuje boj o provincii Idlíb. Poprvé během války došlo k přímému střetu Turecké a Syrské arabské armády.


Syrská arabská armáda postoupila do území, ovládaných "rebely" v syrské provincii Idlib. Na místě došlo ke střetu s tureckou armádou, která oblast okuouje. Ve stejný čas Erdogan při návštěvě Ukrajiny vyzval Rusko, aby splnilo své závazky v této provincii. Syřané jsou totiž tak drzí, že postupují do nitra Idlíbu, který ale přece patří Turecku, stejně jako Afrín, stejně jako Jarablus. Stejně jako území mezi nedávno kurdskými městy na severu Sýrie - Tel Abyad a Ras al Ain, tedy Sere Kaniyé a Giré Spí, kde Turecko buduje "bezpečnou zónu" pro syrské uprchlíky a odkud vyhnalo 300 tisíc lidí. A najednou si syrská armáda dovolí dobývat zpět území obsazené prostureckými džihádistickými frakcemi! Co za dohodu to mohlo být - konkrétně dohoda ze Soči - že vylučuje obsazení vlastního území a naopak dovoluje postup turecké armády na území cizí? Ono to ovšem bylo spojeno se slibem, že Turecko území od svých džihádistických spojenců vyčistí samo.

Při útoku syrské armády v pondělí ráno zahynulo několik tureckých vojáků. V odvetu vpadla kolona turecké armády do Idlíbu a zabila, jak se chvástá, až 76 syrských vojáků. Damašek nic nepotvrdil. Bylo to první přímé střetnutí syrské a turecké armády, které může mít dalekosáhlé následky, jak se obává André Ballin v článku pro Handelsblatt ze 4. února.

Vede to samozřejmě k napětí mezi Ruskem a Tureckem, jak dokládají i Erdoganova slova ze zmíněné návštěvy Ukrajiny, citovaná ve Handelssblattem

I ze smrti vojáků obviňuje Erdogan Rusko: „Byli jsme trpěliví. Kvůli útokům syrského režimu, před kterými Rusko zavírá oči, uteklo na naše hranice více než milion lidí. Turecko se nesmíří se smrtí svých vojáků." Turci v pondělí zahájili protiútoky proti syrské armádě a Erdogan varoval Rusko, „aby se nestavělo do cesty“.

V úterý 5. února pak v tureckém parlamentu vyhlásil Assadovi ultimátum: „Útoky na naše vojáky v Idlíbu jsou novou érou v Sýrii. Jedná se o úmyslné útoky. Teď po těchto útocích to nebude stejné jako předtím! Řekl jsem Putinovi, že buď Assadův režim vrátí k limitu dohody ze Soči, nebo je sami donutíme, aby to udělali!

Důrazně žádáme syrskou armádu, aby opustila oblasti v okolí tureckých sledovacích stanovišť v Sýrii. Má na to čas do konce února. Pokud ne, udělíme vám lekci a uděláme to sami!

Naše vzdušné a pozemní síly se budou volně pohybovat ve všech oblastech našich operací a v Idlibu a budou provádět vojenské operace podle potřeby! “, řekl Erdogan turecké vládní tiskové agentuře Anadolu Ajansi.

Blízká budoucnost nám ukáže, jak daleko Erdogan zajde. Autor článku v Handelsblattu se obává, že by mohlo dojít k přímé konfrontaci člena NATO s Ruskem, jako se to stalo už v roce 2015 při setřelení ruského bojového letounu nad Sýrií. Situace ale není stejná a doba, která uplynula, ukazuje, že Erdogan sice ukazuje svaly, ale k přímé konfrontaci se státem, který mu dodává raketové systémy, se neodhodlá. Navíc v době, kdy se jeho spojenci v NATO sotva odváží postavit se mu otevřene po bok poté, co na podzim"mírově" napadl kurdskou oblast Rojava v severní Sýrii a provádí tam rozsáhlé etnické čistky. V ničem mu nebránili, naopak, vyjadřovali nejrůznější pochopení pro bezpečnostní zájmy Turecka, ale o přímé vojenské podpoře si Erdogan může nechat jen zdát. Je samozřejmé, že druhá nejsilnější armáda v NATO by i sama o sobě na porážku syrské armády stačila, s velkou pravděpodobností, ale to by byl příliš nevratný krok. I s ohledem na situaci v Libyi a napětí kolem nalezišť zemního plynu kolem Kypru a v Egejském moři, kam vyslal Erdogan vrtné a válečné lodě, se zdá, že cílů je příliš mnoho najednou. Příliš mnoho i na jeho preemptivní doktrínu, podle které mají být "všechny případné hrozby pro Turecko všemi prostředky zničeny dříve, než jej zasáhnou." Rusko by asi bylo příliš velké sousto. "Turecko se zasazuje o územní celistvost Ukrajiny a je znepokojeno situací krymských Tatarů, uvedl turecký prezident. Ankara a Kyjev by na těchto bodech měli spolupracovat, slíbil Erdogan."

Křivák je křivák vždycky. A nejen Turek. O nějakém kamarádství nemůže být řeči. Jde o to včas jej využít a včas ho vykázat do patřičných mezí. myslíte si, že nás vidí Němci, Britové nebo Francouzi nějak jinak? O Američanech ani nemluvě!
20;27
Návrat idiota!:-)
Turek byl vždy křivák. Putin se nechal ojebat. Rusové nezapomínají.
Putin se nedá jen tak oj.bat! Určitě s tímto počítal. Musel. Idlíb je součástí Sýrie on Asadovi (Trumpovi) veřejně slíbil zajistit suverenitu nad celou zemí. V rukávu je jistě řada trumfů. A odstupňovaných. Vzpomeňte na sestřelený bombardér. Jak se Erdogan kasal! Stavěl se jako zmrzlá košile, jak to Rusům vytmaví, jak s nimi zatočí, kdyby se o něco pokusili... Do měsíce kvílel v médiích a prosil alespoň o telefonát! A pak přiletěl do Moskvy a pěkně s čepicí v ruce jednal o nápravě... I oslavovaného hrdinu, co zavraždil letce nechal pověsit. Tak jen klídek.
21:13...Putin a Erdogan si oči nevydloubou...
Erďa zřejmě jen předvádí nějaké tanečky pro domácí publikum.
Oba jsou lišáci a ani jeden nemá zájem zbytečně válčit.
Turci i Rusové mají hluboko do kapsy a tak prioritou je pro ně klid a nakrmit obyvatelstvo.
Z válčení nekyne profit ani pro jednoho z nich.
Helanov

0:08, zase vedle. Erdogan se nikdy nevzdal plánů na ovládnutí Sýrie pomocí Muslimského bratrstva a prostředkem po atentátu a ruské intervenci mu měl být Idlíb, který v podstatě má pod svou kontrolou. Jenže on nebyl schopný/ochotný dodržovat dohody o příměří. Nevyčkal, až se vše sklidní a začne fáze výstavby, a následně se znovu díky základně v Idlíbu rozpoutá "revolta". Ne, jeho žoldáci prostě musí ostřelovat Aleppo, musí neustále útočit a tím dávat najevo, jak to v Sýrii bude pokračovat. Takže teď je zadání pro SAA: vzít pod svou kontrolou dálnice M4 a M5 z Aleppa do Latakie a Damašku, a očistit okolí Aleppa, aby tam mohla vzniknout bezpečná zóna. Saraqib je klíčový bod. Jen je třeba doufat, že to tam někdo neposere, buď SAA nebo Turci, kteří tam mají několik check pointů.
Uvidíme. Možná se taky potvrdí že Helanov bude blíže pravdy.
Pan Erdogan by měl vzít navědomí, že když si Američani někoho vezmou na mušku, zpravidla nepovolí, dokud ho nedostanou. Zatím jim v tom v jeho případě bránili a už jednou zabránili Rusové. Co kdyby jednou přivřeli oči? 
Ne, pokud jim začne žrát z ruky, pak má šanci. Taky ještě nezaplatil za S400, to je jeho mocná zbraň. A dobře ví, že Rusáci nutně potřebují TS. Je otázkou, nakolik bude Erdogan ochotný ohrozit vlastní zemi, tak jako to udělali ukrajinští oligarchové, aby získal osobní prospěch. Něco jiného je devastovat Sýrii a mít z toho prachy a něco jiného je Turecko, které se usiluje o líderství v regionu.
Na Novinkách právě hlásili, že Syřané vstoupili do dalšího strategického města. Pro normální lidi - osvobodila další město od islamistů. Vetešník z předměstí Londýna (SOHR) hlásí, že se "bojovníci radikálních skupin" stáhli na nové pozice ještě před příjezdem syrské armády (nějak mi to připomíná Völkischer Beobachter z let 1942 a dále). Jo a ukazuje, jak Syřani prchají přes režimem Asada. Asi mají proč. Nasáčkovali se tam hrdlořezové z celé Sýrie i se svými famíliemi. Takže Erdogan má smůlu. Podle toho so hlásí SOHR jde o úprk. A nikoliv o nějaké ústupové boje.

To je Saraqib, klíčová křižovatka se čtyřmi tureckými pozorovacími punkty. Teráči už včera utekli, jelikož je Syřani odřízli od zásobovacích tras.
Syrská armáda postupuje
https://twitter.com/petolucem

Co to, co to. Slované se poturčíli, nebo naopak ? Nebo sulejmanům se zachtělo Krymu ? Nakonec je přece známá Bachčisarajská fontána. Jak ten blázinec asi skončí ?
Jiří Vyvadil6. února 2020 6:39
Hlavně nehysterčit. O Erdoganovi je známo, že rád dává výhružky. Ale kdysi stačilo, že mu Putin nebral půl roku telefón a zatáhl ocas jako spráskaný pes. Už teď to byl on kdo první Putinovi zatelefonoval a náhle pronesl, že k vůli Sýrii nepřijde o parnerství s Ruskem. To, že se chvíli naivní Zelenski vedle něho natřásal, že mu Erdogan pomůže je spíše směšné. Autorka správně postřehla, že Erdogan je v podstatě k Putinovi zaklíněný. Putin na rozdíl od něho v jakékoliv oblasti má více partnerů a spojenců než on. A nic neenasvědčuje tomu, že by syrská armáda přestala Idlíb od džihádistů čistit. Takže v poho. 
Souhlasím. Erdoganovo tanečky mu mají vylepšit vyjednávací pozici s Rusy. Ale v žádnou velkou válku nevěřím.
I když by se ve světě i u nás našlo spousta blbců, kteří by z ní měli radost.
Přesně tak, Turek je nahraditelný a čím dál víc to začíná být aktuální a to jeho těžce odhadnutelné jednání a otočky jsou jeden z atributů islámské víry a to jen potvrzuje, že čím hlouběji věřící mohamedán, tím větší svině, která nikdy nedrží slovo a to ani mezi svými...a to samé platí i o jejich protiváze, vyšlé z jednoho hnízda a to sionistech !!!

Co se týče Erdogana, Pjakin říká když chcete přeplavat řeku musíte si na záda naložit tolik, aby vás to nestáhlo ke dnu. Aktivity Erdogana komentuje asi takto, nechte jej dělat co chce, spolehlivě se tím sám zničí. Nemyslím si že by jej Putin podcenil a řídí se pravidlem že lepší je mít soupeře na očích, než za zády. Hej hou, rudý dědeček

Dobrej priklad je zde Kretenicka , ktera od protestu proti zamorovani pocasi, skoncila s obvyklou intenzivni zadosti postavit kazdeho ke zdi..
Zrejme velmi shodne nazory se zboznym pranim Diktatorske elity.
To jiste rozhodlo o udeleni Medajle nejvyssi mirumilovnosti..
Jeden rozdil muzeme pozorovat ,ze kdyz se kaci les litaji trisky , dnes kaci svet a do hrobu litaji zivi lide , jako mrtve trisky , deti zeny a co nejvice jich..
Ovsem pod ideologii nejvyssiho humanismu lidskych prav, demokracie ,svobody projevu v tom se ale nikdo nesmi zmylit.

Tak to vám teda ta přízeň Erdoganovi dlouho nevydržela :-D
Předevčerem největší hajzl světa když rusákovi sejmul stíhačku, včera hrdina, který ukázal Amíkům fakáče při nákupu F-35 a když ustál údajný americký pokus o puč a když koupil od rusáka S400.
A dnes zase pro změnu nácek :-D
Jak říkám, přízeň ruských užitečných idiotů je stálá asi jako fangle v uragánu :-D

Tak zde zase někdo od Kunšteků nadšeně jásá, že se Turecko pustí do sebe s Ruskem. A ted´
už jsou dobré i zájmy Sýrie v této odporné propagandě. No nic, já opět zopakuji ten základní problém, proč tolik nenávisti této stránky proti Erdoganovi. Erdogan je jeden z mála, kdo se skutečně zastává Palestinců a jejich práv, a tomu žido - americký komplot nemohl odpustit, a proto poslal zabijácké komando, aby ho zlikvidovalo. Dodnes Židé nemohou unést, že Erdogan tento pokus přežil. Odtud tedy pochází ta nenávist této stánky proti Erdoganovi, on jen zkrátka neskáče tak, jak si Židé přejí. Tož vše, je to celkem jednoduché.

Erdogan se nezastává Palestinců. Byl do toho vmanévrován po incidentu, kdy tureckou loď s humanitární pomocí napadlo na moři izraelské komando. Ta loď nebyla státní ale soukromá. Erdogan byl dlouho a možná ještě je spojenec izraelského státu v mnoha oblastech, dělal i prostředníka mezi Araby a Izraelem.

Vaše protižidovská notečka je trapná a obviňovat Novou republiku z fandění či nenávisti k Židům je hloupost.
A co si všímám, Kunšteci znají velmi dobře situaci kolem Kurdistánu a vědí, že Turci a Erdogan vedou proti Kurdům genocidní válku! To také nemá nic společného z Židy.
Erdogan právě v téhle chvíli zcela koordinovaně s Izraelem napadá síly syrského pres.Assada...A dělají to už od samého počátku agrese zahr. sil proti Sýrii...a právě pomocí kurdů Izrael vydírá Erdogana.
10:00-proč do toho zatahujete NR a Židy obecně?
7:38 píše o "Kunštekových", oni jsou NR? Patrně také píše o "Amerických židech" a jejich podílu na zmařeném odstranění Erdogana. Erdogan z principu musí mít blíže k islamistickým zemím než k Izraelcům. A že Izrael nepodporuje Kurdy je sporné.
11:59 Tak proč nezasáhne ta udajně nejlepší, nejudatnější, neporazitelná armáda z Ruska? A to jim ještě udajně Amik krade naftu, ti rusáčci jsou něco jako nepoužitelní skautíci, či co.
Ti dva vrazi, Erdogan a Putin mají v Sýrii na svědomí více jak 500 000 mrtvých, myslím že je mezinárodní soud nemine!
Ty vole jeden, ty kozomrdí bandy jsou proxyarmáda těch tvejch posranejch Američanů, na obojku voděnejch sionisty a ty, tupé hovado, to moc dobře víš, tak taky moc dobře víš, kdo má před soudem stát !!!
13:14, něco o světové politice jsi už v životě slyšel? Víš něco o diplomacii a kuloárových dohodách? Teď jsem shlédnul jedno podařené videjko, jak Rusáci likvidují jednu bandu teráčů za druhou přesně řízenými zásahy s navigací přez Glonass. Mám dojem, že s Turky jsou nějakým způsobem dohodnutí, jen nesmí být moc mrtvých kromě těch teráčů a nejlépe co nejmíň armáďanů hlavně na straně Ruska a Turecka. S těmi válečnými zločiny běž exhibovat na Letnou. Kdyby se to mělo vzít z gruntu, pak nejméně Clinton, Bush, Sarkozy a Blair by se dávno houpali v průvanu. A zjevně jsi nikde neslyšel o bestialitách teroristů, kteří vybíjeli celé vesnice jen tak pro zábavu. Zeptej se na ně Turků, Obamy a Mayové, určitě ti k nim řeknou víc. Ale OK, někdo tady musí být za blba, budeš to teda ty. Gratuluju.

Ono nejde jen o vyjednávací pozicí Turecko - Rusko, ono jde Erdoganovi zejména o jeho image vůči vlastním voličům. Nepřátelé Erdogana v Turecku šíří mezi lidem propagandu, že tak, jak dříve Erdogan skákal, jak USA pískalo, tak že dnes zase skáče tak, jak pískají v Moskvě. Ano, přesně tato propaganda je šířena od lidí napojených na CIA dnes v Turecku. Takže Erdogan jednou za čas potřebuje ukázat, že to tak zkrátka není, že si umí dupnout. Ti starší si zřejmě vzpomenou, co tady CIA za socialismu šířilo za zvěsti, například jaké má chaty Štrougal nakoupené ve Švýcarsku z nakradených peněz apod., to byla samozřejmě jen americká lež, která je dnes ve stejném duchu uplatňovaná v Turecku. Já za sebe řeknu, že můžeme Erdogana Turkům závidět, on se chová jako sebevědomý politik hájící zájmy svého lidu. Zde Babiš za zády svých voličů vyjednává na centrále CIA o umístění americké letecké základny v ČR a pak o tom ještě lže, když se to provalí. Fuj. A to je ještě ten lepší z těch dalších politiků. Zkrátka hnus.
asi může někoho napadnout, proč by jednal Babiš s CIA o americké vojenské základně v ČR. Ono je to logické, Babiš dobře ví, že to nebude tak jednoduché to zde prosadit proti vůli lidí a tak on potřebuje aktivovat celou tu síť ´agentů CIA v ČR, aby mu v tom zkrátka pomohli, aby se to koordinovalo, to je všichni ti Vondrové a ty další tisíce agentů CIA zde spustí na jeden pokyn celu propagandistickou akci. Ted´ už alespoň vylezlo na povrch, co tam Koudelka s CIA domlouval v USA.

s tím také souvisí závazek napojení všech českých informačních systémů a databází na americké soudruhy, aby agenti nemuseli do terénu (a aby jich nemuselo být tolik, co píšete), ale aby jim stačilo špehovat mobily, internet a nově také vozidla (proto zoufalec Babiš odvolal Kremlíka), jinak Andor Šandor správně nedávno prohlásil, že v této zemi se neudrží žádná utajovaná informace":-)
Ten Hitlerův bratranec Erdogan si začíná moc foukat, ale riskuje tím rozpad Turecka, které je sestaveno z tolika menšin, že do něj stačí jen strčit a ono se rozpadne a k tomu zatřepání se právě ten idiot Erdogan velmi přiblížil. Zatím ho využívá jak Rus, tak Izrael a Američan řízený sionistou a každý ho svým způsobem drží a směřuje. Pokud bude pokračovat, střečkovat a dělat si co chce, přestanou mít o něj zájem a podkopnou mu štokrle na kterém stojí už se smyčkou na krku a Turecko se zhroutí k radosti všech...
Má pravdu TUREK, KRYM PATŘÍ UKRAJINĚ
JOOO a hlavně, že mu Putin prodal zbraně, udajně ty nejlepší. Putin je velký trouba, jako celé Rusko a nyní se vše obrací proti němu. Pokud nejsou prachy, tak se prodá třeba i vlastní matka. Z Putina má dnes srandu většina světa.
Trouba jste spíše vy sám, protože Erdogan chce Krym pro muslimy, pro Turky a Tatary, v žádném případě nejede řeč o Ukrajině nebo Rusku. Před ním byl v Banderostánu Pompeo a ten zcela jasně zdůraznil, že Krym patří Rusku a že se na tom nic nezmění.
13:58 Turecko "hostí" snad až 4 milióny imigrantů, co chtějí do Evropy. Kdyby je chtěl poslat na Krym, tak mu s tím jistě s obrovskou radostí pomůže celá EU. Krym je přece také v Evropě, ne? :-)

Erdogan vydírá jak EU přes běžence, tak USA, které drží v šachu jejich základnou - letištěm. Jinak si nedovedu představit, že člen Nato napadne vojensky sousední stát a nic se neděje. EU po pár prvotních výrocích ostudně sklonila hlavu a po prohlášení USA, že "Turci vyhodnotili situaci jinak" se o tuto agresi přestala v podstatě zajímat.
Přepadení suverénního státu a vojenská invaze je zločin a vedení EU pak logicky kryje zločin - vědomě a záměrně.
Zde je příkladně vidět, jak se tito lidé v reálu zajímají o osudy lidí, kteří trpí válkou. Jde jim zjevně pouze o islamizaci Evropy.
Turecko už mělo mít dávno sankce úplně stejně, jako každý druhý agresor ve světě.
Měřením dvojím metrem takhle funkční Spojené státy evropské nikdy nevybudují.
13,11
Co se divíte,otomanskej fürer si vzal mustr od amiokupantů!

13:07 Erdogan má dnes jiné starosti. Předevčírem mu Putin pohrozil znovuzavedením zákazu na dovoz rajčat a včera nedobrzdilo v Istanbulu letadlo a dnes je Erdogan zase jako vyměněný. Po Syřanech sice požadoval stažení vojsk z Idlibu, ale ti mu to slíbili provést dne 30. února :-)

Anonymní
Turecko (stejně jiné přímořské země) budou díky koronaviru bez turistů, do kopru půjdou i cestovní kanceláře, lodní a letecké společnosti (stačí jeden nakažený a uzavřená ventilace se postará o všechny spolucestující).

Unknoun
14:12 Nemyslím, že jen přímořské státy, to si myslíte pokud v případě ještě většího propuknutí této choroby bude nějaký stát světa ušetřen? Nivo!
Anonymní
14:23 nejlepší na dovolenou bude asi chalupa a produkce z vlastní zahrady, ale smůla se mně lepí na paty, nikdy jsem se v ulicích Prahy nemusel prodírat takovými davy čínských turistů jako v posledních týdnech, je to jako naschvál, možná nebude ani ta chalupa, ale postel na Bulovce
Jana Maříková
Mezitím vypukly přímé boje mezi SAA a TSFA v Aleppu.
Anonymní
Bílé přilby prý už mají nafilmované záběry chemického útoku Assada. Aleppo by se k jejich zveřejnění asi dosti hodilo :-)
Unknown
14:21 Nemusí Bílé přilby nic filmovat. On se rusák nebo SÝRÁK postará sám!!!
Anonymní
14:21 Bílé přilby asi dostaly nového šéfa a jak známo "nové koště dobře mete". Ten Francouz, co jim šéfoval do loňského roku, spáchal nedávno sebevraždu skokem z prvního patra svého rodinného domu v Istanbulu nedaleko od sídla Erdogana. A nebyl sám, vedle něho ležel jeho pes, také zasebevražděný, skákal spolu s ním :-)
Anonymní
14,25
Ani nafilmovat pořádně lež ty zparchantělý bílý blembáci neumí....kde udělali soudruzi mírotvorci chybu?!.-D
Jana Maříková
SAA je syrská armáda - Assadova - a TSFA je turecká armáda
Unknown
Výborně pane Erdogan,za ten Krym, máte u mě pivo.
Pokud se tam producíruje Rus, tak proč ne Turek.?
Jak je možné, že tam Amík těží ropu, jak tady píčíte. Proč proti USA nezasáhne. Asi pro to, že mají z Amíka prujem a plné gatě, ti " udatní " ruští ivani!
Anonymní
a kde jinde by asi měli Amíci tu ropu ukrást levněji, než v Sýrii (zcela zdarma) a v Iráku (téměř levná)
Anonymní
To kyvadlo s hákovým křížem před fotkou E. velmi správně symbolizuje jeho politiku - a představu obnovy turecké říše asi od Baltu po Jadran (trochu jinak než Velkomoravská říše) na straně západní a od Běloruska po Indický oceán východněji. I s těmi migranty, co vyrábí zápaďácké teroristické války je to nejen kšeft, ale také předvoj okupace a k dosídlení uvedených území. Ale to vše díky světové diktatuře kapitálu, do které jsme i u nás tak zaláskování, že nám nevadí její úsilí o naše životy a národní i státní bytí. Kapitál nás hodil přes palubu a my jako blbci šlapeme vodu a bráníme se, aby nám hlavu s úsměvem nestrkali¨hlouběji pod hladinu. Civilizovaná Evropa? Možná, ale už zcela bez kultury a paměti. Kdysi jedna z nositelek i humanismu, dnes modrající cáry kůže, svalů a mozkové břečky! Že by i ona se zmohla na obrození, jako kdysi v dobách Temna český národ. Těžko, přetěžko, obrození za diktatury kapitálu je vyloučené! Jak přidává na rozumu, ubírá kšefty kapitálu. Smíříme se s evropským TEMNEM?

Pentagon neochotně přiznává, že už 100 amerických vojáků bylo diagnostikováno s TBI, traumatickým poškozením mozku po raketovém úderu íránské armády na americkou základnu v Iráku počátkem ledna! Proč Američané tají tak vysoký počet zraněných vojáků? A co se jim vlastně stalo? Popis diagnózy odpovídá zraněním z tlakové vlny po explozi hlavice rakety, ale to by potom zranilo vojáky na celém těle a nikoliv jen na hlavě! Pentagon zjevně zakrývá průběh celého útoku, mluví pouze o silném otřesu mozku amerických vojáků!

Pamatujete si, jak dne 8. ledna 2020 zaútočil Írán raketami na americkou základnu v Iráku v odvetě za atentát na šéfa íránských gard Kásima Sulejmáního? Bílý dům se tehdy Íránu vysmál, že nikdo nebyl zraněn a íránské rakety jsou naprosto směšné. Jenže, postupně začaly unikat informace, že již přes 100 amerických vojáků skončilo v amerických nemocnicích, kde se specializují na složité případy. Informaci s odvoláním na Reuters přinesl ZeroHedge [1]. A v případě těchto vojáků má jít o syndrom TBI, tedy traumatické poškození mozku, což je v češtině těžký otřes mozku s poškozením mozku, s krvácením do mozku, s poškozením neocortexu apod. Syndrom vzniká při prudkém odmrštění celého lidského těle z klidové polohy do pohybu, čímž vzniká extrémní přetížení, které doslova trhá neurální spoje v mozku člověka. Část pacientů se může plně uzdravit, ale velká část může mít trvalé doživotní následky.
Prohnutá střecha konstrukce, devastace na americké základně.https://aeronet.cz/news/pentagon-neochotne-priznava-ze-uz-100-americkych-vojaku-bylo-diagnostikovano-s-tbi-traumatickym-poskozenim-mozku-po-raketovem-uderu-iranske-armady-na-americkou-zakladnu-v-iraku-pocatkem-ledna/

VM-82
No já nevím, nečetl jsem celou diskusi, jelikož jsem byl mimo PC a za 15 minut opět odcházím, ale včera jseem na mém webu Desítka publikoval článek převzatý z webu Global Research, kde kromě jiného je i tato informace:
13. ledna 2020 Pentagon odpověděl na žádost FOIA od amerického kongresmana BG Thompsona o obětí a škodách, které USA utrpěly při íránském raketovém útoku. V odpovědi uvedl, že americká armáda utrpěla 139 mrtvých, 146 zraněných a „rozsáhlé poškození 15 vrtulníků, 2 nákladních letadel a 3 drony MQ-1“. Dále nastínil „rozsáhlé poškození“ základního velitelského střediska, hangárů a kasáren, řídící věže a přistávacích drah se závěrem, že uvedené škody způsobí neschopnost provozu letecké základny po dobu nejméně 3 týdnů.“
Takže nevím, jak je to jen bez mrtvých, jak píše pan VK, nebo zda má GR pravdu? Ten můj článek je docela ozdrojovaný, ale tento odstavec je bez zdrroje. Kdo má zájem, může si článek přečíst ZDE

Yankee go home
V diskusích se spekulovalo, že když spadlo/sundaly v Afgánistánu to generálské letadlo, a pak Američani tvrdili že tam zahynulo 80 lidí, což se nepotvrdilo, tak že Amíci “zametají pod koberec” ty padlé následkem atentátu na Sulejmániho.
Trump prý nerad podepisuje dopisy rodičům padlých vojáků. Takhle by mohl tvrdit, že to byla “jen” dopravní nehoda a že to nebylo následkem jeho rozkazu a nese za to odpovědnost.
Tohle by mohlo Trumpovi zlomit vaz. V době sociálních sítí, kdy má každý 1000 přátel, a takovéhle věci hned ventiluje na Fuckbooku, a přeposílá a sdílí, to druhý den ví milion lidí i když jedia mlčí, mlží, překrucují, okecávají, oblbují, …

29 led 2020, 20:58 Americké vojenské transportní letadlo havarovalo v Iráku, tvrdí místní média, pár dnů poté, co v Afghánistánu havarovalo další strategické letadlo americké armády.
Irácká televizní síť al-Etejah zveřejnila zprávu, že k havárii došlo poblíž letecké základny Ain Al Assad. Iráčtí ani američtí představitelé to zatím nepotvrdili.
alchymista
https://colonelcassad.livejournal.com/5602350.html
V Iraku, v provincii Anbar, v priestore základne Ain Al Assad (známej z iránskeho ostreľovania) mal havarovať Spartan C-26J velenia špeciálnych operácií USA. Iracké mediá hovoria o najmenej štyroch mrtvych.
Iracké vládne zdroje ani americké zdroje správu ani nepotvrdili ani nedementovali. Videaozápis alebo fotografie z miesta zatiaľ nie sú žiadne.

collonelcassad (B. Rožin) k tomu poznamenáva:
1) náhodná náhoda - jedno lietadlo zvláštneho určenia havaruje v Afganistane, o pár dní iné lietadlo zvláštneho určenia havaruje v Iraku. Náhoda, čo iné...
2) Dlhá ruka Teheránu. Rok PVO začal nielen v Jemene. (nerozumiem) "Ja sa pomstím a moja pomsta bude strašná."
3) Imitácia katastrofy na zakrytie počtu mrtvych pri iránskom údere na Ain Al Assad 8. 1.2020. "Johny, ako objasníme toľko mrtvol? Nič jednoduchšie - pošli nanepotrebnejšiu mašinu."


Damaškem otřásly silné výbuchy. V Sýrii obvinili Izrael z raketového útoku

V noci na čtvrtek došlo k raketovému útoku na Damašek. V hlavním městě Sýrie byly slyšet silné výbuchy, informoval z místa události zpravodaj Sputniku. Podle místních médií se protivzdušné obraně země podařilo sestřelit několik raket. 
Státní televize Al-Ikhbariya informovala, že syrská protivzdušná obrana byla aktivována, aby zmařila útok na Damašek. Podle agentury SANA se syrské armádě podařilo sestřelit většinu nepřátelských raket. Útok údajně mířil na vojenské základny poblíž Damašku. Na internetu se objevila videa, která raketový útok zachycují.
Agentura SANA dále píše, že k útoku došlo z území Golanských výšin, které okupuje Izrael. Izraelské ozbrojené síly svou účast v útoku zatím nekomentovaly
Piovarči
Božský Izrael bude útočiť ako by sa nechumelilo, ba vlastne sa chumelí Sýska armáda likviduje a vytesňuje v Idlíbe jeho proxi armádu v Sýrii

Tohle mne dnes ráno pobavilo.
Nejprve sebepropaganda České, tedy "naší", Televize ...
ČT - banner.JPG
a k tomu nadpis ...
Na ruské základně v Sýrii nouzově přistál civilní airbus. Podle Moskvy ho tamní síly skoro sestřelily
To, že Airbus je název, a proto se píše s velkým "A" bych jim odpustil, ale realita v článku je
„Konašenkov z ministerstva obrany řekl, že syrské vládní jednotky použily komplex protivzdušné obrany a že dopravní letadlo jen těsně minulo prostor, kde k útoku došlo a že mohlo být zasaženo. Konašenkov přitom zdůraznil, že jen díky práci dispečerů na letišti v Damašku se podařilo letadlo navést z nebezpečné oblasti na jiné letiště,“ přiblížil incident zpravodaj ČT v Rusku Miroslav Karas.
celé zde ... https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3044 ... tamni-sily
Takže ne, že jej Syřané "málem setřelili", ale "málem vlétl do prostoru odkud na Sýrii útočily izraelské F-16.
Ty se jako obvykle kryly za jiný (v tomto případě civilní) letoun, aby syrská PVO nemohla "dělat svoji práci".

Jaryn
zvědavá matka
zbabělí židáci aby se dostali se svými útočnými letadly do vnitrozemí Syrie, kryjí se za dopravními letadly které pak na sebe stahují rakety zem vzduch vypuštěné protivzdušnou obranou. Je to pěkné svinstvo které jasně ukazuje co je židák za zbabělého parchanta který vystavuje stovky nevinných lidí smrtelnému nebezpečí. To by i ve válce bylo bráno jako válečný zločin. A tihle parchanti ani v žádné vyhlášené válce nejsou, jsou tam jen jako sprostí teroristé a machrují prože mají za prdelí terotistické USA.

alena
Proč to nikoho nevzrušuje? Izraelci jsou “všude doma. Čtu knihu “Lstí a klamem” Victor Ostrowski – je to o Mossadu. To by vám leccos vysvětlilo. Byla to svého času “skandální” kniha. Autora žaloval stát Izrael

Jaris
Zvedava matka
Me to nesmirne vadi az mam z toho vysoky tlak. Nikoho to nevzrusuje(az na par lidi, kteri maji pet pohromade), protoze zidaci maji v pazourech uplne vse a gojim se boji vznest jakoukoliv kritiku, aby nedejboze nebyl onalepkovan jako antisemita. Je neskutecne, co si zidaci at uz z Evropy, tak z USA nebo Ruska dovoli. Neni divu, kdyz ovladaji svetove finance, media, prava, skolstvi, ‘kulturu’, obchodni retezce, obchod s organy, obchod s detmi, pornografii, obchod s drogami, obchod s otroky, obchod se zlatem a jinymi vzacnymi kovy, obchod s diamanty. Kam se podivate je zidacka nastrcena zidacka hnata. Staci se podivat na bezzube OSN, zalozene Rothchildy a hned budete vedet na cem jste. Je k neuvereni jake krivdy a lzi projdou zidakum z teroristickeho Izraele, zatimco ostatni narody jsou trestany i za dokazanou pravdu a v lepsim pripade ignorovany.
Zidaci chteji valcit a je jedno kde, protoze valka je pro ne voda na mlyn vyroby a zisku. Tu vyrobu pro ne vytvareji gojimove a zidak si odnese zisk.
Jestli se nekdy bily muz vzbouri proti zidacke nadvlade, bude to zazrak. Z muzu totiz udelaly trubce zidacke feministky. To jsou ty svine, ktere propaguji potraty, kariery zen, aby bud nechtely zalozit rodinu nebo byly od ni temer odlouceny kvuli svemu ‘dulezitemu’ postaveni v praci. Rovnez je trend, ze matky se hlasi co nejdrive do prace a mimino je hned od zacatku vychovavano cizimi ucitelkami, ktere k detem nemaji takovy vztah jako matka ditete.
Obavam se, ze zapadni svet je natolik nahlodan zidackymi parazity, ze mu moc casu na zachranu nezbyva.
Zidaci nami pohrdaji a kdyz slysim skrehotaveho chazara Babise pohrdlive oslovovat ‘cau lidi’, otvira se mi kudla v kapse.

jorg
mimo tema
nad timhle zustava rozum stat:
izraelem otrasa slusnej prusvih – citlivy data vsech cca 6,5 milionu volicu strany Likud nejakej bezmozek nahral do nezabezpeceny androidovy appky.
jsou mezi nima i lidi pracujici v utajeni kvuli bezpecnosti svoji i svych rodin, jako tajny policajti, zamestnanci bezpecnostnich slozek,mossadu…
appka Elector ma totiz webovy rozhrani(embedovany html), ktery ve zdrojovym kodu skryvalo i primej link na nezaheslovany “master data”, databazi vsech volicu likudu…
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bosonet.elector
takze nez na to prisli, tak kdo chtel, mohl si stahnout jmena, identitikacni cisla dokladu,adresy,telefony tech nestastniku…
takovouhle silenost by snad neudelalo ani sedmety dite 😀 (omluvam se vsem sedmi a mene letym 😀 )
no spousta lidi ma asi dost neklidny spani a dost izraelcu se asi narychlo prestehovalo…
https://www.jpost.com/Israel-News/Iran-foreign-agencies-may-have-access-to-data-on-Israeli-intel-officials-617139

Onderka
Morální stránka podobného jednání však vyvolává otázky,“ řekl generál v rozhovoru pro Sputnik. Jaké otázky? Věc je zcela jasná, Izrael je teroristický stát, kterému vládnou zločinci a lidské zrůdy, pro které není žádný zločin dost odporný, a kterému slouží vojáci týchž kvalit. Přitom desítky let skuhrají jak jsou na ně všichni zlí a oni se chudáčci musí bránit. Přitom kradou co vidí - po celém světě a vraždí podle svých zvrácených choutek taktéž. Podporují muslimské teroristy a nenávidí křesťanskou civilizaci. Ano to jsou sionisté. Sami sebe pasovali na vyvolené, jsou však vyvoleni jen peklem, do kterého za své zločiny taky půjdou.
Tvenca
Je mi z těch židů na blití.
https://tass.com/politics/1116407


František KudláčekPočítám, že Turkům nezbyde, než sebrat ty svoje teroristy, kteří přežijí a odlifrovat je do Libye. Už s tím i začali. Problém je v tom, že ze Libye je německé neziskovky dopraví do Evropy. Grátis a vyplaceně

Zdeněk ŠkorňákTo, že Turek je svině je všeobecně známo, ale kvality svého spojence USA v jejich Nadnárodní Americké Teroristické Organizaci NATO zatím absolutně nedosáhl, vždy si hraje na písečku tak, aby co nejvíce z možného urvaly pro sebe k nedodržení smluv je mu jeho partner USA supr příklad, tak zkouší své možnosti!!!

Sntimutant
...krpaty Edrogan se ukazuje v plne "parade",od doby,co sultanova sebranka sestrelila Ruske letadlo mu nejde verit ani dobry den..jeste,ze je osmanska rise pred krachem a jeji uzemi pripadne Rusku.S tim uz krpatec nic neudela.Pokud hleda pomoc u ukrajinskych fasonu a uctiva takoveho zmrdy,jaky byl Bandera,tak to jen uspisi jeho konec..
SKU
Erdogan erdogan..uz to pochop.. je koniec.. vzdaj sa podpory terorizmu a stiahni svoje sily na tvoje uzemie.. budes ich este potrebovat..momentalne syria bleskovo postupuje v idlibe.. drzim palce. V syrii sa meni svet a mocenske usporiadanie v nom.

bob
nic v zlom ale az myslel ze UA sa stane casom RF tak to mohol povedat. trochu nechapem co hraje on s Putinom a co Putin s nim :). to ze Erdogan rozklada Turecko je jasne....
Petr Patrik
Možná, že jde přirovnat Krym k Arménii ! ! ! S tím rozdílem, že 96% Ruských obyvatel Krymu se rozhodlo pro tuto svou volbu, aby nebylo vyvražděno Ukrajinci...A 96% Arménů bylo Turky vyvražděno, aby nemohli takto jako Rusové na Krymu rozhodnout o svém osudu.
miro 96
Turkovi by sa zišlo trochu pristrihnúť krídielka, chlapec moc vyrástol, potrebuje zrejme od Ruska kopanec do prdele, aby pochopil, kde je jeho miesto.
benetri
Nejako nám ten Erdogan blbne. Sám anektuje, či obsadzuje cudzie územia, ale pritom je proti ruskému Krymu. Alebo aj u neho platí - čo je dovolené Bohovi, nie je dovolené volovi?!
Omega
Voloda može pracovať len z takim politickym materialom, aký je momentalne celo planetarne dostupny.a stim sa zazkaky robiť nedaju.
Zdeněk Škorňák 
Vyperte ze Sýrie USA a jejich tzv. vazaly spojence a bude v tomto státě možné zahájit obnovu mírového procesu a země, pokud tam budou tyto agresorské teroristické, vyděračské, sankcionistické svině a vrazi, tak tam nebude nikdy klid a mír!!! Kde tyto hovada strčila svůj rypák tak vždy tekla krev, byla všudepřítomná smrt civilistů, země v chaosu a totálním úpadku a to mají tyto hovada plnou hubu demokracie!!! Položte si otázku jen z posledních let, kdo stvořil a podporoval Tálibán a ISIL!!!

Rudolf Skvarek
Som sa čudoval Putinovi že koketuje s Turkami a pritom stoja proti sebe v Sýrii a v Líbyi... Ešte im predali aj s400-ky, aby to neobanovali.... Teraz sa Rusku vyhrážajú že nech sa neopovazia chrániť Sýriu a od Líbyi nech dajú ruky preč. Konečná bodka bola dnes ci sa Krymu týka. Turek potrebuje dostať lekciu... A pritom Rusi zachránili Erdoganovi život pri pokuse o prevrat zosnovaneho Usakmi...
Antonín PytelaTurek se pěkně odkopal jen co je pravda, myslím že Rusko udělalo chybu, když připustilo nadstadartní vztahy s Tureckem. To co na Ukrajině tento neřád řekl a ke komu hovořil je naprosto otevřený a podlý útok na Rusko. Uvěřit Turkovi byl prostě omyl a Rusko by mělo v budoucnu svoji politiku vůči Turecku velmi dobře zvážovat. Chybou Ruska byl z mého pohledu i prodej S-400 turkům. Stejně křivárny proti ruským zájmům dělá tento neřád i v Sýrii. Rusko mu vlastně zachránilo před nedávnem život a toto je jeho vděčnost. Uvěřit turkovi je stejně naivní a hloupé jako uvěřit američanovi !
Petr DvořákTen Turek je čím dál divnější pavouk ...
Já se nedokážu ubránit dojmu, že až ten kalich přeteče, tak mu nakopou prdel jak Rusové, tak i Američané a bude mít po ptákách ... a po 1/3 území, až se USA s Ruskem dohodnou na spolupráci v rámci blízkého východu a podpoří společně Kurdistán ...
Erdogan pro to dělá naprosto vše ... bud blafuje, nebo hraje špinavou nebezpečou hru.
Jan IralErdogan brzo sebe zničí a Turecko nakonec zanikde.Dělá pro to všechno,Globální politice nerozumí a za chvilku bude nepohodlnej i pro Trumpa. A ty S-400 mu kdykoli Rusové na dálku vypnou,přece by mu neprodali něco co by je samo ohrozilo.  


František OpluštilPokud se týče těch džihádistických zmetků v syrském Idlíbu, pak pokud jsou Erdoganovi tak drazí a blízcí, nechť si je s pánembohem převezme. Asad mu je jistě vydá s chutí a třeba i převázané zlatou ořízkou.
Těžko však po něm žádat, aby si dobrovolně nechal z vlastní země dělat chalífát ve jménu zájmu jakéhosi turka či US/UK hunů.


MP
Po Erdoganově vyslání tureckých vojákům na pomoc teroristické vládě v západní Libyji dal tyto vojáky Haftár zničit, což se Erdoganovi samozřejmě nelíbí. Příměří využívané k přesunu tureckých vojáků a teroristů ze severní Sýrie je pro Haftára příliš nebezpečné příměří. A v severní Sýrii jsou muslimové teroristé pod patronací Erdogana, takže jejich likvidace se mu jistě také nelíbí. Před několika dny byl mír narušen silným útokem teroristů pod patronací Erdogana proti syrským vládním silám. Tehdy si Erdogan nestěžoval. Nyní si může stěžovat kde chce. Haftár s podporou pestré koalice Egypta, Spojených arabských emirátů, Ruska či Alžírska vytáhl proti Západem podporované islamistické vládě v Tripolisu. Rusko i Francie mu dodávají zbraně i „vojenské poradce“, Egypt vojenskou asistenci, Emiráty posílají letadla a peníze. Na berlínském jednání se zúčastněné státy dohodly, že nebudou konflikt podporovat. V Palermu se Haftár zjevil až den po zahájení jednání, nejspíš jen proto, aby oznámil, že ho sama konference nezajímá a že chce – jako správný vítěz -- v zákulisí jednat jen s vybranými státy. Odmítl například Katar nebo Turky financující libyjské islamisty i tamní oddíly Al Kajdy, Muslimské bratrstvo. Vztahy Sarrádže a Haftára jsou zatím tak napjaté, že nejsou ochotni jednat tváří v tvář.

Americký prezident Donald Trump ve svém projevu v Kongresu zmínil, že usiluje o ukončení nejdelšího vojenského konfliktu v historii Spojených států.
Trump prohlásil, že chce co nejrychleji ukončit konflikt v Afghánistánu
„Já nechci zabíjet stovky tisíc lidí v Afghánistánu, většina z nich je nevinná. Nemusíme ani pomáhat jiným státům svými bezpečnostními silami. To jsou nejlepší vojáci, kteří buď zvítězí, anebo nepůjdou do konfliktu vůbec,“ prohlásil Trump ve svém každoročním projevu v Kongresu.
„My pracujeme nad tím, abychom ukončili nejdelší konflikt v dějinách Spojených států a vrátili naše vojáky domů,“ uvedl americký prezident.



Chuť nebo užitek? Lékař promluvil o jedinečných vlastnostech pohanky


Svět
Časté jezení pohanky vám pomůže zbavit se nadváhy a sníží riziko onkologických chorob. Jak pohanka čistí lidský organismus od škodlivých látek a toxinů, v rozhovoru pro Sputnik vysvětlil dietolog Andrej Bobrovskij.
Chuťové vlastnosti pohanky dávají dobrý důvod k věčnému sporu. Jiná věc jsou nesporné užitečné vlastnosti této potraviny. A čím dál se lidstvo rozvíjí, tím prospěšnější se stává tato potravina.
Tajemství pohanky spočívá v tom, že očišťuje střeva od produktů látkové výměny a rozpadu, které se v organismu akumulují kvůli stále větší spotřebě fastfoodu a jiných nekvalitních potravin. Jak to funguje, vysvětlil v rozhovoru pro Sputnik lékař Andrej Bobrovskij.
„Buničina obsažená v pohance nejvíce ovlivňuje čištění organismu. Očištění střeva od produktů látkové výměny a rozpadu je jedním z hlavních úkolů výživy, protože tyto produkty mohou způsobit onkologické choroby. Jde především o rakovinu tlustého střeva, která je ve většině zemí světa na druhém nebo třetím místě. Prevence onkologického onemocnění tlustého střeva spočívá především v požívání buničiny. Ta totiž vstřebává produkty rozpadu a odstraňuje je ze střeva,“ vysvětlil dietolog.

Pohanka prospěje také těm, kdo chce zhubnout. Dietní vlastnosti této potraviny jsou „tajemstvím“ mnoha účinných způsobů hubnutí, řekl Andrej Bobrovskij. „Vzájemný poměr užitečných látek nám umožňuje označit pohanku za jedno z tajemství dlouhověkosti těch, kdo ji budou pravidelně požívat. Kladem pohanky je pocit sytosti. Za průměrné kalorické hodnoty vyvolává pocit sytosti na delší dobu. To znamená, že pohanka je nenahraditelnou součástí všech diet. Kontrola hladu a chuti na jídlo je velkou předností pohanky pro ty, kdo chce zhubnout,“ řekl dietolog.


V našich podmienkach je možné pohánku pestovať na všetkých typoch pôd okrem ťažkých, ílovitých a silne vápenatých. Nie je náročná na živiny. V období sucha je vhodné porast zalievať. Vzhľadom na krátky vývinový cyklus (asi 90 dní) sa pestuje ako následná plodina napr. po obilninách. Vysieva sa od druhej polovice mája až do začiatku júla, pretože je citlivá na mráz. Semená sa vysievajú do hĺbky 1 až 2 cm do riadkov 10 až 15 cm vzdialených. Porasty udržujeme v nezaburinenom stave. Ak máme možnosť, je vhodné do blízkosti postaviť úle. Je to dobrá medonosná rastlina a prítomnosť včiel zabezpečí opelenie a dobrú úrodu semien. V našich podmienkach je pohánka jednoročná rastlina, ktorá kvitne v júli až auguste. Vňať zbierame v období pred kvitnutím. Suší sa pri teplotách do 50 °C.
Sacharidy sú hlavnou zložkou pohánky, ale obsahuje aj bielkoviny a rôzne minerály a antioxidanty. Výživová hodnota pohánky je výrazne vyššia ako u mnohých iných zŕn. Veľmi dlho bola pohánka synonymom chudoby a biedy, až kým vedci neobjavili, že cez korienky nasáva z pôdy drahocenný rutín, ktorý má blahodárne účinky aj na ľudský organizmus.

Obsah vitamínov a minerálov v pohánke

Pohánka je bohatým zdrojom energie - 100 gramov poskytuje asi 1700 kilojoulov. Je bez lepku a preto môže byť vynikajúca náhrada pšenice, raže, jačmeňa a ovsa. Preto je vhodná pre celiatikov. Pohánka má najvyšší obsah rutínu spomedzi všetkých rastlín. Má vysoký obsah vlákniny a bielkovín a významné množstvo vápnika, draslíka, železa a horčíka. Dodáva nám vitamíny skupiny B, vitamín E a vitamín C. Okrem toho obsahuje všetky osem esenciálnych aminokyselín. Pohánka je tiež balená s fytoživinami, ktoré sú úžasné proti chorobám bojujúce organické zložky. Niekoľko zdravotných výhod pohánky možno pripísať jej úžasnému výživovému profilu.
Pohánka pomáha pri ochoreniach žíl, zastavuje krvácanie z ďasien a z nosa, spevňuje väzivové tkanivo, podporuje prekrvenie, stimuluje libido a potenciu, má preventívne účinky pri reumatických ochoreniach a artritíde, posilňuje imunitný systém a reguluje krvný obeh. Pohánka je silno bázická potravina, je teda veľmi vhodná na odkyslenie organizmu.

Obilie namiesto mäsa

Obilie a obilné produkty sú našimi hlavnými zdrojmi škrobu. 60% energie, ktorú náš organizmus spotrebuje pozostáva zo sacharidov, respektíve zo škrobu, obilie tvorí základ našej potravy. Ak si chceme odvyknúť od mäsa, alebo ak chceme obmedziť jeho konzumáciu, optimálnou nutričnou náhradou nám môžu byť obilniny. Navyše nám poskytnú množstvo ďalších životne dôležitých látok.

Pohánka - 10 účinkov na zdravie

Pohánka na chudnutie

Celozrnná pohánka môžu byť veľmi užitočná pri chudnutí. Pohánka má menej kalórií v porovnaní s pšenicou alebo jačmeňom. Neobsahuje nasýtené tuky a cholesterol a je bohatá na vlákninu a bielkoviny. Táto kombinácia hrá dôležitú úlohu pri potláčaní chuti do jedla, pri regulovaní hladiny cukru v krvi, pri napomáhaní správneho trávenia a pri budovaní svalovej hmoty.

Pohánka pre diabetikov

S nízkym obsahom kalórií a bez tuku je pohánka ideálnym jedlom pre diabetikov. Pohánka obsahuje liečivú látku, ktorá posilňuje kapilárne steny a znižuje krvácanie, čím znižuje riziko fatálnej mŕtvice a infarktu u ľudí s vysokým krvným tlakom a cukrovkou. Zlepšuje mikrovaskulárnu integritu a cirkuláciu u diabetikov, čím zabraňuje poškodeniu nervov a svalových buniek a strate funkcie obličiek. D-chiro-inozitol je zlúčenina, ktorá je nedostatočná u pacientov s diabetom typu II. Táto zlúčenina je potrebná na riadne vedenie inzulínu na kontrolu a liečenie cukrovky typu II. Pohánka obsahuje aj D-chi-ro-inozitol.

Pohánka znižuje krvný tlak

Pohánka je dobrý zdroj horčíka, ktorý je nástrojom na zlepšenie krvného tlaku uvoľnením krvných ciev. To znižuje krvný tlak prirodzene bez použitia škodlivých chemikálií.

Pohánkou na zdravé srdce

Pohánka je bohatá na vitamíny B, najmä niacín, folát a vitamín B6, pohánka je veľmi prospešná pre kardiovaskulárne zdravie. Tieto vitamíny znižujú koncentráciu cholesterolu v krvi. Niacín spôsobuje zvýšenie lipoproteínov s vysokou hustotou (HDL), ktoré ďalej zvyšujú pevnosť krvných ciev a odstránenie cholesterolu. Minerály ako železo, horčík, fosfor, meď a mangán pomáhajú pri znižovaní krvného tlaku a zlepšovaní okysličovania krvi. Pohánka obsahuje vysoko kvalitné proteíny, ktoré odstraňujú triglyceridy tvoriace plaky a lipoproteíny s nízkou hustotou (LDL). Takže pohánka je veľmi prospešná pre ľudí so slabými srdcovými funkciami a ďalšími kardiovaskulárnymi problémam.

Pohánkou proti rakovine

Výskum ukázal, že konzumácia stravy bohatej na vlákninu z celých zŕn, ako je pohánka, znižuje riziko rakoviny prsníka. Premenopauzálne ženy, ktoré jedia celozrnnú vlákninu, majú v skutočnosti nižšie riziko vzniku rakoviny prsníka. Antioxidačné vlastnosti pohánky sa často používajú ako protilátka pre röntgenové žiariče. Antioxidanty, lignany hrajú dôležitú úlohu pri príjme estrogénov, a preto sú prospešné pre ženy počas alebo po menopauze.

Pohánka na cievy

Rutín v kombinácii s vitamínom C spevňuje steny ciev, zastavuje krvácanie (napr. pri kŕčových žilách alebo hemoroidoch), má preventívne a liečivé účinky na ochorenia žíl a kŕčové žily. Rutín vo väzivovom tkanive spevňuje a posilňuje najjemnejšie cievky.

Pohánkou na kosti

Mangán prítomný v pohánke zaisťuje zdravú kostnú štruktúru tým, že vytvára základné esencie na vytváranie kostí a pôsobí ako koenzým na podporu metabolického postupu v ľudskom tele. Taktiež sa aktívne podieľa na tvorbe spojivových tkanív, absorpcii vápnika a metabolizme tuku a cukru. Horčík je tiež prospešný pre zdravie kostí a zubov. Preberá nervové impulzy a pomáha pri výrobe energie. Uľahčuje vstrebávanie vápnika telom a zabraňuje vzniku osteoporózy. Má tiež preventívne účinky pri reumatických ochoreniach a artritíde.

Pohánka posilňuje imunitný systém

Pohánka je bohatá na minerály, ako je fosfor, horčík, železo, meď, zinok a mangán a má vysoký obsah flavonoidov, preto je veľmi účinná pri liečbe nízkeho hemoglobínu a častých prechladnutí a chrípky.

Pohánka na pokožku

Pohánka výrazne pomáha pri starostlivosti o pleť. Obsahuje veľké množstvo rutínu, ktorý je prospešný pri ochrane pred poškodením pokožky pôsobením slnka. Preto sa môže považovať za prirodzené opaľovacie mlieko, pretože poskytuje ochranu pred škodlivými lúčmi slnka.

Silné antioxidanty a flavonoidy prítomné v pohánke zabraňujú predčasnému starnutiu pokožky.
Horčík obsiahnutý v pohánke má relaxačný účinok na krvné cievy, čím zlepšuje krvný obeh. Výsledkom je žiarivá a mladistvá vyzerajúca pleť.

Kataláza v ovocí a zelenine proti šediveniu vlasov

Posledná úprava 15.07.2019
Kataláza je proteín nachádzajúci sa v bunkách všetkých organizmov, ktorý mení peroxid vodíka na vodu a kyslík. Telo síce produkuje katalázu, ale jej množstvá s pribúdajúcim vekom klesajú. Následkom je rozvinutie ochorení ako je rakovina a stavov ako šedivenie vlasov. Našťastie, kataláza sa nachádza v mnohých druhoch ovocia a zeleniny a to v dostatočne vysokom množstve na to, aby premenila toxické oxidanty na látky, ktoré sú pre telo užitočné.

Pšeničné listy a pšeničné klíčky

Klíčky pšenice a jačmeňa obsahujú vysoké množstvá antioxidantov vrátane katalázy. Lucerna (ďatelina), ružičkový kel a mladé výhonky tmavozelených rastlín obsahujú podstatne väčšie množstvá katalázy, než tie staršie. Pre čo najlepší účinok sú vhodné čerstvé, surové, organicky pestované rastlinné potraviny. Vysoká teplota a spracovanie výrobcami potravín či dlhá doba skladovania oslabuje a ničí enzýmy katalázy. Takže proti šediveniu vlasov moc nepomôžu.

Zelenina

Viaceré druhy zeleniny obsahujú dostatočné množstvá katalázy na to, aby bolo zdravie človeka zachované. Pór, cibuľa, brokolica, paštrnák, cuketa, špenát, kel, reďkovky, mrkva, červená paprika, kaleráb, uhorky, zeler a červená kapusta sú bohaté na katalázu. Napríklad taká cuketa jej už obsahuje menej. Zemiaky sú lacným, univerzálnym zdrojom katalázy. Sladké zemiaky sú dokonca považované za najvýživnejšiu zeleninu. Avokádo patrí medzi jeden z najbohatších zdrojov katalázy, ale obsahujú aj veľa tuku.

Ovocie

Katalázu obsahuje každé ovocie. Niektoré viac a niektoré menej. Kivi, broskyne, čerešne, marhule, banány, melón a ananás majú vysoké množstvo katalázy. Naopak jablká a hrozno obsahujú nižšie množstvá. Hoci je kataláza jeden z najodolnejších enzýmov proti teplu, varenie znižuje aktivitu enzýmu. Takže konzumácia surového ovocia poskytuje vyššie množstvá katalázy.

Výživové doplnky

Hoci prirodzené, nespracované a tepelne neupravené potraviny sú najlepším zdrojom antioxidačných enzýmov, katalázu možno získať aj z výživových doplnkov. Problém s katalázovými doplnkami stravy je ten, že sú mnohokrát strávené ešte predtým, než môžu dosiahnuť tkanivá a rozštiepiť molekuly vodíka. Antioxidačné doplnky stravy účinkujú najlepšie vtedy, ak sa skombinujú z rôznych enzýmov. Vitamíny alebo výživové doplnky vyrábané z celých nespracovaných potravín, ktoré obsahujú mangán, meď, zinok a selén môžu poskytnúť telu potrebné zložky, aby mohlo následne telo tvoriť viac katalázy a bojovať proti šediveniu vlasov.
https://www.eotazky.sk/katalaza-v-ovoci-zelenine-proti-sediveniu-vlasov

sys
To jsou vážně v nasa takoví pičusové a považují samozřejmost za objev roku ??
https://ac24.cz/-/nasa-zaznamenala-zasadni-pokles-znecisteni-muze-za-to-koronavirus?redirect=%2F
Já jen dodám: Ano, bohužel jsou.
Radek
sys
comment image
Tak hlavně NASA jsou nebetyční lháři, protože manipulují s lidmi. Nevím jestli jste si všiml, že fotky Země nevypadájí stejně. Je to, protože tyto “fotky” jsou vytvořeny ve Photoshopu. Podle NASA je to, protože se Země pořád mění. Země mění barvu, mění se velikost světadílů… Tyto údajné fotografie Země jsou vytvořeny v programu Photoshop Robertem Simmonem. Tento již bývalý grafik NASA potvrdil, že “fotografie” Země vytvářel ve Photoshopu. To potvrzuje i samotná NASA, odkaz zde: https://www.nasa.gov/centers/goddard/about/people/RSimmon.html
No Photographs of Earth: https://youtu.be/A6qzPb4LYjQ
zvědavá matka
Radek
v NASA jsou vůbec komici 😉
Někde na YT je taky rozhovor s jedním obstarožním “expertem z NASA”, kde vysvětluje, jak “vrátit se na Měsíc bude asi problém, protože VŠECHNY materiály z letu Apollo byly skartovány.” …??!!
Dokonce prý zmizel i ten “kámen z Měsíce” – suvenýr z VesMíru… 😉
A co pak ty slavné scény z vesmírných oprav vesmírných lodí šroubovákem ve Vesmíru (na Zemi to asi zapomněli přitáhnou, tak pro jistotu nářadíčko s sebou… 😉 )
https://youtu.be/BIvG6XHSveo
Radek
zvědavá matka
Děkuji za video, tohle jsem ještě neviděl, škoda že je ve špatné kvalitě. Lžou nám ráno, lžou nám odpoledne, lžou nám večer, žijeme v permanentní lži, tak jak na ukazuje film Matrix. Jestli jste neviděla film Dark City (Smrtihlav), tak doporučuji, ledacos by ten film vysvětlil o naší “realitě”.
Ohledně těch lží NASA, jsem dávám takou menší kompilaci jako udělal i Suenee.
Na ISS (ve stavu beztíže) padají věci k zemi!
https://youtu.be/nf8soRDTYcg
Hudba z vesmírné stanice? Živě?
https://youtu.be/t3qTucdYCZs
Tim Peake a jeho kousky
https://youtu.be/pI5-ojO0_2I
Hmyz (čmelák) na ISS?
https://youtu.be/HL1RTldMjA
Loutkohra-Puppet Show
https://youtu.be/njaRY_OLqU0
ISS: vystřižené scény Suenee
https://youtu.be/TN38yS-_J1A
Je tam vtipná pasáž, kdy se Trump při rozhovoru s posádkou ISS prořekne a řekne “to je úžasný podvod…” 😎
Radek
Omlouvám se špatně zadané video Hmyz (čmelák) na ISS, zde správně:
https://youtu.be/HL1RTFIdMjA
V čem je problém, že nelze vyfografovat Zemi ze satelitů: https://youtu.be/6sn-1Auy3ys

Jana
Zajímavý materiál, 10 let starý… kdo ví co nového od té doby může existovat… v genetické manipulaci od té doby došlo k obrovskému pokroku…
USAF Counterproliferation Center (2010)
…”imagine the same individual going through the airport security system but instead of having a bomb he was injected with a genetically engineered virus capable of transmitting a highly virulent disease that could be triggered at a time chosen by the perpetrator.”
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a556597.pdf
Odkaz z článku, který spekuluje o možném spojení s 5G
https://lightonconspiracies.com/biowarfare-powder-and-signals/  

kxihp
Gratuluji, objevila jste zdroj zajímavých dokumetů
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a556597.pdf
stačí přídávat nebo ubírat jednotku k poslednímu číslu
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a556599.pdf
?
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a556601.pdf
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a556602.pdf
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a556603.pdf

Zvláště “vojenští anal-itici” by to mohli ocenit 🙂

ivanhoe111
Budu Vám vděčen za odpověď.Předem se omlouvám,že píši mimo téma,ale takto mám větší šanci,že Vám tento můj mail neunikne.
Proč,ač žijete a pracujete v Německu,jste nás neseznámil s tím útokem (najetí auta do masopustního průvodu) ve Volkmarsenu ? Ač německá policie (POUZE) sdělila,že se jednalo o německého občana ve věku 29 let-tak Izraelská média “natvrdo” napsala toto:
(francouzky) :
https://infos-israel.news/%f0%9f%94%b4-allemagne-un-homme-fonce-avec-sa-voiture-dans-le-defile-du-carnaval-a-volkmarsen/
(anglicky):
https://btnews.online/germany-muslim-terrorist-rams-car-into-carnival-parade-in-vokmarsen/
Možná po této “výtce” zjistíte více o té 81-ti leté seniorce,která najela do lidí na zastávce.
Zdraví Vás a hezký den Vám přeje Ivan Biel-Mladá Boleslav,Předem děkuji za odpověď

staroverec
Na btnews už samozrejme v komentároch škrieka nejaká Nosatá Špina Tova Assor o holokauze a 6 miliónoch.Je najvyšší čas hnať ICH na zodpovednosť za súčasný reálne prebiehajúci holokaust 7 miliárd !!!!

Jaryn
Kumir
a přitom je to jen naprosto zavádějící blbost. To samé by se dalo říci o veškerém “ošahaném “zboží v sepermarketech a o obchodech, o plnicích pistolích benzínových čerpadel o restauracích kde také po odchodu hosta nedezinfikují stůl a nemění ubrusy a podobně, o školách, školkách, úřadech, MHD prostě ovšem veřejném styku. Pošťácí roznáší kontaminovanou poštu , v prodeji jsou kontaminované noviny , prostě vše může být zdrojem nákazy. Omezit to na peníze může jen debil, nebo někdo, kdo nechce aby nebyly. A mně na tom nejvíc se.e, že ten debil se pokouší mít nás za blbce.

rozsáhlé čistky a zatýkání v saúdské královské rodině, které na konci týdne rozpoutal korunní princ Muhammad bin Salmán, podle blízkovýchodních sociálních sítí značí, že jeho otec a panovník je buď mrtvý nebo už neschopen… král Salmán je už roky spojován s demencí… zaměstnancům královského paláce prý bylo sděleno, že vladař „není k dispozici“ ze zdravotních důvodů, a tak všichni čekají na oznámení o jeho abdikaci ve prospěch MbS… oficiální tisková agentura SPA se snaží tyto fámy vyvracet zveřejňováním snímků krále „při práci“ a ujišťováním, že je živ a zdráv… nebo aspoň živ... nicméně, cenová ropná válka, kterou MbS namířil především proti Rusku, už stlačila ceny ropy hluboko pod 30 dolarů za barel, přičemž podle některých analýz může padnout až ke dvaceti dolarům… Rusko před pár týdny tvrdilo, že je s to čtyři roky přežít v „plném provozu“ při cenách kolem 40 dolarů za barel, aktuálně se připravuje na třicetidolarovou hranici… a co američtí a ostatní světoví těžaři?... trhy se hroutí... formálně kvůli koronaviru byla „uzavřena“ oblast Kátifu, kterou obývají saúdští šíité, čili z pohledu Rijádu naprosto nespolehlivá „pátá kolona“ Íránu… k tomu MbS rozjel další ofenzívu v Jemenu, která má zastavit postupující rebely z Ansaralláhu… jak dlouho to vše může přežít (nebo alespoň uřídit) „neřízená střela“ MbS?...

Bla - bla - blablabla - bla - bla - blablabla blablabla bla - bla bla bla bla - a tak dále. To jsou všechny současné publicistické "zpravodaje" - suverenně nejhorší jsou novinky.cz kde se pod hrůzou koronavirové úmrtnosti producírují obnažené prdelky "hvězd" s ukázkami, kde všude se producírují, pardon - kde si to "užívají" (palmy, moře, plavčičky, přítel atd.) zatímco lidi u počítačů šílí hrůzou z koronaviru, jak úspěšně pokračuje odporná mediální masáž. A ještě - abych nevynechal - sérii článků o usmrcených dětičkách svými šílenými matkami ( ubodání, utopení, vyhození z okna) - ano, musím uznat, že ten pán, který vždycky napíše "zlatý komunizmus" má naprostou pravdu. V každém případě jsme byli ušetřeni podobného bulvárního svinstva, které si dělá z lidí jenom srandu, baví je nasírání a strašení lidí, mají z toho opičárny, a ještě na tom vydělávají. Nikdy bych si byl nepomyslel, že budou z lidí, které jsem vždy měl se seriozní a normální, takoví pitomečkové, kteří naletí bulváru na jejich opičárny. Nikdy žádná pozitivní zpráva - jen hnus, hrůza, úchyláctví -svět, který je jako senkrůvna, z níž tečou výkaly na všechny strany. Kdy nás to úplně zavalí? A jak to bude vypadat? Udusíme se nebo zmagoříme?
Odpovědět
Ten utok smeruje na tezbu z bridlice v USA. Pri tech cenach se jim vsechno zhrouti a USaci budou zase zavisli na dovozu. Rusove to vydrzi nejaky cas, dokud USA nebudou s tezbou v riti. Pod 60 $ za barel je tezba ztratova. Chce to jenom par tydnu .... Drive takhle USaci likvidovali Ruske hospodarstvi, ted je to naopak... Bohudiky!
Odpovědět
To není všechno : Dluh Boeingu se kvůli problémům s řadou 737 MAX v roce 2019 zdvojnásobil na 27,3 miliardy dolarů (623,2 miliardy Kč) a kvůli odškodnému zákazníkům i dodavatelům dál narůstá. Mezinárodní ratingová agentura Fitch Ratings očekává, že se v prvním pololetí zvýší na 32 až 34 miliard dolarů. Problémy Boeingu dopadají i na jeho dodavatele, kteří jsou nuceni propouštět, a na letecké společnosti, jež po vyřazení strojů 737 MAX z provozu zrušily tisíce letů. Akcie Boeingu ztratily za rok více než 30% své hodnoty, když oproti maximu 440 dolarů za akcii před rokem klesly koncem ledna tohoto roku až ke 305 dolarům.
https://www.narodninoviny.cz/volny-pad-boeing-nedostal-v-lednu-zadnou-objednavku-poprve-od-roku-1962/


1 komentár:

  1. Nemohu přestat děkovat děkuji dr. Ekpenu za to, že mi pomohl získat zpět své ex, s kouzlem dr. Ekpena můžete získat své ex zpět bez ohledu na to, jak dlouho bylo oddělení. Kontaktujte dr. Ekpena ještě dnes (ekpentemple@gmail.com), aby vám pomohl získat zpět své ex.

    OdpovedaťOdstrániť

      SPOMIENKOVÉ NAŠE ŽENY A DEVY V ARAGONITE           Alžbetke sa podaril takýto parádny záber. Stalagnát v strede chodby je pozvánkou d...