pondelok 1. apríla 2019



      Zraz otužilcov na jazere 31 marec 2019
      Pekné počasie nás vylákalo k vode na jazere. Všade sa tlačí jar hoci hore na hrebeni je ešte veľa snehu

               Vchod do Ľudmily....
             Zraz otužilcov nielen oblastného významu
               Voda v jazere je čistá a priezračná

            Severné svahy Kriváňa
               Krásna zelená...
               Široký úplaz nad Markušovým žľabom....
               Netuším koľko môže mať voda v jazere....
            Jar začala rozkvitať...
             Zraz otužilcov nielen oblastného významu
            Jazero je stále krásne...
            Ľadové medvede okolo ohňa....
             Vybehli sme aj k jaskyni hoci som nemal ani svetlo šiel som skontrolovať uzáver
             NA jazero bol nádherný pohľad
            Toto sme ako deti volali máňušky:-)
             Uzáver jaskyne je v pohode....

              Je nádherný deň trochu fúka a na placi je viac ako 50 ľudí...
              Naozaj veľká akcia Martinských nanukov...
               Ale od potápačov tu nevidíme nikoho.
              Ani Katarínu tu nikde nevidieť...
             ľadových mrožov je tu teda pekná hromada
              Tri a pol mesiaca som nebol vo vode a vôbec neviem ako sa mi do nej pôjde
            Tak to vybavým niekde mimo davu.... tu už nacvičujú zahrievacie kolo. Skrátla Slnečný kúpel...
             Všade vládne dobrá pohoda...
               Tie vlajočky sú naozaj pekné ľudí to celé okolo tmelí dohromady....
              Také zhromaždenie ľudí tu už dlho nebolo...
               My ale musíme hore skontrolovať uzáver jaskyne
                Tak že toto stretnutie otužilcov opúšťame...
              Hladina je kludná....
             Zisťujem že sonda je po zime poriadne devastovaná
               Otužilci sa chystajú hromadne do vody....
               Zaujali ma odkryté steny ktoré sú tvarované vodou a pieskom....
             Otužilci sú zoradení na brehu ide sa na to....

              Ešte keď boli škrapy pevne na strope vchodu
             Zo stropu vo vchode opadli aj škrapy, alebo boli odbité?
               Plavci vbiehajú do vody rýchlo...
             Je to poriadne zavalené.... Pokúsime sa to ešte vyčistiť...
              Ako v júli na verejnom kúpalisku....
              Steny evidentne opracované vodou a pieskom....
              12 plavcov vyrazilo na plavbu cez jazero....
               S otužovania sa stáva rodinná záležitosť.... zdravie nadovšetko....

              Po kontrole uzáveru hore v jaskyni sme sa zložili na malej pláži pod jaskyňou...
               Na slniečku bolo príjemne na nude už bolo plno...
             Žlab Ypsilon
              Tri a pol mesiaca som nebol vo vode tak že začínam odznova...
               Zakrátko tu máme Veľkú noc....
             Samozrejme len trikrát som sa nakrátko ponoril do vody....  


Prelomový objav: Vedcom sa podarilo zvrátiť starnutie, našli konečne recept na večnú mladosť?!





15.08.2018 20:38 EXETER - Vedci sa posledné roky intenzívne snažia určiť korene biologického procesu s názvom starnutie. Skúšajú, či sa dá zastaviť alebo dokonca úplne zvrátiť. Nová štúdia dokázala, že starnutie niektorých ľudských buniek sa dá skutočne zvrátiť.
Starnutie sa konečne podarilo zvrátiť po tom, ako genetici vložili špecifickú molekulu do mitochondrií starých ľudských buniek. Mitochondrie sú bunkové štruktúry, v ktorých sa produkuje energia. Vďaka novému vedeckému prístupu bunky prestávajú starnúť, čiže sa nedostávajú do bodu, v ktorom sa už nemôžu duplikovať. Akumulácia týchto buniek v orgánoch je podľa viacerých expertov hlavným kľúčom k starnutiu.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt koniec starnutia?
"Nedávno bolo naznačené, že jedným zo spúšťačov starnutia môže byť strata schopnosti zapnúť a vypnúť naše gény v správnom čase a na správnom mieste," uviedli autori výskumu. Vo svojej štúdii, publikovanej v časopise Aging, vysvetľujú, že dodanie sírovodíka do mitochondrií umožňuje získať starým bunkám schopnosť rozdeľovať sa tak, ako mladšie bunky.
Sírovodík je chemická zlúčenina, ktorá spôsobuje zápach vajec. Vo veľkých dávkach je nebezpečná, v malých však môže byť prospešná. Vedci sú presvedčení o tom, že práve táto zlúčenina stojí za veľkým tajomstvom zastavenia procesu starnutia. Sírovodík v mitochondriách totiž dokáže zvýšiť množstvo proteínov, ktoré vypínajú a zapínajú naše gény v reakcii s prostredím. V priebehu ľudského života sa v mitochondriách vyskytne asi tristo proteínov, tie však majú tendenciu počas starnutia miznúť. Sírovodík zvyšuje počet týchto proteínov, čo logicky spomaľuje proces starnutia.


Večná mladosť? Vedec si vrazil do žily 3,5 milióna rokov starú baktériu
Ruský vedec tvrdí, že baktéria stará 3,5 milióna rokov je cestou k večnej mladosti
Autor: microbeworld.org

Večná mladosť? Vedec si vrazil do žily 3,5 milióna rokov starú baktériu

Rus, Anatolij Bruškov, sa zaradil k zástupu obetavých vedcov, ktorí pre úspech nastavujú aj vlastný krk.
Dôvod jeho konania je jednoduchý a starý ako ľudstvo samo – nájsť kľúč k večnej mladosti. Odborník z Moskovskej štátnej univerzity sa preto rozhodol pre nezvyčajne radikálny krok. Baktériu, ktorá v permafroste - večne zmrznutej pôde - Sibíri prežila už celých 3,5 milióna rokov, si dobrovoľne vpichol do žíl. Potvrdil, že ide o dezaktivovanú bakteriálnu kultúru, takže nebezpečenstvo kontaminácie, či choroby je len minimálne. Následne dupľuje preverenou myšlienkou o prítomnosti týchto baktérií v sibírskych riekach aj v našich časoch. Argument, ktorý kolegov a zvedavých novinárov takmer odzbrojuje? Už dva roky nemal pán Bruškov chrípku ani nádchu.


Asi každý vieme čo je genetika. Bežne sa hovorí „ s tým sa nedá nič robiť, to máme v génoch“. Toto mnohokrát slúžilo ako celkom slušná výhovorka prečo to alebo ono v našom konaní, v oblasti svojho zdravia, nemôžeme zmeniť. A celkom to fungovalo. „To nie ja, za to nemôžem mám to v génoch“ – inými slovami JA za to nemôžem. Dosť bolo výhovoriek ! Dnes to už neplatí !!! Tešíte sa alebo vás to zarmútilo ? Je to jedno – v každom prípade si môžete  vybrať, jednoducho je to na vás samých. A za to môže EPIGENETIKA.
O čo vlastne ide – epigenetika je nový druh vedy ktorá skúma ako fungujú naše gény čo sme dostali do vienka od našich rodičov či dokonca prarodičov ale z pohľadu vplyvu prostredia v ktorom fungujú. Inými slovami, hľadá odpoveď na otázku čo a ako vplýva na fungovanie našich génov, lebo už vieme, že ich fungovanie nie je nemenné, konštantné. To, že náš životný štýl (strava, pohyb, stres atď.) majú vplyv na naše zdravie vieme. Čo je nového je to, že v našich génoch sa práve týmito vplyvmi niečo mení. Laicky povedané : to čo jeme, pijeme, a ako myslíme … ovplyvňuje nielen naše bunky ale aj činnosť génov, z čoho vyplýva, že aj svojím jedlom a aj svojím životným postojom si sami vieme zapínať a vypínať naše vlastné gény !
dna-163466_640
Vedecké zdôvodnenia plné odborných výrazov si už teraz možno nájsť na internete (napr. o udelení Nobelovej ceny v roku 2009 za objav a fungovanie telomérov čo chránia naše chromozómy a spomaľujú naše starnutie. Alebo o enzýme telomeráza čo spomaľuje opotrebovanie telomérov či výraz metylácia DNA a pod.), pre nás je dôležité ako sa to dotkne mňa osobne. Čo mi tieto nové informácie prinesú, aký z nich môžem mať úžitok ?
Aby to však nebolo až také neuveriteľné ako sa to aj mne na prvé počutie zdalo, skúsme sa spolu zamyslieť. Všetci sme sa narodili so svojou DNA – a tá sa predsa nemení – celý život ostane rovnaká (spomeňte si : na mieste kriminálneho činu sa odoberajú nielen odtlačky prstov ale už aj stopy DNA).
Čo je teda príčinou toho, že sme sa zmenili – čím sme starší tým sme unavenejší, „lepia sa“ na nás rôzne choroby a tiež už nevyzeráme najlepšie – je to skrátka inak ako v mladosti ? Je to vplyv prostredia v ktorom žijeme – exhaláty, smog, chémia, žiarenia rôzneho druhu, stres, náš neodmysliteľný spoločník (a teda aj duševná potrava ! ) a potrava pre naše telo – jedlo aj voda. Mimochodom človek za 80 rokov svojho života skonzumuje asi 50 ton potravín – je zrejmé, že to sa v jeho tele niekde musí prejaviť … Je to už teraz pochopiteľnejšie ?
Ešte pridám jeden príklad – včely.
Včelia matka kladie úplne rovnaké vajíčka a to či sa z nich vyliahnu,včely – robotnice, trúdy alebo ďalšia včelia matka o tom rozhoduje čím je vajíčko kŕmené. V prípade keď včely potrebujú ďalšiu matku dajú do bunky v pláste kde je vajíčko materskú kašičku. Jednoducho rovnaký základ (vajíčko) a úplne iný výsledok !
queen-bee-682941__180
Všetko sa vlastne začalo „prelomením“ kódu DNA a zostavením génovej mapy človeka. Odvtedy vieme, že naša DNA má 46 chromozómov a cca 25 tisíc génov. V jednej našej bunke sa nachádza až 3,2 miliardy genetických informácií a my, ľudia na tejto planéte, ich máme zhodné na 99.9%. Na druhej strane platí známe „každý sme iný“ keď sa na vec pozeráme cez ich prejav či už v oblasti náchylnosti na takú či onakú chorobu alebo pri spôsobe látkovej výmeny a pod.
Ak teda nesprávne „vstupy“ do nášho organizmu majú negatívne výsledky, vedci hľadali a hľadajú také „vstupy“ čo spôsobia pozitívne výsledky. Tu sa epigenetika dotýka aj ďalšej oblasti z oboru wellness (wellness = cítiť sa dobre) a to je anti-ageing t.j. „proti veku“, možno „zámka na vek“ čiže usmernenie a spomalenie procesu starnutia, prípadne zdravé starnutie.
Čo poviete na takýto scenár – žijem plnohodnotný zdravý život bez liekov spokojne aj do 100 rokov. Pritom sám riadim svoje gény tak aby som vylúčil obavy z nevyliečiteľných či chronických ochorení. Dnes už to nie je utópia ani sci-fi !
Poďme teda k výhodám, k tomu ako vieme vo svoj prospech využiť tieto informácie.
Ak vedci vedia, ktoré gény sú zodpovedné napr. nočnú detoxikáciu, tak vieme svoju stravu upraviť tak aby sme jedli to čo týmto našim génom pomáha a nie to čo ich poškodzuje. Resp. sami ich, svojou stravou, „povzbudzujeme“ aby fungovali čo najlepšie. A takto obnovovaný organizmus predsa funguje oveľa lepšie *) ako to telo kde odpad (práve pre tú s vekom sa zhoršujúcu výkonnosť našich génov) ostáva v nás. A samozrejme aj tu platí ZÁKLADNÉ PRAVIDLO – musí to byť čistá príroda a žiadna „umelina“.
*) a keby ste ešte mohli vidieť čo to robí s vašim telom v ktorom prebieha celková regenerácia v duchu „ Dajte telu všetko čo potrebuje a samo sa postará o vyriešenie svojich problémov“ 🙂 .
Bližšie vysvetlenie ako a prečo to tak funguje nájdete v dokumente čo sa dal vidieť na STV už v roku 2010
Jeden múdry vedec definoval vzťah medzi genetikou a epigenetikou asi takto – genetika je hardvér a epigenetika softvér. Celkom dobré prirovnanie, čo poviete ? Gén je fixný (HW) tam nič nezmením ale keď doň vložím správny program tak môžem spustiť INÉ FUNKCIE ako tie čo tam „bežali“ doposiaľ. Toto myslím obrazne. V skutočnosti sa všetko deje tak, že ovplyvňujeme expresiu, teda prejav génov. Gény strava iba zapína alebo vypína. Ak sa to týka tých správnych génov tak sme vyhrali. Vypnem tie čo nechcem aby boli aktívne a naopak aktivujem tie žiadúce 🙂 A to sú práve tie čo fungovali v našej mladosti :).
Dôsledky tohto poznania :
1)      akým životným štýlom žijete takí ste zdraví a tak starnete (alebo dokonca mladnete – bližšie v mojom e-booku vo VIP sekcii) navyše JE TO VO VAŠICH RUKÁCH 🙂
2)      to ako žijete odovzdáte aj svojim potomkom až do x-tej generácie ! (niektoré pramene uvádzajú, že do 4-tej, niekde aj viac – necháme to na budúcnosť)
Pre tých ktorí sa obávajú tzv. génovej manipulácie krátke vysvetlenie. Pri nej sa do organizmu pridávajú CUDZIE GÉNY. V našom prípade ovplyvňujeme NAŠE VLASTNÉ GÉNY, a toto robíme celý svoj život len doteraz sme si to neuvedomovali. Teraz túto informáciu máme a vieme ju použiť vo svoj prospech.
Poznámka na okraj – poznáte Dr. Igora Bukovského ? Zrejme áno, známy slovenský odborník v oblasti výživy. Nedávno mu vyšla kniha „Plán B“ – návod na chudnutie a na jej zadnej strane odporúča vypnúť svoje zlé gény a zapnúť tie dobré 🙂
Chcete sa cítiť mladí a byť zdravotne v poriadku aj keď už máte svoje rôčky alebo „len“ ten zlatý stredný vek – „mládí v pr… a do penze daleko“.

Vedci vytvorili čokoládu proti starnutiu, vyhladí aj vrásky

Britskí vedci vyrobili čokoládu, ktorá dokáže spomaliť známky starnutia. Podľa výsledkov výskumu dokáže denný príjem necelých desiatich gramov čokolády zmeniť štruktúru v rôznych vrstvách kože natoľko, že omladne o vyše desať rokov.
Účinné antioxidanty
Čokoláda, ktorá dostala názov Estechoc, je výsledkom práce vedcov z Univerzity v Cambridge. Tí tvrdia, že jedna kocka čokolády s estetickými účinkami s hmotnosťou 7,5 gramov obsahuje rovnaké množstvo antioxidantov ako filé z aljašského lososa a rovnaké množstvo polyfenolov, ktoré bojujú proti voľným radikálom, ako sto gramov bežnej horkej čokolády. Štvortýždňový výskum, pri ktorom dobrovoľníci denne konzumovali jednu kocku tejto čokolády dokázal, že pochúťka s vysokým obsahom kakaa zvýšila cirkuláciu krvi a pôsobila preventívne proti tvorbe vrások.
Omladnutie kože aj o 20 rokov
„Používame rovnaké antioxidanty, ktoré udržiavajú zlaté rybky zlaté a plameniakov zasa ružových. V klinických testoch sme videli, ako sa zápal v koži znižoval a tkanivá sa obnovovali. Do výskumu sme zaradili päťdesiatnikov a šesťdesiatnikov a pri pohľade na kožné biomarkery sme zistili, že ich kožu priviedli na úroveň 20 až 30-ročných. Takže sme zlepšili fyziológiu kože, spomalilo sa starnutie,“ uviedol výrobca a výskumník Dr. Ivan Petyaev. Kocka čokolády pritom obsahuje len 38 kcl a je preto vhodná aj pre diabetikov. Predávať sa bude v luxusných škatuliach, pričom každá kocka bude zabalená zvlášť tak, aby balenie vydržalo tri týždne. Na trh sa dostane už v priebehu marca, lekári sú však skeptickí.
„Existujú biologické dôvody, vďaka ktorým sa môžeme domnievať, že niektoré zložky tejto čokolády môžu byť prospešné v boji proti chorobám a starnutiu, konzumácia veľkého množstva čokolády však vedie k nárastu kalórii a obezite – účinku, ktorému sa nikdy nevyhneme. Tieto tvrdenia musia byť podporené viacerými výskumami, aby bolo skutočne hodnoverné,“ myslí si profesor z Glasgow University Naveed Sattar špecializujúci sa na látkovú premenu.
Špecialisti na výživu z University College London dodali, že podľa predchádzajúcich výskumov je účinnosť spomínaného antioxidantu astaxanthínu vysoká hlavne vtedy, keď sa aplikuje priamo na pokožku a nie v procese trávenia. „Existuje tu potenciál pre rozumný vedecký podklad k týmto tvrdeniam, ale na to by boli potrebné ešte ďalšie klinické testy, ktoré dokážu, že je to bezpečné. Astaxanthín však skutočne má antioxidačné účinky a nízku škodlivosť, takže z tohto hľadiska znie sľubne. Je však príliš skoro robiť závery o dlhodobých účinkoch,“ dodal doktor George Grimble.
www.telegraph.co.uk, www.independent.co.uk

Článok z roku 2015
Tabletku proti starnutiu začnú vedci testovať na ľuďoch už budúci rok. Očakávaný výsledok je, že by sme sa mali dožiť v dobrom zdraví 120 rokov

Vedci veria, že je skutočne možné zastaviť alebo prinajmenšom spomaliť starnutie a nadobro sa zbaviť tých nemilých pánov Alzheimera a Parkinsona. Možno vám to znie ako utópia, ale už teraz dokázali predĺžiť život zvieratám. Budúci rok sa dozvieme, či to zafunguje aj na nás. Podľa odhadov by mal mať sedemdesiatnik zdravotný a fyzický stav päťdesiatnika. To znie lákavo, nie?:)
Expert na starnutie profesor Gordon Lithgow z Buck inštitútu pre výskum starnutia v Kalifornii, ktorý sa tiež podieľa na výskume, sa k danej problematike vyjadril slovami ,,ak sa zameriate na proces starnutia a spomalíte ho, spomalíte tým aj choroby a patológiu starnutia ako takú. Je to revolučné, nikdy predtým sa nič podobné nestalo. Robím výskum procesu starnutia už 25 rokov a myšlienka testovať liek na ľuďoch bola skrátka nemysliteľná. Ale podľa všetkého je to vážne možné.’’
Starnutie nie je nevyhnutnou súčasťou života, pretože bunky obsahujú DNA odtlačok, ktorý si telo môže uchovať večne. Niektoré morské tvory nestarnú vôbec alebo sa vekom nestávajú slabšími a staršími. Hoci naše bunky, aby udržali telo funkčné, sa musia rozdeľovať a tým pomalšie rastú, až nakoniec úplne odumrú.
metmorfin
Vedci sa domnievajú, že tou zázračnou látkou, ktorá vie tento proces značne spomaliť, je metformín, najrozšírenejší diabetický liek – stojí tak 10 centov denne. Metformín totiž zvyšuje množstvo molekúl kyslíka uvoľňujúceho sa do bunky, ktorá nadobudne dlhšiu životnosť. Minulý rok dokonca na Cardiffskej Univerzite objavili dôkaz, že diabetickí pacienti, ktorým bol podávaný metformín, žili priemerne o osem rokov dlhšie než ostatní pacienti a dokonca aj než zdravá vzorka pacientov. Tejto štúdie sa zúčastnilo 180 000 ľudí.
Klinické testovanie na ľuďoch (TAME- Targeting Aging with Metformin) sa začne v Spojených štátoch budúcu zimu. Vedci z celej rady inštitúcií navyšujú fondy a dávajú dokopy 3000 záujemcov alias pokusných králikov. Musia byť náchylní na rakovinu, infarkt alebo demenciu a byť vo veku medzi 70 až 80 rokov. Veríme v ich dlhý život a pevné zdravie!
Podľa medzinárodných štatistík je momentálne ženský priemerný vek 82,2 roka a mužský 78,8 roka. A podľa výsledkov testovania metmorfínu na zvieratách vedci odhadujú, že by nám tento liek vedel skoro zdvojnásobiť životnosť. No nebudeme vám klamať, dali by sme si povedať. :)
zdroj: www.nzherald.co.nz


Vedci objavili látku, ktorá úspešne bojuje proti starnutiu - fisetín - hrozno, jahody

Starnutie je proces, ktorému sa nikto z nás nedokáže úspešne vyhnúť. Nuž veda pomaly, ale napreduje a najnovší objav môže spraviť skutočný „humbug“ v zlepšení kvalite a dĺžky života.
Najnovšie sa skupine vedcov vedených Laurov Niedernhofer, riaditeľky inštitútu Biology of Aging and Metabolism na minnesotskej univerzite podarilo objaviť látku, ktorá dokáže úspešne predĺžiť život, dokonca aj na sklonku života.

Zázračnú látku nájdeme v ovocí

Určite ste sa stretli s tvrdením, že ovocie a zelenina sú nevyhnutým doplnkom stravy, ktorý nám môže predĺžiť život. Nuž, pravdivosť tohto tvrdenia potvrdzuje aj najnovší objav, minimálne pri ovocí a zelenine, ktoré obsahuje látku Fisetín, čo je farbivo (napr. jahody, hrozno a ďalšie).
Bunky, ktoré totiž dosiahnu určitú úroveň poškodenia a nedostávajú sa z teľa von tak pri nahromadení môžu spôsobovať rôzne zápaly a iné zdravotné problémy. Mladý človek si s týmito poškodenými bunkami dokáže poradiť. V prípade starších ročníkov to už však nie je také ružové.
„Hľadáme lieky, ktoré dokážu zabiť tieto poškodené zostarnuté bunky, ktoré sú veľmi toxické pre naše telá a akumulujú sa s vyšším vekom,…“, Niedemhofer ďalej dopĺňa, že: „Ukázalo sa, že Fisetín je prírodná látka, ktorá je schopná selektívne a efektívne zabiť tieto zostarnuté bunky, alebo aspoň spomaliť ich negatívny dopad.“
Vedci túto látku začali testovať na myšiach, ktorým ju podali na sklonku života. Výsledok bol prekvapujúci, podarilo sa im život predĺžiť zhruba o 10%. Vedci ďalej testovali túto látku aj na tukových bunkách ľudí kde zaznamenali tak isto veľmi pozitívne výsledky.

Sme však ešte len na začiatku

Ak vás v tomto momente napadlo, že začnete vo veľkom jesť ovocie a zeleninu s obsahom Fisetínu a tak si predlžíte život tak vás sklameme. V ovocí a zelenine sa totiž nenachádza tak vysoká koncentrácia tejto látky. V každom prípade sa jedná o veľký objav, ktorý by mohol ovplyvniť kvalitu života mnohých ľudí.
Zdroj: Newsweek.com, úvodný obrázok: Pixabay.com

Neuveríte! Novinkou v boji proti starnutiu je netradičný olej z brokolice

12.03.2019
Vyskúšali ste už kokosový, arganový, konopný, rakytníkový… Aj v boji proti vráskami vám môžu kozmetické výrobky ešte stále prekvapiť netradičným zložením. Máte chuť vyskúšať niečo nové?


Pozitívne účinky brokolice sú nesporné. Oplatí sa ju pridať na tanier ako prílohu. Organizmus poteší nielen vysoký obsah vitamínu C, ale aj  vitamínu E či vitamíny skupiny B. Brokolica je aj výborným zdrojom kyseliny listovej, železa, horčíka, selénu, vápnika alebo draslíka. Kvôli tomu, že obsahuje približne deväťdesiat percent vody, patrí k populárnym zložkám redukčných diét. Brokolica bojuje proti zápalom v organizme a chráni telo pred škodlivými oxidantmi. Tentokrát si však odborníci posvietili na drobné tmavé semienka, z ktorých chutná zelenina vyrastá.

Spomalí starnutie

Kozmetický priemysel má v boji proti starnutiu ďalší tromf, brokolicový olej. V čom spočíva jeho sila? Vysoký obsah esenciálnych mastných kyselín dodá pokožke vlhkosť. Zároveň vytvorí akoby ochranný plášť, ktorý udrží vlhkosť po celý deň. Pleť bude pôsobiť sviežejšie a vypnutejšie. Vďaka antioxidačným vlastnostiam chráni olej z brokolicových semienok pokožku pred škodlivým vplyvmi prostredia, vrátane UV žiarenia či výfukových plynov, uvádza nemecký portál freundin.de Vďaka tomu sa spomaľuje tvorba vrások i pigmentových škvŕn a pleť bude mladistvejšia.

Podporí regeneráciu

Olej z brokolicových semienok je bohatý na vitamín C. Kvôli protizápalovému účinku sa môže využívať ako doplnková liečba pri akné. Naviac vitamín C je potrebný pre výrobu kolagénu. Rovnako obsahuje aj vitamín A, ktorý je tradičnou súčasťou peelingových prípravkoch. Zbavíte sa vďaka nemu odumretých buniek a stimulujete prirodzenú regeneráciu. Kyselina arachidonová, ktorá sa aj prirodzene nachádza v našej pokožke, prispieva  k upokojeniu pokožky.

A čo lesk?

Brokolicový olej môžete využiť aj v starostlivosti o vlasy. Udrží ich zdravý lesk a zároveň ich chráni. Pomáha zvládnuť rozlietané vlasy, ale vďaka jemnej masáži môže vylepšiť aj vlasovú pokožku. Na starostlivosť o pleť i vlasy využívajte olej, ktorý je lisovaný za studena. Pár kvapiek môžete naniesť na tvár alebo ho zmiešať s krémom alebo šampónom.


Dolary

Zadní strana dlouhověkosti. Bloomberg informoval o problémech miliardářů

Michail Kutuzov
Byznys
Získat krátkou URL
7331
Růst průměrné délky života miliardářů vede k soudním sporům mezi členy jejich rodin a problémům rozvoje podnikání, informuje agentura Bloomberg.
Podle novináře Simona Foxmana se dědici stále více snaží získat peníze starších podnikatelů, než zemřou. Novinář si vzpomněl na osud majitele klubu NBA New Orleans Pelicans a klubu NFL New Orleans Saints Toma Bensona, který zemřel minulý rok. V posledních letech příbuzní obhajovali svá práva na řízení jeho aktiv u soudu s odkazem na jeho špatné zdraví. Rozhodnutí však nebylo v jejich prospěch.
Kromě toho podle ekonomického odborníka Johna Davise zvýšení délky života podnikatelů vede k problémům v samotném podnikání. Poznamenává, že mnoho bohatých investorů nechce „jít do stínu“. Proto ve vedení společnosti může být tři generace najednou, což zase komplikuje rozhodovací proces. „Starší generace je stále tady, stále aktivní a chce si udržet svou roli,“ zdůrazňuje Davis.
Podle Simona Foxmana pečlivé plánování převodu kapitálu na dědice pomůže vyhnout se rodinným konfliktům.

Dlhovekosť u miliardárov funguje. Majú na to

Resveratrol

Resveratrol: skúsenosti, cena a (aj nežiaduce) účinkyPrírodná látka, ktorá sa nachádza v niektorých rastlinách, ovocí aj zelenine a mala by byť nielen výborný antioxidant, ale aj prostriedok na plodnosť. To je Resveratrol, jedna z najpopulárnejších zložiek obsiahnutých vo víne. Látka by mala mať údajne až 20 krát silnejšie antioxidačné pozitívne účinky ako vitamín C.
Možno práve táto jej vlastnosť jej zabezpečila v poslednom desaťročí obrovský záujem zo strany rôznych komerčných subjektov pôsobiacich v kozmetike aj v oblasti podporných prostriedkov. Dnes sa totiž dajú kúpiť už aj tablety s obsahom Resveratrolu.
Áno, predaj v serióznej lekárni zrejme nečakajte a ani cena nie je práve najnižšia, no napriek tomu je o látku enormný záujem. Rozhodol som sa preto pozrieť Resveratrolu trocha bližšie na zúbok a zistiť, čo to je zač a aké sú jeho reálne účinky.

Resveratrol: pôvod, popis a využitie

Resveratrol: pôvod, popis a využitieLátka Resveratrol je antioxidant prírodného pôvodu, ktorý je typicky obsiahnutý v bobulách vínnej révy, čiže vo víne. Táto látka patrí medzi špecifické zlúčeniny s fytoestrogénnym charakterom, čo znamená, že má veľký vplyv na hormonálnu hladinu u žien aj u mužov. Podporuje napríklad tvorbu testosterónu a naopak odbúrava nadmerný estrogén.
Resveratrol patrí medzi polyfenoly a deriváty stilbenu, pričom jeho najvýznamnejším a najpopulárnejším zdrojom je červené víno
Látka bola predmetom skúmania aj spochybňovania účinkov, čím sa stala známou
Resveratrol je však čoraz viac využívaný najmä v tabletkovej forme, nakoľko sú na základe jeho účinkov založené viaceré výživové doplnky a to aj na podporu plodnosti
Látke sa prisudzujú mnohé pozitívne a priaznivé účinky na organizmus, najmä v rámci antibakteriálneho a antioxidačného pôsobenia. Je však dôležitá aj v sexuálnej oblasti, najmä pre plodnosť a aj ako afrodiziakum. Látka má protektívne účinky na pohlavný systém, čo zlepšuje plodnosť a potenciu u mužov aj žien.

 

Resveratrol

➡️ Odporúčam kvalitný produkt
– vplyv na plodnosť
– antioxidačné účinky
– podpora obranyschopnosti a vitality
– ochrana kardiovaskulárneho systému
Cena:
21,98 €
Okrem vplyvu na plodnosť je Resveratrol cenený aj pre ďalšie pôsobenie:
látka pomáha napríklad na hormonálnu nerovnováhu, čo sa využíva u žien s vysokým obsahom testosterónu a zároveň aj u mužov s vysokým obsahom estrogénu
má tiež vplyv na funkciu inzulínu v tele a upravuje aj niektoré metabolické poruchy, pričom sa využíva na prevenciu cukrovky typu 2
je dôležitá aj pre správne fungovanie kardiovaskulárneho systému, pomáha na zníženie vysokého krvného tlaku
Pri téme Resveratrolu a jeho význame sa samozrejme nemôžem zastaviť pri tvrdení, že ide o kontroverznú látku. Nie som odborník, aby som vedel detailne skúmať štúdie vykonávané s účinnosťou látky, no v zásade všetky podobné látky sprevádzajú aj pochybnosti. Najlepšie je vyskúšať jej užívanie na sebe a na základe vlastnej skúsenosti si spraviť názor.
ODBORNEJŠIE INFORMÁCIE
Ak by ste chceli poznať chemický vzorec alebo sa dozvedieť nejaké odbornejšie údaje ohľadom Resveratrolu, pre nedostatok priestoru som sa rozhodol vám odporučiť externý zdroj takýchto informácií a to článok na Wikipédii. Nájdete tu všetko, čo sa nezmestilo sem.

Kde Resveratrol možno nájsť

Kde Resveratrol možno nájsťNajtypickejším zdrojom Resveratrolu je víno, konkrétne vínna réva. Nie je to ale samozrejme zďaleka jediný zdroj a látku je možné nájsť aj v niektorých rastlinách, ovocí a zelenine. Bez ohľadu na pomerne široký výber zdrojov však zároveň treba povedať, že ani červené víno ako najbohatší zdroj Resveratrolu nie je stále dostačujúce a preto sú potraviny len doplnkom.
Tu sú najvýznamnejšie zdroje a zopár informácií k nim:
Víno: Ako som už spomenul, najtypickejším zdrojom látky Resveratrol je vínna réva, konkrétne bobule hrozna. Nejaký objem je obsiahnutý aj v bielom víne, ale oveľa viac je ho v tom červenom, až do 5,8 mg na liter podľa odrody vína. Vo vínach vyrábaných u nás je ho zhruba 2 až 3 mg na liter, najviac sa nachádza v šupke a v jadierkach.
Orechy: Asi vás neprekvapí, že aj v orechoch sa nachádza Resveratrol, najmä hovorím o arašidoch. Orechy ako také sú veľmi dobrou zásobárňou viacerých prospešných látok, či už ide o niektoré aminokyseliny alebo mastné omega kyseliny s antioxidačnými účinkami. Odporúčam ich zaradiť do jedálnička, sú zdravé všeobecne, nielen kvôli plodnosti.
Ovocie: Hneď v niekoľkých druhoch ovocia sa nachádza Resveratrol a nejde pritom výlučne len o exotické ovocie, ako napríklad grapefruit. Látku nájdete aj v chutných granátových jablkách a tiež v plodoch niektorého bobuľovitého ovocia, napríklad v ríbezliach, brusniciach, čučoriedkach a tiež v moruši.
Kakao: Ďalším dobrým príkladom všeobecne prospešnej potraviny je kakao, ale len to kvalitné. Okrem Resveratrolu sa tu nachádzajú aj flavonoidy a niektoré minerály, ktoré podporujú tiež antioxidačné a ochranné účinky. Ja odporúčam kakao aj na plodnosť a to preto, že obsahuje Zinok či Selén, ktoré priamo vplývajú na spermatogenézu aj plodnosť žien.
Rastliny: Resveratrol je aj súčasťou obsahových látok niektorých rastlín, treba však povedať, že v tomto prípade ide skôr o zaujímavosť ako o reálny zdroj využitia v bežnom potravinárstve. Nachádza sa napríklad v kôre Borovice čiernej alebo v koreni rastliny zvanej Krídlatka japonská. Rastliny sa využívajú vo forme extraktov vo výživových doplnkoch.

Resveratrol a jeho účinky

Resveratrol a jeho účinkyAko som povedal aj na úvod, Resveratrol je látka známa najmä pre svoje antioxidačné účinky. Tie sú spojené aj s podpornými účinkami ohľadom plodnosti a niektorými ďalšími pozitívnymi účinkami. Pre objektívnosť však dodávam, že viaceré konkrétne vplyvy boli podrobené kritike a boli aj viackrát spochybňované.
Tu sú vplyvy a účinky, ktoré Resveratrol ponúka:

Vplyv na plodnosť

Na zvýšenie plodnosti má Resveratrol vplyv dvoma spôsobmi. Prvým je, že pomáha na udržanie správnej hormonálnej rovnováhy u žien aj mužov, nakoľko pôsobí na testosterón aj estrogén a vyrovnáva ich hladinu do správnych limitov. Druhé pôsobenie je v ochrane mužských pohlavných buniek pred oxidačným stresom a v podpore spermatogenézy.
 ?
http://www.osel.cz/7611-zklamani-z-resveratrolu.html 


Revoluce, které si nikdo nevšiml. 
Pád dolaru začíná. Čeká nás divoká jízda?

ALEXANDR CHALDĚJ prorokuje takové změny v politickém uspořádání světa, které budou důsledkem rozhodnutí globálních bankéřů vrátit na výsluní zlato na úkor amerického dolaru. (Foto: Wikimedia)



Zatímco média sledují Ukrajinu, USA a Čínu, to hlavní se událo ve Švýcarsku.
Skutečné revoluce se už dávno nedělají na náměstích, ale v tichu kanceláří, a proto si nikdo nevšiml světové revoluce, která se odehrála před pár dny 29. března. Pouze na periferii informačního pole zašuměla malá vlnka a brzy zanikla, protože vše bylo podáno v termínech pro veřejnost nesrozumitelných.
Nešlo o žádnou „rovnost, volnost, bratrství“, „vlast ,nebo smrt“ nebo „moc sovětům, mír národům, chléb pro hladové, továrny dělníkům, země rolníkům“ – nic z těchto trháků nelze použít. Protože to, co se stalo, pochopilo jen několik málo lidí. A podali k tomu takové komentáře, že je masy buď nezaznamenaly, nebo je nedočetly do konce.

Svět už nebude jako dřív

A byla to velká chyba, protože svět se tak kardinálně změnil, že by samotný Nathan Rothschild mohl se smeknutou čepicí v ruce vylézt na obrněný Rolls-Royce a zvolat z něho do širého vesmíru: „Soudruzi! Světová revoluce, o jejíž nutnosti revolucionáři tak dlouho mluvili, byla právě završena!“ A měl by pravdu. Pouze revoluční změny se budou dostavovat pomalu, a proto je veřejnost nezaznamená. Ale důsledky těchto změn brzy pocítí naprosto každý, včetně poslední kuchařky, která nemá nejmenší potřebu naučit se řídit stát.
Tato revoluce má jméno „Basilej III“ a byla završena Bankou pro mezinárodní vypořádání (BIS) ve jménu slavného finančníka Bernarda Barucha. Její smysl je následující:
BIS vládne Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF), a ten zase centrálním bankám všech zemí. Orgán této vlády se nazývá Basilejský výbor pro bankovní dohled (BCBS). A nejde o nějaké ohromující shromáždění podobné Kongresu amerických senátorů. Ani o nějaký tupý Pentagon, ploché ministerstvo financí či kolchoz jménem Bílý dům.
Nejedná se ani o prohrabování se celým bankovním „bohatstvím“ nějakým Federálním rezervním systémem USA. Tady jde o skutečnou vládu nad všemi. To je skutečná světová vláda, o níž se na veřejnosti nesmí nahlas mluvit.

Instrukce mocných skřetů

BCBS je světové politbyro, jehož bývalým generálním tajemníkem byl soudruh Bernard Baruch, přičemž současné podzemní složení ústředního výboru je dokonale utajeno. Přísluší mu mnoho eufemismů, z nichž nepříhodnější je „curyšští skřeti“. Tak lidé říkají švýcarským bankéřům, a nemají tím na mysli majitele komerčních bank, ale právě ty ošklivé muže zasedající ve švýcarském městě Basilej, jichž se nesměl dotknout ani Hitler, který sice chtěl celý svět podrobit Říši, ale vůči Švýcarsku zůstal neutrální a neodvažoval se na něho zaútočit. Přitom, jak víme, Švýcarsko nikdy nemělo a nemá kromě domovních pušek žádnou armádu. Koho asi se tolik bál zběsilý Führer?
Tím spíše nad „doporučením“ BCBS vydaným 29. března 2019 srazily paty všechny centrální banky světa a okamžitě přistoupily k jeho realizaci. Ani ruská centrální banka není výjimkou. Na jejích oficiálních stránkách je zveřejněna zpráva tiskové služby Centrální banky Ruské federace. Nazývá se „O lhůtách realizace Basilej III“. Světová revoluce byla naplánována v roce 2017 (magie čísel, nebo kouzlo nechtěného?) a začala právě nyní.
Revoluční úděl je prostý. Mění se světový systém dolarového monopolu vytvořený v roce 1944 v Bretton Woods a reformovaný v roce 1976 na Jamajce, kde byla zrušena funkce zlata coby ekvivalentu světových peněz. Dolar se tak stal světovou měnou a zlato se zařadilo mezi běžné komodity, jako je ocel nebo cukr, obchodované na komoditních burzách v Londýně. Pravda, podmínky mu určovaly pouze tři firmy patřící do „londýnského rybníka“ pánů peněz, nicméně dolar už nebyl krytý zlatem, ale ropou.
Od té doby bylo zlato považováno za třetí kategorii rezerv pro všechny banky, od centrálních až po komerční, kde primární rezervy byly drženy v dolarech a amerických dluhopisech. Již před lety přijaté normy v rámci opatření pro regulaci bank pod souhrnným názvem „Basilej III“ vyžadují především navýšení peněžních rezerv. Ty vázaly objem peněžních zdrojů bank, s nimiž by se dalo dosáhnout expanze, ale bylo to nezbytné opatření k zachování stability globálního bankovního systému, který během krize vykazoval nedostatečnost.

Návrat zlatého standardu

Současné doporučení v rámci Basilej III vychází z toho, že v rozvahách světových bank bylo zlato jako rezerva třetí kategorie oceňováno na 50% své hodnoty. Přitom páni peněz obchodovali se zlatem nikoli v naturáliích, ale na papíře, bez pohybu reálného kovu, jehož objem na světě by nestačil pokrýt skutečné transakce. Dělalo se to proto, aby se cena zlata udržela co nejnižší. Především v zájmu dolaru. Protože dolar byl krytý ropou a její cena neměla klesnout pod jeden gram zlata za barel.
A tak se teď rozhodli zařadit zlato nikoliv do třetí, ale do první kategorie rezerv. A to znamená, že se nyní může zlato ocenit ne na 50, ale na 100% své hodnoty. To povede k přecenění valutové rozvahy. Přičemž dobře udělaly ty státy, které v posledních letech nakupovaly zlato. Například v případě Ruska to znamená, že dnes klidně může nalít do ekonomiky téměř 3 biliony rublů, aniž by porušilo mezinárodní normy bankovní regulace. Jak bude ve skutečnosti postupovat, není dosud známo. Spěch by bez propočtu všech důsledků mohl být nebezpečný, jakkoliv se taková emise považuje za neinflační, ve skutečnosti je vše mnohem složitější.
Naopak Česká republika se v posledních letech úspěšně zbavovala svého zlatého pokladu díky naprosto diletantské (nebo vazalské) politice ČNB. Takže dnes máme zásoby zlata pod hranicí deseti tun. Oproti takovému Německu, které má skoro tři a půl tisíce tun zlatých rezerv, jsme skuteční outsideři. Rusko má v sejfech uloženo téměř dva tisíce tun zlata.

Konec hegemonie dolaru

Na světě se toho během několika měsíců moc nezmění. Obrat bude velmi pomalý. USA mají oficiálně zlatou rezervu ve výši 8133,5 tun, ale je tu něco jako finanční multiplikátor: na jeden zlatý dolar připadá 20-30 dolarů na počítačových účtech nebo v hotovosti. To znamená, že sice USA mohou oficiálně dostat 170 miliard dolarů navíc, ale se zohledněním faktu, že ve světě lítá 4,5 bilionu dolarů. To vysvětluje, proč FED škrtí růst úrokové sazby a stále drží kurz dolaru na snížené měnové bilanci – zkrátka bojí se hyperinflace.
Ovšem své zlaté a devizové rezervy budou teď přeceňovat všechny velké státy, které drží zlato. Jedná se o Německo, Itálii, Francii, Rusko, Čínu a Švýcarsko – země, jejichž zásoby zlata přesahují jeden tisíc tun. Mimochodem, v tomto seznamu není Velká Británie. Její zlaté zásoby jsou nižší než jeden tisíc tun. Odborníci se domnívají, že nikoliv náhodou britský odchod z EU časově zapadá s datem zavedení Basilej III. Rostoucí finanční síla vůdců Evropy, Německa a Francie, byla schopná završit porážku Británie na evropském kontinentu. Proto bylo nutné vzít co nejrychleji nohy na ramena.
Zdá se tedy, že si můžeme gratulovat – epocha dolaru, která trvala od roku 1944 do roku 2019, je u konce. Nyní zlato získalo zpět svoji oprávněnou funkci, už není burzovní komoditou, ale světovou devizou na stejné úrovni jako dolar, euro a britská libra. Nyní zlato podraží – jeho cena do podzimu vzroste z 1200-1400 dolarů za trojskou unci na 1800-2000 dolarů. Nyní je jasné, proč všechny ty roky Rusko a Čína tak vytrvale přelévaly výnosy z exportu do růstu zlatých rezerv. Nastala situace, kdy nikdo na světě nebude prodávat zlato.
Nalévání dodatečných peněz do globální ekonomiky zabere tak 5-6 měsíců. V USA mohou být tyto peníze použity na částečnou úhradu astronomického dluhu.Možná to byl poslední důvod pro curyšské doporučení. Hlavní věcí po tom všem ale bude hledět co nerychleji vyklouznout z pod šikmé věže padajícího dolaru.
Vzhledem k tomu, že dolar je svázaný s ropou, bude mít růst ceny zlata za následek růst ceny ropy. Nyní je cena barelu shodná s cenou 1,627 gramů zlata. Nárůst ceny ropy způsobí krizi světové ekonomiky, v níž se 85% dolarových peněžních prostředků točí v náhradních fondech, jako jsou akcie, dluhopisy a ceniny. Burza již nebude schopna zkorigovat takovou dodatečnou masu peněz.

Zhroucení ekonomik závislých na EU a USA

Naftařům bude hej, možná na tom budou lépe než kdokoli jiný, ale ne nadlouho. Krach ekonomik v důsledku drahé ropy bude znamenat i kolaps ropného průmyslu.
Proč však nové doporučení v rámci staré Basilej III znamená revoluci? Protože již na podzim začne v globální ekonomice finanční povodeň. To bude mít za následek zrychlené odtržení Ruska a Číny od dolarového systému a zhroucení ekonomik zcela závislých na dolaru, což se týká především zemí v roli vazalů USA (včetně ČR, která navíc zlato vyměnila za dolary). Jim se povede nejhůře. Dostat se co nejdál od EU a USA bude skutečná výhra. Svět tudíž čekají velké přesuny na mapě globálních paktů.
Přestavba těchto aliancí nebude ani zdaleka prováděna vojenskými metodami. A když, tak pouze v omezené míře. Nicméně mocenské argumenty se ve světě posunou na úroveň téměř zaručené války. Ono „téměř“ znamená hlavní naději na záchranu, protože USA ztrácejí všechny hlavní páky vlivu na okolní svět – kromě vojenské síly.
Ale „curyšští skřeti“ nevytvořili tento svět, aby ho Spojené státy americké tak snadno proměnily v radioaktivní popel. Budou proto USA polévat studenou vodou jako havarovaný jaderný reaktor, avšak svět vstupuje do období největších globálních transformací za posledních několik století.
Revoluce, o níž tak dlouho mluvili ti, kdo ji očekávali, právě začala. Zapněte si bezpečnostní pásy a nekuřte, kapitán i posádka vám přejí příjemný let.
Zdroj: pp.cziarex.ru
 


 Číslo 666

V hebrejčine je každému písmenu priradené čáíslo. Jánov text bol pôvodne písaný v gréčtine. Keď sa pozriete na pôvodný text Biblie, zistíte, že práve táto pasáž s číslom 666 je písaná v hebrejčine, ktorá kladie väčší dôraz na to, že čísla môžeme premeniť na písmená a opačne. Snaží sa nám autor tejto časti niečo naznačiť? Keď preložíte hebrejské 666, dostanete slová „Neron Kesar“, čo je hebrejsky Nero Caesar.
Ale nielen to
Ohľadom čísla 666 musíme ísť viac do hĺbky. 666 reprezentuje hexagram, symbol pána materiálneho sveta Saturna - Satana. 666 je atóm uhlíka (C12), ktorý obsahuje 6 protónov, 6 elektrónov, 6 neutrónov. Uhlík (karbón) je primárnym prvkom ľudského tela, ktoré nás drží v hmotnom svete duality, v odpojení od vyššieho zdroja. 666 je číslo beštie, ktorou je spodno-trojčakrový zvierací človek riadiaci sa živočíšnymi pudmi. Satan-Saturn je vládca zvieracích pudov. Dnešná ľudská spoločnosť je čisto saturnská, animálna, beštiálna.
Magus Gilmore
Patrí k tomu aj tento pozdrav ten pán je nejaký šej satanistickej cirkvi nejaký Magnus Gilmore
Súvisiaci obrázok
A tohoto pána tiež dobre poznáme
Súvisiaci obrázok
Ako dobre tri krát 6 poznajú politici a celebrity. Aj ten masový vrah z Nového zélandu ukazoval takúto šestlu v putách pred súdom
Zdroj: https://marioolah.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622066
article_photo
Väčšina ľudí v dnešnej dobe využíva iba spodné tri čakry a nelíšia sa tak moc od zvierat. Trojčakrovým ľuďom ide len o zábavu, peniaze, moc, jedlo, sex, boj, pudy, materialistické pôžitky, o nič duchovné. Ľudia sú držaní v trojčakrovom odpojení, pretože sú tak veľmi jednoducho ovládateľní. Sú beštie s neviditeľnou reťazou uviazanou okolo krku.
Kódovým označením pre číslo 666 je 777. Hebrejské písmeno vav, ktoré graficky vyzerá ako číslo 7, má numerickú hodnotu 6. 777 je v okultizme symbolom babylonskej neviestky, šarlátovej ženy (kam patria ženské božstvá ako Isis, Hekaté, Ištar, "panna" Mária atď. - je to všetko ženská stránka božstva duality).
article_photo
Hebrejské písmeno vav sa zvykne písať aj ako waw. World Wide Web (celosvetová pavučina) = www = waw waw waw = 666. Celosvetová pavučina, ktorá bola vyvinutá vojenským priemyslom, má byť využitá na celosvetový dohľad nad nevedomou populáciou (preto sa wifi-nujú všetky možné zariadenia bežne používané v domácnosti, ktoré majú neustále komunikovať s centrom dohľadu a kontroly a zbierať dáta o občanoch).
Zdroj: https://marioolah.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622066
article_photo
Číslo 666 predstavuje Monster Energy logo. Monster = Beast - z angličtiny príšera, potvora, šelma, beštia. Tri pazúry beštie v logu energetického nápoja Monster Energy odkazujú na 3x hebrejské písmeno vav, ktoré vizuálne vyzerá ako pazúr. Tri pazúry = tri vav = 666. 666 je číslo beštie a zároveň číslo človeka. Slogan "Unleash the Beast!" = "odviaž [v sebe] beštiu!". Vedúci spoločnosti McLean Design, ktorá vytvorila branding Monster Energy, poprel konšpiračnú fámu, že logo nápoja je zostavené z čísla 666 v hebrejčine. Vedúci je slabý klamár.
article_photo
Na čiarovom kóde EAN (European Article Number), ktorými sú označované výrobky v obchodoch, máme predĺžené dvojice čiar na začiatku, v strede a na konci každého EAN kódu. Každá dvojica čiar reprezentuje číslicu 6, takže tri dvojice čiar predstavujú číslo 666. Po prečítaní každého čiarového kódu na produktoch pomocou skeneru sa nenačíta do pokladne len cena, ale do každého výrobku sa laserom skeneru vypáli číslo 666. A tak všetky produkty predávané a zakúpené v obchodoch nesú číslo šelmy.
article_photo
Taký bonus: číslo 666 nájdeme ale napríklad aj v logu jednej z najväčších mediálnych a zábavných spoločností na svete - The Walt Disney Company, kde je nenápadne skryté. V podobe Monster Energy loga toto číslo vidíme na prilbe vojaka Nového rádu prezývaného Finn (= fin = finále - záver, dokončenie diela Iluminátov) vo filme Star Wars: Sila sa prebúdza, ktorý mala na starosti už spomínaná spoločnosť Disney slúžiaca elite zasvätenej do poznania.
article_photo
A napokon skrytý odkaz na číslo 666 nájdeme v logách rôznych svetoznámych firiem a produktov ako napríklad Heineken, Coca-Cola, IntelCenter, Nokia, Windows atď. Je to všetko súčasť šikovnej okultnej symboliky, ktorá naznačuje, že sme otrokmi hmoty a duality.
article_photo
Zdroj: https://marioolah.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622066

Takže číslo 666 symbolizuje svetovú vládu
trojice hrôzy, ktorej úsilie je zamerané na rozširovanie zla a získanie čo najviac duší. Jej cieľom je zvrhnúť vládu Krista a zničiť jeho dielo.


Útok v Afghánistánu: Zahynuli čtyři Američané. Na stejné základně slouží i Češi
 
Při pondělním útoku na americký vojenský konvoj, k němuž došlo nedaleko letecké základny Bagrám v Afghánistánu, zahynuli čtyři Američané. O tragédii informovala agentury Reuters a AP, které se odkazují na prohlášení americké armády. (Foto: AFmil)




Uvádí se, že tři americké vojáky a jednoho Američana, kterého si najala vláda Spojených států, usmrtil výbuch improvizovaného nástražného zařízení. Při daném incidentu byli zraněni další tři američtí vojáci.
Podle informací české armády zatím neexistují zprávy o tom, že by byli mezi napadenými i čeští vojáci. Potvrdila to mluvčí generálního štábu Armády ČR Magdalena Dvořáková.
Na dané letecké základně mají čeští vojáci na starosti vnější ostrahu objektu.
Dle předběžných informací se mělo k danému útoku přihlásit radikální hnutí Tálibán, informuje AFP.
Nutno podotknout, že za začátku tohoto roku přišlo v Afghánistánu o život již celkem sedm amerických vojáků.
Základna Bagrám, která je tou největší americkou leteckou základnou v Afghánistánu, již sama zažila útok. Došlo k němu v srpnu loňského roku, kdy na místě zaútočil sebevražedný atentátník. Tehdy zahynuli tři čeští vojáci.
Zdroj: nbcnews.com

Nuž to je každodenná daň za to že tam nedokážu urobiť s Talibanom poriadky ani po 18tich rokoch čo sú tam nasadení.
Vedci spočítali, koľko ľudí umrelo pri vojnách USA od roku 2001. Sú to vysoké čísla
Súvisiaci obrázok
13.11.2018 7:00
Vedci z Watsonovho inštitútu pre medzinárodné a verejné záležitosti pri Brownovej univerzite sa rozhodli spočítať, koľko ľudí zomrelo v Afganistane, Pakistane a Iraku počas americkej vojny proti teroru. Celkovo ide o pol milióna mŕtvych od začiatku konfliktu v roku 2001. No číslo je vraj ešte podhodnotené.
Súvisiaci obrázok
Najviac mŕtvych bolo jednoznačne v Iraku, ktorý zo všetkých smrtí počítaných v štúdii tvorí viac ako nadpolovičnú väčšinu. Ako je možné vidieť v tabuľke, nezapočítavajú sa mŕtvi zo Sýrie, kde štúdia tvrdí, že došlo k ďalším viac ako polmiliónovým stratám na životoch. Z čísel je tiež možné vidieť, že počet padlých policajtov a vládnych vojakov v Afganistane a v Iraku prevyšuje počet zabitých nepriateľov.
Amerika stratila v Iraku a Afganistane dohromady necelých 15-tisíc vojakov, žoldnierov a zamestnancov ministerstva obrany. Straty ďalších krajín tvoria približne desatinu tých amerických. Zaujímavý je tiež rozdiel medzi Irakom a Afganistanom, pokiaľ ide o žurnalistov a pracovníkov neziskových organizácií. Zatiaľ čo Irak sa zdá nebezpečnejší pre prvých, Afganistan zase pre druhých.
Súvisiaci obrázok
Tak že USA Armáda má  už celkové straty na úrovni Ruských strát v Afganistane. 15 000 vojakov a žoldnierov plus cca 1500 vojakov koalície čo už presiahlo číslom 16 500 padlých straty Rusov v ich jedninej vojne v Auganistane kde proti nim USA dodali mudžahedínom strely zem vzduch Stinger. Inak by Rusi také straty nemali  Auganistan by udržali a možno aj stabilizovali.
Teraz sa to Američanom vracia aj s úrokami, ale ľudské životy ako vidíme nie sú pre nich ničím zaujímavým a dôležitým. Plakať môžu len príbuzní vojakov čo stratili svojich synov v nezmyselných USa vojnách po celom svete po útoku na dvojičky ktorý sami zorganizovali.
Na viac ako milióne mŕtvych sa nabalil zbrojný priemysel USA a o to predovšetkým šlo.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt USA straty na životoch v Afganistane
Straty spôsobené vojnou v Afganistane, Pakistane a Iraku:
Straty spôsobené vojnou v Afganistane, Pakistane a Iraku
Politické ciele ale tieto vojny nedosiahli priam naopak svet sa obracia proti USA
Súvisiaci obrázok
Štúdia uvádza, že čísla sú s najväčšou pravdepodobnosťou podhodnotené, a to vzhľadom na to, že mnohé straty na strane bojovníkov ISIS alebo Talibanu, ale aj civilistov nie sú započítané, napríklad pri opätovnom obsadení Mosulu, a tiež preto, že štúdia používa najkonzervatívnejšie odhady. Ďalej nie sú započítané ani vojnou nepriamo spôsobené úmrtia, ako napríklad nedostatok jedla, vody, zdravotnej starostlivosti či elektriny. Štúdia uvádza, že najviac smrtí majú na svedomí miestni ozbrojenci, ale čo sa týka civilných obetí, USA a koaličné sily rozhodne nie sú bez viny. Americké ministerstvo obrany ich nezapočítavalo pravidelne. Američania sa síce snažia obmedziť civilné obete pri náletoch, ale stúpa napríklad počet zabitých civilistov pri náletoch vládnych vojsk.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt USA straty na životoch v Afganistane
životy civilistov na tých už vôbec nezáleží padlo ich desiatky násobne viac ako vojakov na oboch stranách. Najväčšou obeťou každej vojny sú vždy bezbranní civilisti.
USA vojny po 11 septembry 2001 boli absolútne zbytočné. Nič nezískali v Auganistane naopak prehrali, Nič nezískali v Iraku aj tam sa situácia otočila proti nim, a rovnako nič nezískajú ani v Sýrii kde pobili pri bombardovaní zbytočne tisíce civilistov. A nedosiahnu nič ani v Líbyi kde ich lútková vláda momentálne prehráva i boj o Tripolis
https://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Vedci-spocitali-kolko-ludi-umrelo-pri-vojnach-USA-od-roku-2001-Su-to-vysoke-cisla-306684








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

      SPOMIENKOVÉ NAŠE ŽENY A DEVY V ARAGONITE           Alžbetke sa podaril takýto parádny záber. Stalagnát v strede chodby je pozvánkou d...